łatwy tort - 1536 przepisów (strona:32/103)

POLEWA CZEKOLADOWA 123

Polewa czekoladowa  pełniła ogromną rolę w kuchni naszych babć. Jest to klasyczny przepis, łatwy i szybki. Polewa jest miękka, lśniąca i nie pęka. Świetnie się sprawdzi do dekoracji ciast, tortów, deserów i wszelkiego rodzaju słodkości.  Jak zrobić polewę czekoladową pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco

RITA food channel
Sernik na Zimno na Biszkoptach 103

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno na biszkoptach to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser. To typowo lekki i delikatny deser, który sprawdzi się także jako urodzinowy tort. Jest to jeden z najlepszych i najsmaczniejszych przepisów na sernik na zimno , jakie znam. Sernik na zimno na biszkoptach nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek pięknie wygląda. Nie jest

Przepiski.pl
Polewa z białej czekolady 126

Dziś dwa przepisy na polewę i lukier z białej czekolady, które przygotujecie w chwilę, z łatwo dostępnych składników, przez cały rok. Polewą lub lukrem udekorujecie słodkie wypieki, wszelakie drożdżówki, muffiny, ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki

Zasmakuj Kuchni
Tort truskawkowy 254

nich były 27 urodziny Oli (jednej z nas : )) Z tej okazji przygotowałam jej przepyszny tort truskawkowy. Lekki, delikatny biszkopt przełożony kremem truskawkowo-śmietankowym, a boki obsypane prażonymi migdałami. Wyszło przepysznie. W przygotowywaniu całości towarzyszył mi mój starszy syn (spisał się na medal:)). Choć nie było łatwo (opanowanie przepisu, dziecka i aparatu w tym samym czasie to nie lada wyczyn

Kolizje Smaków
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 172

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji.  Orzechy prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się

Kulinarne Fantazje Marioli
Jak jeść słodycze i nie tyć? 100 przepisów na zdrowe słodkości - recenzja 148

jest fakt, że każda receptura posiada wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu.  Podane są również łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało zastosować bez wpływu na smak! To kto ma ochotę na pyszne torty, ciasta i ciasteczka? Kto chce rozsmakować się w batonikach, czekoladkach i cukierkach? A może wolicie inne niezwykle desery lub lody

Di gotuje
Torcik herbatnikowo-kawowy z wiśniami 127

Elegancki, pyszny a zarazem bardzo łatwy do przygotowania torcik bez pieczenia. Doskonały na  letni deser.  Do torcika zamiast wiśni z kompotu można użyć owoców

Smakołyki Asi
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 214

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego

Di gotuje
Stempelki do ciastek – oryginalny pomysł na dekorację. Sprawdź, jak je wykorzystać 98

pierwszej ocenie. Wybierając słodkości w kawiarniach czy cukierniach, najczęściej kierujemy się ich walorami estetycznymi. Zasada ta sprawdza się także na domowych przyjęciach, dlatego warto zadbać o atrakcyjność ciastek czy tortów. W jakim celu ozdabia się wyroby cukiernicze? To świetny sposób na to, by nawet najprostsze ciastka nabrały wyjątkowego charakteru. Czy wyobrażasz sobie słodkie, świąteczne pierniki w kształcie renifera czy mikołaja(...)szybkie dekoracje innych wypieków. Najczęściej są wykorzystywane do zdobienia tortów. W połączeniu z formami cukierniczymi można stworzyć w ten sposób wyjątkowy napis czy słodką grafikę, która będzie świetnym uzupełnieniem pozostałych dekoracji na torcie. Wówczas wykorzystuje się głównie masę cukrową – składnik ten świetnie sprawdza się szczególnie w bocznych dekorach wyższych tortów. Wzorów i kształtów stempli do ciastek na rynku jest mnóstwo

Moja smaczna kuchnia
Opakowania cukiernicze oraz gastronomiczne 90

punktu B bez ryzyka uszkodzenia wypieku.  Opakowania cukiernicze to m.in.: – opakowania na tort, – papierowe kartoniki na ciastka, – tacki, – podkłady pod torty, – papilotki na muffiny, – składane i zamykane pojemniki, – podstawki pod ciasto lub tort.  Niektóre produkty tego typu, jak na przykład podstawki lub kartoniki nie tylko mają chronić żywność, ale również pełnić(...)jedzenia przed uszkodzeniem oraz ułatwienie transportu żywności w razie potrzeby. Niektóre produkty mogą zmienić swoje właściwości pod wpływem konkretnych czynników, takich jak wysoka temperatura. Podczas transportu żywność może zostać łatwo uszkodzona. Z tego powodu opakowania muszą być wytrzymałe i wykonane z wysokiej jakości surowców, które będą mogły przeciwdziałać zniszczeniom, zabrudzeniu czy zepsuciu jedzenia. Opakowania cukiernicze i gastronomiczne mogą być wykonane

Słodkie okruszki
Torcik Napoleon na ciastkach francuskich 133

Torcik nie wymaga pieczenia, jest bardzo łatwy do zrobienia a zarazem smakuje wybornie. Delikatny, waniliowy krem świetnie komponuje się tutaj z chrupiącymi ciasteczkami i migdałami. Torcik jest tak pyszny, że każdy prosił o dokładkę :) Krem: 900 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 250 g miękkiego masła 2 opakowania ciastek(...)puch. Nadal miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu (budyń i masło muszą mieć temperaturę pokojową aby masa się nie zważyła). Tortownicę (24cm) wyłożyć folią spożywczą lub założyć obręcz do tortów. Na dnie ułożyć warstwę ciastek, wyłożyć 1/3 masy, ułożyć kolejną warstwę ciastek. Czynność powtarzać do czasu aż uzyskamy 3 warstwy ciastek i kremu. Wierzch torcika posypać pokruszonymi ciastkami i uprażonymi

Smakołyki Asi
Tort cytrynowy z owocami 130

Tort cytrynowy z owocami Lekki tort cytrynowy z owocami to świetna opcja dla tych, którzy nie lubią tortów i kremowych ciast. Ten tort jest delikatny, orzeźwiający i myślę, że skusi się na niego nawet największy przeciwnik kremów. Do tego jest łatwy i szybki Składniki na ciasto: 8 jajek 6 łyżek cukru pudru 1 ¾ szklanki mąki 2 cytryny 1 szczypta soli(...)które delikatnie wciskam w krem. Przykrywam drugą połową ciasta. Na bokach wypełniam kremem przestrzenie między warstwami ciasta i delikatnie wyrównuję. Górę ciasta pokrywam resztą kremu. Ciasto przyozdabiam pozostałymi owocami. Tort cytrynowy z owocami gotowy. Smacznego .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Tort cytrynowy z owocami pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Ojców i Tatusiów! 270

wolno o tym zapominać!  Z tej okazji chciałabym wszystkim tatusiom życzyć wytrwałości w tej niełatwej, ale pięknej roli ojca, cierpliwości do Waszych szkrabów (i żon ;)), radości mimo smutków oraz zdrowia, żeby wszystkiemu podołać.  Na osłodę życzę Wam też tortu, jaki mój mąż dostał ode mnie w imieniu córeczki.  Sto lat Panowie

Anioszek w kuchni
Tęczowy tort 494

odrobinie ciepłej wody. Ciasto przelewamy do blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy około 25-20 minut w piekarniku nagrzanym na 180-200 stopni. Podczas pieczenia wierch i brzegi tortu lekko się zarumienią i kolor będzie mniej widoczny. W czasie kiedy ciasto jest w piecu segregujemy cukierki kolorami i przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietanFix(...)fioletowym kolorze, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Spód nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy na tort cienką warstwę kremu, która ma za zadanie złapanie wszystkich okruszków. Na tort nakładamy drugą warstwę kremu. Dekorujemy kolorowymi cukierkami. Smacznego

Ciastkozercy
Tort czekoladowy z adwokatowym kremem 207

tort nie jest za słodki. Jeden kawałek to stanowczo za mało, bo od razu masz ochotę sięgać po następny. Tort jest lekki, ponieważ jego bazę stanowi biszkopt czekoladowy, a nie ciasto czekoladowe z dodatkiem tłuszczu. Nie jest łatwo upiec biszkopt z dodatkiem kakao, by nie opadł. "Kuchnia Polska" podaje świetny sposób jak temu zaradzić - przeczytaj w opisie. Pięknie się prezentuje(...)poncz. Z pomarańczy wycisnąć sok, przelać przez sitko, by pozbyć się farfocli i wymieszać z kilkoma łyżkami wody biszkopt przeciąć na 3 części nożem lub za pomocą nitki składanie tortu: upieczony kruchy spód posmarować dżemem i przykryć pierwszym blatem. Biszkopt nasączyć ponczem i rozłożyć pierwszą warstwę kremu. Przykryć drugim plackiem biszkoptowym, naponczować i rozsmarować krem. Nałożyć trzeci krążek biszkoptu, naponczować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki 275

bitą śmietaną, pianką z galaretki, owocami i cytrynową galaretką. Taki biszkopt lubi prawie każdy! To ciasto jest pyszne, lekkie i łatwe w przygotowaniu ciasto, a poradzi sobie z nim każdy. Samo ciasto biszkoptowe jest „bazą” do moich tortów, torcików z owocami, czy też rolad. Biszkopt wychodzi równy, delikatny i puszysty, zawsze się udaje, biszkoptu z tego przepisu nie da się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię