Biszkoptowa rolada to pyszny i bardzo łatwy do przygotowania deser, dużo łatwiejszy niż mogłoby się wydawać. Uwielbiam rolady, bo można tworzyć wciąż nowe kombinacje smakowe. Dzisiejszą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tort z różami- smaczny i dekoracyjny jest złożony z siedmiu warstw ciasta biszkoptowego, przełożonych bitą śmietaną. Część warstw jest kakaowa. Róże na torcie zrobione są z kremu na bazie białek i masła. Taki krem jest gładki i łatwo się go wyciska. Jest też bardzo słodki, jednak dla wyrównania smaku bita śmietana zawiera niewielki dodatek cukru. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneSzybkie i łatwe w zrobieniu kuleczki a la ferrero rocher. U mnie wykorzystuje się je do dekoracji tortu lecz spokojnie mogą służyć jako pralinki, same bez niczego. Smakują prawie identycznie jak prawdziwe ferrero rocher. Robi się je w miarę szybko, lecz czas przez jaki kulki muszą odczekać w lodówce, będzie na pewno najcięższym w Waszym życiu :) Składniki: * 8 łyżek
Klasyka GotowaniaUrodzinowo częstuję biszkoptem z truskawkami. Łatwy i smaczny torcik w kilka chwil. Truskawki wykorzystuję na maxa w tym roku. I jeszcze nie mam ich dość
kolorowotorcikowodelikatna, śmietankowa pianka- idealnie przełamujaca słodycz całej reszty! Torcik ala Snickers jest nie tylko wyjątkowo pyszny, ale również wyjątkowo łatwy w przygotowaniu (poniżej przepis krok po kroku + zdjecia). Pomimo […] Artykuł Torcik ala Snickers bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyIdealna opcja dla zapracowanych- zabieganych łasuchów, bo babeczki są smaczne, mocno czekoladowe – a przede wszystkim łatwe i szybkie do przygotowania ! Smacznego! SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (24 sztuk ) : 200 g. mąki pszennej 3 łyżki kakao 2 jajka 150 ml. mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 100 g. czekoladowych kropelek lub posiekanej na drobne cząstki czekolady(...)bitej śmietany, lub jednym z polecanych na moim blogu kremów np. śmietankowym, czekoladowym bądź pomarańczowym. Życzę Wam miłego pieczenia i Smacznego!!! Artykuł Mini babeczki czekoladowe pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyupał! W taki dzień polecam pyszny deser, truskawkowy tort bezowy. Dzisiaj grają Polacy z Hiszpanią. Nie wiem jak oni wytrzymają w tym upale, bo my dzisiaj w Szwecji się po prostu rozpływamy. No cóż, my będziemy siedzieć na sofie i raczyć się zimnym deserem, ale emocje na pewno będą gorące. Truskawki w tym roku są wspaniałe! Pogoda im dopisuje. Wczoraj(...)zostały wykorzystałam do bezowego tortu. Często miksuję majonez i wtedy zostają mi białka. Mrożę je lub od razu wypiekam z nich bezy. W naszej rodzinie beza na deser jest zawsze mile widziana. Truskawkowy tort bezowy to beza typu Pavlova przełożona musem truskawkowym wymieszanym z kremem śmietankowym z dodatkiem mascarpone. Nic trudnego, prawda? Beza jest bardzo łatwa w przyrządzeniu ale trzeba
codojedzeniaUwielbiasz dobrej jakości domowe wędliny? Chcesz dowiedzieć się jak łatwo przygotować soczystą szynkę, karkówkę lub golonkę? Szynkowar to urządzenie, którego potrzebujesz. Opowiemy, jak działa i do
Kuchnia MagdaLenyMożesz dać do ok 1/3 więcej śmietanki i truskawek, np. 600 ml i 600 g, aby uzyskać lżejsze pianki. Tort będzie wtedy też nieco wyższy, bo mas będzie więcej. Twardsze ciasto jednak również świetnie smakują i kroi się je bardzo łatwo. Jeśli galaretka z tak małej ilości wody zaczęła zbyt szybko tężeć lub już stężała, wystarczy podgrzać ją na malutkim(...)czas mieszaj, także po zdjęciu z ognia, aby całość się rozpuściła. Jeśli zagotujesz galaretkę, niestety żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Nie dodawaj cukru do bitej śmietany, którą smarujemy boki tortu. Po paru godzinach nasiąknie słodyczą z biszkoptów. Nie wylewaj na górę całkiem płynnej galaretki lub zrób to powoli, np. łyżką. Mocny strumień może uszkodzić masę, która nie jest jeszcze całkiem
Anioszek w kuchniMożesz dać do ok 1/3 więcej śmietanki i truskawek, np. 600 ml i 600 g, aby uzyskać lżejsze pianki. Tort będzie wtedy też nieco wyższy, bo mas będzie więcej. Twardsze ciasto jednak również świetnie smakują i kroi się je bardzo łatwo. Jeśli galaretka z tak małej ilości wody zaczęła zbyt szybko tężeć lub już stężała, wystarczy podgrzać ją na malutkim(...)czas mieszaj, także po zdjęciu z ognia, aby całość się rozpuściła. Jeśli zagotujesz galaretkę, niestety żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Nie dodawaj cukru do bitej śmietany, którą smarujemy boki tortu. Po paru godzinach nasiąknie słodyczą z biszkoptów. Nie wylewaj na górę całkiem płynnej galaretki lub zrób to powoli, np. łyżką. Mocny strumień może uszkodzić masę, która nie jest jeszcze całkiem
Anioszek w kuchniRaz, dwa, trzy i cztery!Tak łatwych babeczek dawno nie piekłam.I o dziwo są... eksperymentalne!Metoda prób i błędów okazała się banalnie prosta.I udana.Popatrzcie sami
W kuchni Karmel-itkitruskawkowym, idealnym w swej prostocie, gdyż tworzą go tylko truskawki, osłodzone odrobiną miodu. Babeczki może wymagają trochę pracy, ale są łatwe , przyjemne w wykonaniu i godne poświęconego im czasu. Wyszło mi 12 babeczek. Sprawdź przepisy na moje inne mini torty idealne na Komunię Świętą : Cytrynowe babeczki z ananasowym kremem SKŁADNIKI NA BABECZKI: 3 jajka 2 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki
Upiecz sobie babeczkępowierzchnię ciasta. Ozdoby te będą doskonałym wykończeniem białych i ciemnoczekoladowych tortów, ale mogą również stanowić świetne dopełnienie kolorowych stylizacji. To idealna propozycja na świąteczne ciasta i okolicznościowe wypieki. Efektowne kwiaty jadalne Jakie jeszcze ozdoby mogą Cię zaskoczyć? Z pewnością kolorowe kwiaty jadalne. To idealna propozycja na urodzinowe torty i uroczyste przyjęcia. Jadalne kwiaty cieszą się coraz większą popularnością, będąc(...)nadrukiem i ozdoby waflowe Efektowne i lekkie opłatki oraz ozdoby waflowe to również doskonały sposób na udekorowanie tortu. Mogą to być wielobarwne trójwymiarowe dekoracje w najróżniejszych kształtach albo okrągłe opłatki z kolorowym nadrukiem. Na takim opłatku może się znaleźć dowolny motyw, który łatwo nadrukować za pomocą spożywczej drukarki. Dekoracje waflowe są w pełni jadalne. Do ich wykonania wykorzystuje się wyłącznie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Polewa czekoladowa pełniła ogromną rolę w kuchni naszych babć. Jest to klasyczny przepis, łatwy i szybki. Polewa jest miękka, lśniąca i nie pęka. Świetnie się sprawdzi do dekoracji ciast, tortów, deserów i wszelkiego rodzaju słodkości. Jak zrobić polewę czekoladową pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco
RITA food channel