łatwy tort - 1536 przepisów (strona:60/103)

Piernikowy biszkopt z miodem i cynamonem 189

mąkę (pszenną, ziemniaczaną) z przyprawą do piernika, cynamonem i proszkiem do pieczenia oraz miód i pięć łyżek ubitej piany z białek ( białka dla zmiękczenia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy już dobrze wymieszaną masę bez grudek, dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki ( na tym etapie nie używamy(...)zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Piernikowy biszkopt z miodem i cynamonem pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort rocznicowy 182

czynność konieczna, jednak jeżeli tylko jest to możliwe – przygotowujemy tort do momentu, aż będzie ‘gotowy do dekoracji’, po czym wkładamy go do lodówki. Dokańczamy dekorowanie,na króto przed wystawieniem tortu do spożycia, ze wzgledu na to, że cukrowe różyczki ‘nie lubią’, wilgoci i chłodu. Im krócej będą w lodówce, tym lepiej! BISZKOPT : (PIECZEMY DWA BISZKOPTY WEDŁUG PONIŻSZEGO PRZEPISU). Wymieszaną(...)powstałej z ubitych żółtek, dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną lub budyń) z proszkiem do pieczenia i pięć łyżek ubitej piany z białek (białka dla zmiękczenia masy, aby dała się ona łatwo wymieszać). Mieszamy wszystko dokładnie mikserem. Gdy uzyskamy gładką masę (bez grudek), dodajemy do niej pozostałą pianę z białek i delikatnie, za pomocą łopatki (na tym etapie nie używamy już miksera

Domowe Torty
Czekolada plastyczna 181

różyczek) Nie ukrywam - miałam pewne obawy czy aby na pewno wyjdzie i czy efekt będzie taki jaki oczekuję, ale nie rozczarowałam się. Każdy kto chciałby w efektowny sposób ozdobić tort (czy każde inne ciasto lub deser) i miał chociaż raz w życiu doczynienia z plasteliną/modeliną/masą solną/ czy nawet mokrym piaskiem w piaskownicy może jak najbardziej użyć(...)dłoniach i to do takiego stopnia, że nie będzie chciała z nami współpracować. Będzie się rozmaślać, przyklejać, ciągnąć i będzie trzeba ją na chwilkę zostawić do ostudzenia. Równie łatwo jednak spowodować, że nam oziębnie i będzie się kruszyć i rwać i nie będzie elastyczna. Jedyna metoda to chwilę z nią popracować i metodą prób i błędów sprawdzić jej tolerancję

Jedzeniomania
Sernik w kruchym cieście 132

Sernik w kruchym cieście Nie wiem jak Wy, ale ja kocham serniki <3 Moja rodzina również podziela tą miłość. Dlatego z okazji moich urodzin co

Słodkie okruszki
Sernik w kruchym cieście 153

Sernik w kruchym cieście Nie wiem jak Wy, ale ja kocham serniki <3 Moja rodzina również podziela tą miłość. Dlatego z okazji moich urodzin co

Słodkie okruszki
Korzenny ciasteczkowy krem speculoos 106

innego jak smarowidło ze zmiksowanych korzennych ciastek. Krem z pewnością zasmakuje smakoszom Nutelli i masła orzechowego, możesz nakładać go na tosty, naleśniki, gofry. Może posłużyć jako krem do przełożenia tortu lub tartaletek. Mnie osobiście urzekł jego wciągający słodki smak z nutą korzennej goryczki. W głowie pojawił mi się pewien plan na przygotowanie sernika z dodatkiem ciasteczkowego kremu o którym mowa(...)czuję że to będzie strzał w dziesiątkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krem speculoos z kruchych ciastek korzennych 5 od 11 osób Autor: Paweł Clad Danie: Smarowidło Kuchnia: Holenderska Trudność: Łatwe Ilość 1 słoiczek Przygotowanie 20 min. Gotowanie 10 min. Kalorie 310 kcal Kremowe smarowidło z korzennych ciasteczek speculoos, białej czekolady i mleka zagęszczonego. Krem ciasteczkowy do tostów i rogalików. Składniki

ProstePesto.pl
Ciasto Góra lodowa w wersji kokosowej 190

Pewnie większość z Was zna lub przynajmniej słyszało o cieście Góra lodowa - klik . Przyzna, że przygotowywałam je niejednokrotnie i za każdym razem dość pokaźna blaszka znikała

Di gotuje
GÓRA LODOWA 242

Intrygująca nazwa ciasta zachęca do jego przygotowania, które jest bardzo proste i łatwe, składa się z biszkoptu kakaowego, kremu budyniowego, biszkopcików oraz polewy z mleka w

RAROSSA
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 301

Można je upiec również na dwóch małych, ale tak jest szybciej :) Ciasto ma bardzo specyficzny kolor, zapach i aromat i jest po prostu pyszne. Polecam je do wszystkich przekładańców, tortów oraz wszelkich ciast wycinanych i obkładanych lukrem plastycznym. Doskonale się do tego nadaje. Teraz przygotowujemy poncz. Zaparzamy mocną herbatę, wyciskamy sok z połowy cytryny, łączymy i dość mocno słodzimy. Dodajemy(...)alkohol. Tak przygotowanym naparem mocno nasączamy połowę ciasta. Najlepiej robić to na czymś, na czym będziemy je przechowywać. Później może być ciężko je przenieść. Krem budyniowy przygotowuje się naprawdę łatwo. W połowie szklanki mleka rozpuszczamy obie mąki. Resztę mleka podgrzewamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy zacznie się gotować, wlewamy mleko z mąką, cały czas mieszając. Gdy masa zgęstnieje

Ratunku obiad
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 118

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 104

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 168

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy 212

mojprzepisna.pl | Przelicznik foremek – biszkopt waniliowy i kakaowy Podczas pieczenia biszkoptu często mam problem z wielkością formy, ilością jajek i pozostałych składników. Jeżeli i wy macie

moj przepis na
Domowe ciasto - co zrobić, by zawsze się udało? 147

miłością. 1.   Czy każdy może zostać mistrzem cukiernictwa? 2.   Stolnice i maty do pieczenie - akcesoria niezbędne w każdej kuchni 3.   Jak ozdobić tort - rękawy cukiernicze Lubisz spędzać wolny czas w kuchni i poszukujesz rozwiązań, dzięki którym Twoje wypieki będą jeszcze smaczniejsze, a czas ich przygotowania się skróci? A może dopiero zaczynasz swoją przygodę(...)wyłączność dla doświadczonych cukierników. Owszem, wypieki różnią się między sobą skalą trudności i są takie, do których stworzenia potrzebne będzie doświadczenie. Jednak w sieci można znaleźć sporo bardzo łatwych przepisów, na przykład na placki z owocami, których przygotowanie jest stosunkowo proste i nie zajmie więcej niż kilkadziesiąt minut. Prócz sprawdzonego przepisu warto mieć pod ręką także dobrej jakości akcesoria kuchenne

kruche babeczki