łatwy tort - 1536 przepisów (strona:20/103)

Tort z dripem na bazie wody. 115

jeśli składasz tort w rancie). Tak złożony tort schładzamy i wkładamy do lodówki na minimum na 2 godziny. Jeśli składasz tort w rancie, włóż go do lodówki razem z rantem. Żadne dodatkowe zabezpieczenie pomiędzy tortem a rantem nie jest potrzebne, ponieważ nasz tort będzie dodatkowo tynkowany. Wyjątek stanowią neked cake. W tym przypadku warto obłożyć brzegi tortu papierem do pieczenia(...)jego brzegi stanowią główną ozdobę neked cake. Tynkowanie Schłodzony tort wyjmujemy z rantu. Tort oddzielamy od rantu przy użyciu długiego i wąskiego noża. Rób to ostrożnie, żeby nie uszkodzić brzegów. Przygotuj tynk MilkyWay na mleku skondensowanym. Tynk MilkyWay na mleku skondensowanym to pyszny krem, który smakuje jak popularne batoniki. Jest łatwy w przygotowaniu a przy tym doskonale się rozprowadza. Nadaje

SmartBake.pl
Ciasta na Wielkanoc – bez jajek i mleka 318

Kulki kokosowe dla dzieci Kulki kokosowe to świetny deser dla maluchów. Można je podać dziecku, które skończyło 10. miesiąc życia. Kulki są lekko słodkie i łatwo się je gryzie. Mogą je zajadać także rodzice. Tort bez mleka, jajek, glutenu Nie jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego(...)ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko.   Ciasta i ciasteczka bez mleka Ciasto jogurtowe bez nabiału Ciasto jogurtowe jest lekko wilgotne i puszyste. W diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany

Dieta bez mleka
Jak udekorować tort i inne słodkie wypieki? Inspiracje + przepisy 125

Niezależnie od tego, jakim kremem zdecydujemy się udekorować tort, musimy pamiętać, że krem powinien być zarówno dość sztywny i stabilny, by utrzymać kształt dekoracji, ale też miękki i gładki, by można nim było bez problemu pokryć nasz tort. Warto wyposażyć się w odpowiednie artykuły ułatwiające nakładanie kremu na tort. Z kremu można też wykonać dekoracje. Wystarczy przełożyć go do rękawa(...)nasz wypiek nabiera wyjątkowego charakteru. Na stronie https://www.barbara-luijckx.pl/ znajdziecie też piękne inspiracje . Warto tam zajrzeć Tort Drip cake, czyli tort dekorowany polewą Ostatnio dużą popularnością cieszą się torty w stylu Drip cake, czyli wypieki polane polewą czekoladową tworzącą na bokach tortu kształt czekoladowych sopli. Przygotowanie takiej ozdoby nie jest trudne. Sprawdź poniższy przepis. Składniki na polewę: (tortownica

Słodkie okruszki
Kolorowa łąka – tort chałwowy w stylu angielskim 183

tortu): 125 g masła w temp. pokojowej, 400 g cukru pudru, kilka łyżek przegotowanej wody Poncz: pół cytryny, 1 łyżeczka cukru pudru, pół szklanki przegotowanej wody   Do dekoracji tortu: masa cukrowa (ok. 800 g), barwniki spożywcze w żelu Etapy przygotowania: Biszkopt: Jajka zważyć razem ze skorupkami, przygotować 30 g mniej cukru, 50 g mniej mąki, np. jeśli jajka ważą(...)wody) i przełożyć masą chałwową. Masa maślana: utrzeć masło dodając stopniowo cukier puder, dodać łyżkę wody lub trochę więcej, aby krem był gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowaną masą obłożyć cały tort, wygładzić górę i boki, aby powierzchnia była gładka. Wtedy masa cukrowa będzie lepiej wyglądała i nie będą się odznaczały żadne grudki.   Obłożony tort masą maślaną

Domowa Cookierenka Agi
Tort kokosowo- ananasowy, niskowęglowodanowy, bezglutenowy z kremem z fasoli. 192

pozwolić sobie na taki kawałek. Bez cukru, bez mąki a krem zrobiony jest na bazie fasoli. Szczególnie polecany dla osób, które unikają cukru. Łatwy w przygotowaniu, jedynie trzeba poczekać aż biszkopt wystygnie. Najlepiej przygotowanie takiego tortu rozłożyć sobie na 2 dni. W pierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem i ozdobić. Składniki na biszkopt (mała blaszka) 150g oleju kokosowego(...)obierz a następnie pokrój na bardzo cienkie plastry tak by łatwo się wyginały. Biszkopt przełóż kremem oraz paroma plastrami ananasa a następnie rozsmaruj krem na całej powierzchni ciasta. Na wierzch ułóż plastry ananasa, posyp wiórkami kokosowymi. W przypływie szaleństwa na brzegach ułożyłam jeszcze raffaello jednak jeżeli chcesz by tort był niskowęglowodanowy zrezygnuj z tego składnika

wysmienity
Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla 242

Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki na blaty migdałowe: 5 białek jaj, rozmiar L 150 g cukru kryształu 150 g migdałów, zmielonych na mączkę (oraz niewielka ilość do oprószenia blachy) niewielka ilość masła do posmarowania blachy Składniki na ganasz migdałowy (masa migdałowa): 200 ml śmietanki 30% 4 tabliczki białej(...)dodajemy masło i amaretto. Wyrabiamy na jednolitą masę i całkowicie studzimy w temperaturze pokojowej (około 4 godzin). Wystudzony ganasz mieszamy i przekładamy nim blaty migdałowe. Górę i boki gotowego tortu smarujemy ganaszem. Chłodzimy chwilę w lodówce i nakładamy drugą warstwę kremu, wyrównując powierzchnię (zostawiamy trochę ganaszu do dekoracji). Ponownie chłodzimy w lodówce. Z papieru do pieczenia zwijamy kornet (rożek), napełniamy

WojnaNaSmaki.pl
Tort z pijaną wiśnią i czekoladą. 174

Wiem, że dekoracja tortu jest naprawdę bardzo wymowna. Jednakże postanowiłam się z Wami podzielić zdjęciem  i przepisem. Tort wykonałam specjalnie na konkurs.  Liczę, że organizatorom, jak również i Wam się spodoba.  Jest to moja pierwsza zabawa z masą cukrową.  Ale dokładnie ile jej mi poszło nie pytajcie ;).  Miałam ponad 1 kg a znikała(...)blat, który delikatnie nasączamy. Mikserem ucieramy masło na puch, stopniowo dodajemy cukier puder. Na końcu dodajemy wodę. Krem jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Następnie dekorujemy go rozwałkowaną masą cukrową. Dolepiamy kolejne dekoracje. Gotowe. Życzę smacznego

Malinowe Pocałunki
Prosty biszkopt czekoladowy 297

Dziś kakaowa wersja biszkoptu , który w zeszłym tygodniu pojawił się na ciastkożercach. Idealny na urodzinowe torty – puszysty, mięciutki i do tego nie upada :) Moja forma ma 16 cm średnicy więc stosunkowo niedużo, jeśli zatem zdecydujecie się piec biszkopt w formie o średnicy 22 lub 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej(...)Wyciągamy z formy i odstawiamy do ostudzenia na kratkę. Kiedy biszkopt przestygnie ściągamy papier do pieczenia i przekładamy go na świeży kawałek papieru – dzięki temu łatwo będzie można go przenosić podczas robienia tortu i nie będzie przyklejał się do blatu.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Prosty biszkopt 150

rynku Zelmer). Dla porównania na samym końcu wpisu dodaję również nowe zdjęcia – te dwa malutkie biszkopty zostały upieczone w sumie z 4 jajek, idealnie nadają się np. na tort jednorożec . Moja forma ma 16 cm średnicy więc stosunkowo niedużo, jeśli zatem zdecydujecie się piec biszkopt w formie od średnicy 22 do 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez(...)wyciągamy z formy i odstawiamy do ostudzenia na kratkę. Kiedy biszkopt przestygnie ściągamy papier do pieczenia i przekładamy go na świeży kawałek papieru – dzięki temu łatwo będzie można go przenosić podczas robienia tortu i nie będzie przyklejał się do blatu. I jeszcze obiecany bonus w postaci nowych zdjęć. Tak jak napisałam Wam już na początku, te dwa maluchy

Ciastkozercy
Torcik czekoladowy z malinami 163

Kolejna propozycja letnich smaków to maliny i czekolada (czekolada pewnie pasuje nie tylko na lato ;) ). Puszysty biszkoptowy tort, z mocno czekoladowym kremem, aksamitną polewą i świeżymi malinami – palce lizać! Moja forma ma 16 cm średnicy więc stosunkowo niedużo, jeśli zatem zdecydujecie się piec biszkopt w formie o średnicy 22 lub 26 cm podane składniki trzeba pomnożyć przez dwa. Składniki(...)metra. Wyciągamy z formy i odstawiamy do ostudzenia na kratkę. Kiedy biszkopt przestygnie ściągamy papier do pieczenia i przekładamy go na świeży kawałek papieru – dzięki temu łatwo będzie można go przenosić podczas robienia tortu i nie będzie przyklejał się do blatu. Śmietanę kremówkę gotujemy i zalewamy nią czekoladę, kiedy nieco zmięknie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zimny biszkopt przekrawamy

Ciastkozercy
Czekoladowo – orzechowa chrupka do tortu 46

Odkąd upiekłam swój pierwszy tort zawierający w środku chrupkę, nie wyobrażam sobie już piec tortów bez chrupki. Jeśli chcesz by w środku Twojego tortu znalazła się delikatnie chrupiąca struktura, spróbuj koniecznie poniższego przepisu na chrupkę z mleczną czekoladą, orzechami laskowymi i francuską prażynką. Chrupkę możesz przygotować wcześniej przed etapem składania tortu, wylać ją na papier do pieczenia i odstawić(...)tortu. Prażynka nadaje idealną chrupkość w tortowej chrupce, jednocześnie nie utrudnia krojenia tortu. Nie bój się dodatku oleju rzepakowego w chrupce który jest nie wyczuwalny, dzięki niemu tort kroi się bezproblemowo i nic nie odkształca się podczas krojenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupka do tortu 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Wypieki Kuchnia: Fracuska Trudność: Łatwe Ilość 1 chrupka

ProstePesto.pl
Torcik z truskawkami 118

Torcik z truskawkami jest naprawdę rewelacyjny. Przede wszystkim śmiało może uchodzić za tort jak wskazuje nazwa. Jednocześnie jest dość łatwy do przygotowania i nie wymaga dużej ilości składników. Jeśli ktoś świętuje swoje urodziny w sezonie truskawkowym może śmiało sięgnąć po ten przepis. Przyznam, ze jeszcze nie próbowałam ale zamierzam zrobić to ciasto z mrożonych truskawek, wówczas ten orzeźwiający smak będę

Ania gotuje
VADEMECUM – Krem maślany do tortów i babeczek – buttercream frosting 289

kupy swój urodzinowy tort obłożony tym lukrem będzie osobny wpis, już niedługo SKŁADNIKI Składniki na 12 muffinek lub obłożenie bez dekoracji jednego 5-piętrowego tortu 18cm średnicy – przy większej ilości składniki łatwo podzielić, podwoić i potroić (na zdjęciach jest krem z 250g masła)   150g miękkiego masła 82% tłuszczu 340g przesianego cukru pudru 2-4 łyżki mleka lub rzadkiej

Karo in the Kitchen
Ekonomiczne cytrusy 147

skórki staną się szkliste, a większość syropu wyparuje. Gorące wlewamy do wyparzonych słoików i pozostawiamy do wystygnięcia wieczkiem do dołu. Kandyzowane skórki robi się bardzo łatwo. Doskonale smakują jako dodatek do ciast, tortów i deserów. Wyśmienicie komponuje się również z poranną owsianką. Robię je zawsze gdy mam w domu trochę cytrusów. W ten sposób wykorzystuję w pełni owoce i zawsze

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania