upiekę taki tort :) Musiałam tylko zmienić trochę składniki, ponieważ orzeszki piniowe są jednak bardzo drogie. Zastąpiłam je orzechami włoskimi. I był to bardzo dobry i smaczny pomysł ;) Tort jest w sumie łatwy do wykonania ale jest bardzo pracochłonny szczególnie wówczas, gdy orzeszki laskowe mamy w łupinkach tak, jak ja miałam. Nie mogłam znaleźć w sklepie takich już obranych. Tort będzie
Szczęśliwa kuchniaupiekę taki tort :) Musiałam tylko zmienić trochę składniki, ponieważ orzeszki piniowe są jednak bardzo drogie. Zastąpiłam je orzechami włoskimi. I był to bardzo dobry i smaczny pomysł ;) Tort jest w sumie łatwy do wykonania ale jest bardzo pracochłonny szczególnie wówczas, gdy orzeszki laskowe mamy w łupinkach tak, jak ja miałam. Nie mogłam znaleźć w sklepie takich już obranych. Tort będzie
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSugar sheet, czyli papier cukrowy to uroczy element dekoracyjny. Wykorzystywany w dekoracji tortów i ciast. Jest bardzo łatwy do zrobienia i pewnie dlatego w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością . Torty zdobione przy jego użyciu wyglądają bardzo elegancko i wytwornie . Najbardziej ceniony jest za piękną połyskliwą strukturę . W dalszej części artykułu dowiesz się więcej na temat właściwości sugar sheet. Technikę(...)musimy go przykryć folią. Nakładając na tort musimy go dobrze (równomiernie) przykleić wodą lub używanym kremem na tynk. Najlepiej go przykleić na miękki tynk, a następnie włożyć do lodówki. Najlepiej wyłączcie funkcję „no frost” , aby dodatkowo nie wysuszać tortu. Zwróćcie uwagę też, że część cukru wystająca ponad tort nasiąka inaczej niż reszta tortu, jeśli będzie zbyt duża odpadnie. Ważna
SmartBake.plSugar sheet, czyli papier cukrowy to uroczy element dekoracyjny. Wykorzystywany w dekoracji tortów i ciast. Jest bardzo łatwy do zrobienia i pewnie dlatego w ostatnim czasie cieszy się ogromną popularnością . Torty zdobione przy jego użyciu wyglądają bardzo elegancko i wytwornie . Najbardziej ceniony jest za piękną połyskliwą strukturę . W dalszej części artykułu dowiesz się więcej na temat właściwości sugar sheet. Technikę(...)musimy go przykryć folią. Nakładając na tort musimy go dobrze (równomiernie) przykleić wodą lub używanym kremem na tynk. Najlepiej go przykleić na miękki tynk, a następnie włożyć do lodówki. Najlepiej wyłączcie funkcję „no frost” , aby dodatkowo nie wysuszać tortu. Zwróćcie uwagę też, że część cukru wystająca ponad tort nasiąka inaczej niż reszta tortu, jeśli będzie zbyt duża odpadnie. Ważna
SmartBake.plFajny sposób na jajko, gdy pod ręką mamy grill lub piekarnik a klasyczne śniadania nam już zbrzydły. Takie łatwe a kryje w sobie tyle smaku. No
Wielki apetyttemat. Mam wrażenie, że wśród osób dobrze mi znanych nadal panuje przekonanie, że kupny tort, paluszki i chipsy załatwią sprawę. No i te nieszczęsne napoje gazowane.... Wydaje mi się, że w dobie internetu można postarać się bardziej i wyszukać jakieś fajne, zabawne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu przekąski dla małych imprezowiczów. Umówmy się, że to wszystko co zawiera puste kalorie
Wielki apetytDziś zapraszam Cię Drogi czytelniku do wspólnego wypiekanie chlebków, które świetnie sprawdzą się w roli pieczywa do odrywania( np do curry ) lub jako kieszonki do gyrosa
Wielki apetytdeseczce posypanej cukrem pudrem (Płatki trochę podeschły). Na 2 godziny przed imprezą przykleiłam je do masy i wstawiłam do lodówki, dzięki temu zdążyły zmięknąć i łatwo kroiły się z tortem
Smakołyki AsiPrzepis ten powstał zupełnie przypadkiem, gdy postanowiłam przygotować coś słodkiego dla moich szkrabów. Okazało się, że eksperymentowanie na potomstwie ma swoje zalety. Ciasto okazało się strzałem
Wielki apetytszukasz czegoś wyjątkowego i nietypowego na swoje śniadanie, spróbuj przygotować tort szpinakowy z jajkami! Jest to przepis prosty i szybki w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczny. Jak zrobić wytrawny tort jajeczny? Do przygotowania tego tortu będziesz potrzebować kilku prostych składników: jajka, chleb tostowy, szpinak, ser topiony i majonez. Przygotowanie tortu rozpoczynamy od ugotowania jajek na twardo. Następnie trzeba przygotować(...)liśćmi szpinaku i szczypiorkiem. Tort jajeczny najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu! Ze względu na użycie jajek i świeżego szpinaku polecam zjeść tort maksymalnie na drugi dzień od przygotowania Sprawdź inne przepisy na Wielkanoc – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Wytrawne torty jajeczne to nie tylko tort ze szpinakiem! Torty jajeczne to idealna propozycja
Via GustoUwielbiam grillowe kombinacje. "Klasycznie" nie wchodzi już u mnie w grę. Bo ile można jeść kiełbasę, kaszankę i karkówkę. Jeśli szukasz inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W
Wielki apetytZ racji tego, że ostatnio dość dużo przesiaduję w domu a w takich chwilach największą frajdę sprawia mi gotowanie, postanowiłam sprawić przyjemność moim dzieciom i upiec
Wielki apetytwiedzą, którą już zdobyłam chętnie się z Wami podzielę. Dzisiaj zapraszam na wpis ogólny odnośnie podstaw i narzędzi potrzebnych do przygotowania tortu. Nie przerażajcie się jednak, od razu nie potrzebujecie tych wszystkich sprzętów. Pamiętam jak pierwsze moje torty piekłam w zwykłej tortownicy, a ozdoby z masy cukrowej wykonywałam nożykiem kuchennym i wykałaczką Przydatne narzędzia: Rant cukierniczy(...)dlatego, że w odróżnieniu od tortownicy, możemy w nim regulować średnicę, w zależności jakiej wielkości biszkopt potrzebujemy, a po drugie rant jest dużo wyższy od tortownicy i łatwo w nim składać tort (przekładać blaty biszkoptu kremami, żelkami, musami itp), dzięki czemu tort wychodzi równiutki. Rant cukierniczy co prawda nie ma spodu jak klasyczna blaszka, ale uwierzcie mi, pieczenie
Blog z ApetytemPołączenie czekolady i śliwek to to co każdy łasuch powinien mieć pod ręką jesiennymi wieczorami. Ciężki dzień? Za oknem szaro, ciemno, nudno i dżdży? Wyobraź sobie
Wielki apetytKażdego dnia nowe wyzwanie. Wczoraj bułeczki czosnkowe ( pycha polecam), dziś cebulowe. Okazuje się, że domowe pieczywo może być dużo smaczniejsze niż te z piekarni. Bułki i
Wielki apetytPyszna i łatwa masa maślana z mlekiem skondensowanym do tynkowania i dekorowania tortów, ciast czy babeczek. Bardzo stabilna, dekoracje z niej wykonane przetrwają w warunkach poza chłodniczych przez długi czas, nie tracąc jednocześnie swojej formy. Zapraszam na krótkie wideo: Składniki: (na tynk i dekorację tortu o średnicy 18 cm) 200 g miękkiego masła 200 g mleka skondensowanego słodzonego barwnik
Słodki Blog6 jajek 300 g cukru 250 g margaryny 500 g mąki 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody 2 łyżki syropu amaretto
Gotowanie jest łatweFantasia :-) W poście poniżej pokazywałam jak zrobić motyla z czekolady, lub liczbę z wiekiem solenizanta. Mam nadzieję, że torcik Wam się podoba, brat był bardzo zadowolony. Tort jest wspaniały w smaku, i łatwy w przygotowaniu Bardzo polecam Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokubiszkopt jasny biszkopt ciemny masa orzechowa masa budyniowa dżem jabłkowy dżem mirabelkowy poncz z cytryną, cukrem i wódką dekoracja z róż żelowanych masa orzechowa: 1
Gotowanie jest łatwe