moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz…, Przepis ten otrzymałam od kuzynki Lucynki , której bardzo dziękuję za przepis i rady . Przy okazji bardzo pozdrawiam . Jest to placek, który(...)serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty na ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. kakao 1-1,5 łyżki , (ale nie koniecznie
Pysznosci Babci Basimoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Skła dniki ciasta : 3 szklanki mąki , 250 gram masła lub margaryny Kasia, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek jaj, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pysznosci Babci Basibazie przepisu, na babkę górniczą, z dodatkiem przyprawy do piernika, przełożone kremem budyniowym połączonym z gęstym, kwaśnym powidłem śliwkowym. Łatwe i smaczne, idealne w sytuacji gdy święta tuż, tuż i nie ma czasu na przygotowanie dojrzewających pierników. Ciasto: 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 2 szklanki mleka 2 jajka 250 g margaryny 2 łyżki kwaśnych powideł 1 łyżka cynamonu
Praktyczna plCudownie aromatyczne bułeczki z cynamonem z ciasta drożdżowego smakują najlepiej na gorąco, tuż po wyjęciu z pieca. Można je jeść same, z roztopionym masłem lub ciepłym
Smakołyki Berenikiporcji. Jedna to około 520 kcal. Oj dużo wyszło, ale uwierzcie, że warto Najlepsze połączenie smakowe: czekolada i banany Czekoladowa rozpusta: łatwy torcik czekoladowo – bananowy Smacznego!!! Źródło przepisu: blog Gdy w brzuchu burczy PS. Dzień po przygotowaniu ciasta okazało się, że po całej nocy w lodówce kroi się go o wiele lepiej
Relaxtimektórym będzie się piekła pizza i odwracam ,ściągam moją silikonową deskę ,polecam każdemu zakup takiej bo nie zajmuje miejsca w szafce,jest łatwa w utrzymaniu czystości i rewelacyjnie sprawdza się gdy musimy zwijać ,przewracać czy manewrować ciastem :) nie tylko drożdżowym i nakładamy składniki
Wypieki ReneCiasto z rabarbarem i migdałami powstało na warsztatach „Piknik z Lubellą”. Jest łatwe i proste do przygotowania. Zdecydowanie polecam! Składniki: 200g mąki tortowej 40g mąki ziemniaczanej 700g rabarbaru 200g masła 160g cukru 1 laska wanilii szczypta soli 4 jajka 3 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego płatki migdałowe Wykonanie(...)Masło utrzeć z cukrem i wanilią, następnie powoli dodać jajka. Do masy Czytaj dalej... Artykuł Ciasto z rabarbarem i migdałami pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuruszyliśmy do boju, tworząc pierogi o różnych smakach, kształtach i kolorach. Podzieleni na dwu – trzy osobowe zespoły, poznaliśmy przepis na ciasto, o którym wspomniałam wyżej, które dzięki dodatkowi oleju, było bardzo elastyczne, a lepienie pierogów było bardzo łatwe. Pierwszy farsz był typowy: ruskie. jednak istotne w nim było to, żeby ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Kolejne pierogi, były
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam łatwy w przygotowaniu , no i bardzo smaczny placek drożdżowy, Możemy go upiec z owocami i posypany kruszonką . Moje wymiary blaszki : 20 x 35 cm Potrzebne składniki (letnie lub temperatura pokojowa(...)godz – do 3 godzin w ciepłym miejscu. ( ja 3 godziny ) Przygotować kruszonkę : ok. pól kostki masła, 3/4 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, pól paczki cukru waniliowego ( pozostałego od ciasta) Po 2,5 -3 godzinach wszystko dokładnie wymieszać, wyłożyć na blaszkę .Położyć owoce i posypać kruszonką Piec ok. 45 min w temp. 180 -200 stopni C. na złoty kolor. Smacznego
Pysznosci Babci BasiMakowiec na biszkopcie przykryty bitą śmietaną i orzechową masą jest bardzo wykwintnym ciastem, idealnym na rodzinne spotkania, a już na pewno na świąteczny stół. Wygląda na skomplikowany, ale w rzeczywistości jest łatwy do zrobienia, choć odrobinę pracochłonny. Jeśli lubicie makowce inne niż te tradycyjne, ten przepis wart jest wypróbowania. *źródło: Wielka Księga ciasta Siostry Anastazji (z moimi zmianami) *blaszka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzekonajcie się sami - gwarantuję, że będziecie celebrować każdy jego kęs, a smak na dłuuugo zachowa się w Waszej pamięci :) Ciasto nie jest za słodkie, jest puszyste, wystarczająco wilgotne, ale nie zbite i ciężkie, no i przede wszystkim jest łatwe w przygotowaniu. Tutaj akurat w świątecznej odsłonie, ale można je przygotować o każdej porze roku. Zatem do dzieła :) Składniki
Domowa Cookierenka Agiminut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Polewa: W kąpieli wodnej roztopić pokruszona czekoladę z masłem. Wymieszać do połączenia składników. Rozprowadzić na wierzchu ciasta. Posypać suszona żurawiną. Czas przygotowania: 20' + pieczenie 50' Trudność: łatwe Kaloryczność: 420 kcal / porcja
Pyry na Gaz