łatwy tort - 1536 przepisów (strona:32/103)

#MINI TORTY# BISZKOPCIKI Z KREMEM ŚMIETANOWYM Z MASCARPONE I TRUSKAWKOWYM SOSEM 173

truskawkowym, idealnym w swej prostocie, gdyż tworzą go tylko truskawki, osłodzone odrobiną miodu. Babeczki może wymagają trochę pracy, ale są łatwe , przyjemne w wykonaniu i godne poświęconego im czasu. Wyszło mi 12 babeczek. Sprawdź przepisy na moje inne mini torty idealne na Komunię Świętą : Cytrynowe babeczki z ananasowym kremem SKŁADNIKI NA BABECZKI: 3 jajka 2 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki

Upiecz sobie babeczkę
5 jadalnych i efektownych dekoracji na tort 68

powierzchnię ciasta. Ozdoby te będą doskonałym wykończeniem białych i ciemnoczekoladowych tortów, ale mogą również stanowić świetne dopełnienie kolorowych stylizacji. To idealna propozycja na świąteczne ciasta i okolicznościowe wypieki. Efektowne kwiaty jadalne  Jakie jeszcze ozdoby mogą Cię zaskoczyć? Z pewnością kolorowe kwiaty jadalne. To idealna propozycja na urodzinowe torty i uroczyste przyjęcia. Jadalne kwiaty cieszą się coraz większą popularnością, będąc(...)nadrukiem i ozdoby waflowe Efektowne i lekkie opłatki oraz ozdoby waflowe to również doskonały sposób na udekorowanie tortu. Mogą to być wielobarwne trójwymiarowe dekoracje w najróżniejszych kształtach albo okrągłe opłatki z kolorowym nadrukiem. Na takim opłatku może się znaleźć dowolny motyw, który łatwo nadrukować za pomocą spożywczej drukarki. Dekoracje waflowe są w pełni jadalne. Do ich wykonania wykorzystuje się wyłącznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
POLEWA CZEKOLADOWA 101

Polewa czekoladowa  pełniła ogromną rolę w kuchni naszych babć. Jest to klasyczny przepis, łatwy i szybki. Polewa jest miękka, lśniąca i nie pęka. Świetnie się sprawdzi do dekoracji ciast, tortów, deserów i wszelkiego rodzaju słodkości.  Jak zrobić polewę czekoladową pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco

RITA food channel
Sernik na Zimno na Biszkoptach 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno na biszkoptach to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania deser. To typowo lekki i delikatny deser, który sprawdzi się także jako urodzinowy tort. Jest to jeden z najlepszych i najsmaczniejszych przepisów na sernik na zimno , jakie znam. Sernik na zimno na biszkoptach nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek pięknie wygląda. Nie jest

Przepiski.pl
Polewa z białej czekolady 111

Dziś dwa przepisy na polewę i lukier z białej czekolady, które przygotujecie w chwilę, z łatwo dostępnych składników, przez cały rok. Polewą lub lukrem udekorujecie słodkie wypieki, wszelakie drożdżówki, muffiny, ciastka, torty czy ciasta. Zapraszam na proste i sprawdzone przepisy na polewę i lukier z białej czekolady. Polewa z białej czekolady SKŁADNIKI: 100 g białej czekolady 70 ml śmietanki kremówki

Zasmakuj Kuchni
Tort truskawkowy 236

nich były 27 urodziny Oli (jednej z nas : )) Z tej okazji przygotowałam jej przepyszny tort truskawkowy. Lekki, delikatny biszkopt przełożony kremem truskawkowo-śmietankowym, a boki obsypane prażonymi migdałami. Wyszło przepysznie. W przygotowywaniu całości towarzyszył mi mój starszy syn (spisał się na medal:)). Choć nie było łatwo (opanowanie przepisu, dziecka i aparatu w tym samym czasie to nie lada wyczyn

Kolizje Smaków
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 150

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort. Tort wyrównujemy, rozprowadzamy resztę masy na wierzchu i bokach tortu. Trochę masy zostawiamy do dekoracji.  Orzechy prażymy na patelni, po ostudzeniu przekładamy do woreczka i ugniatamy aż pozbędziemy się

Kulinarne Fantazje Marioli
Jak jeść słodycze i nie tyć? 100 przepisów na zdrowe słodkości - recenzja 130

jest fakt, że każda receptura posiada wersję podstawową, a dodatkowo wegańską oraz pozbawioną laktozy i glutenu.  Podane są również łatwo dostępne zamienniki produktów, które możesz śmiało zastosować bez wpływu na smak! To kto ma ochotę na pyszne torty, ciasta i ciasteczka? Kto chce rozsmakować się w batonikach, czekoladkach i cukierkach? A może wolicie inne niezwykle desery lub lody

Di gotuje
Torcik herbatnikowo-kawowy z wiśniami 104

Elegancki, pyszny a zarazem bardzo łatwy do przygotowania torcik bez pieczenia. Doskonały na  letni deser.  Do torcika zamiast wiśni z kompotu można użyć owoców

Smakołyki Asi
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 186

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego

Di gotuje
Stempelki do ciastek – oryginalny pomysł na dekorację. Sprawdź, jak je wykorzystać 74

pierwszej ocenie. Wybierając słodkości w kawiarniach czy cukierniach, najczęściej kierujemy się ich walorami estetycznymi. Zasada ta sprawdza się także na domowych przyjęciach, dlatego warto zadbać o atrakcyjność ciastek czy tortów. W jakim celu ozdabia się wyroby cukiernicze? To świetny sposób na to, by nawet najprostsze ciastka nabrały wyjątkowego charakteru. Czy wyobrażasz sobie słodkie, świąteczne pierniki w kształcie renifera czy mikołaja(...)szybkie dekoracje innych wypieków. Najczęściej są wykorzystywane do zdobienia tortów. W połączeniu z formami cukierniczymi można stworzyć w ten sposób wyjątkowy napis czy słodką grafikę, która będzie świetnym uzupełnieniem pozostałych dekoracji na torcie. Wówczas wykorzystuje się głównie masę cukrową – składnik ten świetnie sprawdza się szczególnie w bocznych dekorach wyższych tortów. Wzorów i kształtów stempli do ciastek na rynku jest mnóstwo

Moja smaczna kuchnia
Opakowania cukiernicze oraz gastronomiczne 57

punktu B bez ryzyka uszkodzenia wypieku.  Opakowania cukiernicze to m.in.: – opakowania na tort, – papierowe kartoniki na ciastka, – tacki, – podkłady pod torty, – papilotki na muffiny, – składane i zamykane pojemniki, – podstawki pod ciasto lub tort.  Niektóre produkty tego typu, jak na przykład podstawki lub kartoniki nie tylko mają chronić żywność, ale również pełnić(...)jedzenia przed uszkodzeniem oraz ułatwienie transportu żywności w razie potrzeby. Niektóre produkty mogą zmienić swoje właściwości pod wpływem konkretnych czynników, takich jak wysoka temperatura. Podczas transportu żywność może zostać łatwo uszkodzona. Z tego powodu opakowania muszą być wytrzymałe i wykonane z wysokiej jakości surowców, które będą mogły przeciwdziałać zniszczeniom, zabrudzeniu czy zepsuciu jedzenia. Opakowania cukiernicze i gastronomiczne mogą być wykonane

Słodkie okruszki
Lukier plastyczny z pianek marshmallows 1153

masę cukrową " ze znanych na pewno każdemu Pianek marshmallows wykonanie takiej masy jest bardzo łatwe, Polecam do tego Pianki w kolorze białym, chyba że będziecie chcieli ją później zabarwić na inny kolor, wtedy możecie kupić np. biało-różowe. Ważne jest żeby masę kłaść na tort posmarowany wcześniej masą budyniową bądź też masą na bazie masła [ wkrótce na blogu ;) ] Bita śmietana

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Lukier plastyczny z pianek marshmallows 1158

masę cukrową " ze znanych na pewno każdemu Pianek marshmallows wykonanie takiej masy jest bardzo łatwe, Polecam do tego Pianki w kolorze białym, chyba że będziecie chcieli ją później zabarwić na inny kolor, wtedy możecie kupić np. biało-różowe. Ważne jest żeby masę kłaść na tort posmarowany wcześniej masą budyniową bądź też masą na bazie masła [ wkrótce na blogu ;) ] Bita śmietana

Nutka ciekawości, szczypta wyobraźni...
Torcik Napoleon na ciastkach francuskich 109

Torcik nie wymaga pieczenia, jest bardzo łatwy do zrobienia a zarazem smakuje wybornie. Delikatny, waniliowy krem świetnie komponuje się tutaj z chrupiącymi ciasteczkami i migdałami. Torcik jest tak pyszny, że każdy prosił o dokładkę :) Krem: 900 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru kilka kropel ekstraktu waniliowego 250 g miękkiego masła 2 opakowania ciastek(...)puch. Nadal miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu (budyń i masło muszą mieć temperaturę pokojową aby masa się nie zważyła). Tortownicę (24cm) wyłożyć folią spożywczą lub założyć obręcz do tortów. Na dnie ułożyć warstwę ciastek, wyłożyć 1/3 masy, ułożyć kolejną warstwę ciastek. Czynność powtarzać do czasu aż uzyskamy 3 warstwy ciastek i kremu. Wierzch torcika posypać pokruszonymi ciastkami i uprażonymi

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania