Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla

Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla

Kuchnia Lidla: Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla

Przepis na : deser

Bezglutenowy włoski tort migdałowy Tandorla (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki na blaty migdałowe: 5 białek jaj, rozmiar L 150 g cukru kryształu 150 g migdałów, zmielonych na mączkę (oraz niewielka ilość do oprószenia blachy) niewielka ilość masła do posmarowania blachy Składniki na ganasz migdałowy (masa migdałowa): 200 ml śmietanki 30% 4 tabliczki białej czekolady, rozpuszczonej w mikrofalówce lub kąpieli wodnej 100 g miękkiego masła 50 ml a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WojnaNaSmaki.pl

Autor

wojnanasmaki.plwojnanasmaki.pl

Pasjonaci kuchni z całego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, jajko, czekolada, ciasto, biała czekolada, krem, bezglutenowe, deser, desery, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto na niedziele, ciasto z białek , łatwe ciasto, drugie danie

Inne przepisy z WojnaNaSmaki.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.