kurczak - 40714 przepisów (strona:1850/2715)

Poniedziałek: Najprostszy kebab w bułce 180

zrobienia kebaba w domu. Tu znajdziecie przepis na idealnego kebaba domowej roboty . Przepis na shawarmę pochodzi z bloga toriavey.com . Składniki: 500 g polędwiczek z indyka lub udek z kurczaka bez kości Fociaccia ( według tego przepisu ) lub duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu 1 łyżeczka słodkiej papryki

Niedzielny kucharz
Wtorek: Shawarma z kaszą bulgur 158

cały tydzień „Najprostsze menu na tydzień” . Jeśli podoba Wam się przepis na shawarmę na pewno zasmakuje Wam grecki gyros. Składniki: 500 g polędwiczek z indyka, lub udek z kurczaka bez kości 1 szklanka kaszy bulgur 2 łyżki oliwy Sól Marynata 3 łyżki oleju łyżeczka kminu łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka czosnku

Niedzielny kucharz
Kotlety z kalafiora 176

warzyw i idealnie się komponującym z kotletami guacamole. Pycha mówię Wam! Polecam Wam także: – kotlety ziemnaczane nadziewane szpinakiem i serem feta – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej KOTLETY Z KALAFIORA PRZYGOTOWANIE: 60 minut Ilość porcji: 7-10 kotletów SKŁADNIKI: – 1 kalafior o wadze

nietylkopasta.pl
Kaszotto z dynią i grzybami 142

sprawą dodanej szczypty serca, która absolutnie zmienia wszystko.  Tata trochę mnie kocha i zapakował część grzybów na wynos. Był z nich sos do smażonej w różowym pieprzu piersi kurczaka ze skórą, było też trochę w jajecznicy a cała reszta została wykorzystana do przepysznego kaszotto na bazie kaszy owsianej, które przygotowałam z dynią.  Składniki (na 2-3 porcje

Mango Papaja
Warzywne stir fry z makaronem soba - pyszny lunchbox 166

warzywne stir fry z makaronem soba.  To jest wersja bez mięsa, bo ostatnimi czasy rzadziej pojawia się ono na moim talerzu, ale mięsożercy oczywiście mogą tutaj dorzucić kawałek kurczaka czy wieprzowiny. Warzywne stir fry z makaronem soba Czas przygotowania: 20 minut Składniki:  1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru  2 ząbki posiekanego czosnku  1 dymka pokrojona

Kulinarne przygody Gatity
Jesienne zupy – zupa z soczewicy i ciecierzycy 190

przedszkolaków. Moje dzieci dawno już nie chodzą do przedszkola ale dobra zupa jest wciąż ich ulubionym daniem. Zupa z soczewicy 4 porcje Składniki: 1,5 l domowego bulionu z kurczaka 1 marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera korzeniowego 2 ząbki czosnku 100 g 200 ml kokosowego mleka ok. 400 g ciecierzycy z puszki 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego ½ łyżeczki kajeńskiego

codojedzenia
Tortilla ziemniaczana (tapas) 112

różnorodne, niewielkie i łatwe w przygotowaniu przekąski - rodem z Hiszpanii. Najczęściej są serwowane jako dodatek do piwa czy wina, ale niekiedy mogą stanowić treściwe i odżywcze jedzenie. Oczywiście zamiast kurczaka możecie dodać inny ulubiony dodatek, niekoniecznie mięsny. Zachęcam do eksperymentów

Z Hrabiną w kuchni
Imbirowe pieczone skrzydełka 155

czeka na opróżnienie…można toczyć przykłady. Jedzenie też do garnka samo wejść nie chce. W tym przepisie, szybko, prosto i smacznie. Bez zbędnych wygłupów. Składniki: 600 g skrzydełek z kurczaka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu lipowego 1 łyżeczka musztardy imbirowej 2 cm świeżego imbiru 2 łyżki sosu ponzu 1 łyżka mielonej papryki słodkiej

R'n'G Kitchen
POTRAWKA WARZYWNA Z KIEŁBASĄ 229

Będą warzywa jakie lubicie, bo można tutaj dorzucić na co tylko najdzie ochota. Można zrezygnować z dodatku kiełbasy, aby powstało danie bezmięsne, ale można równie dobrze dodać pies z kurczaka czy boczek. W każdej wersji będzie pysznie, spróbujcie Składniki: garść fasolki szparagowej pętko kiełbasy np. podwawelskiej 10 pieczarek 1 papryka czerwona  1 papryka żółta 2 małe cukinie kilka gałązek

Z Majeczką w kuchni
Jak rozpoznać czy mięso i ryby są świeże 210

Umiejętne rozpoznawanie świeżości mięsa wymaga nieco wprawy. Sprzedawcy stosują coraz skuteczniejsze metody na odświeżenie zapachu, wyglądu i struktury mięsa. Aby uniknąć zakupu schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy fileta rybnego o wątpliwej przyd The post Jak rozpoznać czy mięso i ryby są świeże appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 185

doprawić po swojemu i pokazać Wam. Czy są dobre? Są rewelacyjne, zjedliśmy wszystkie w niesamowitym tempie! Polecam Wam także: –  kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI

nietylkopasta.pl
Zrazy drobiowe pod serem pleśniowym 165

Jeżeli chcemy przyrządzić pierś z kurczaka nie co inaczej, to szczerze zachęcam do wykorzystania przepisu poniżej. Dlaczego, bo jest to danie efektowne, smaczne z dodatkiem świeżych warzyw. A tych ostatnich mamy teraz pod dostatkiem. Danie można z powodzenie zaserwować na szczególny obiad dla naszych gości. Podajemy z warzywami z patelni i zapiekanymi ziemniakami. Mniam, zapraszam do przepisu:) Składniki 2 duże

gotuj ze mną
Szakszuka z kabanosami i wędzonym serem 182

Zdrowe śniadanie białkowo-tłuszczowe na bazie pomidorów i szpinaku. #białkowo-tłuszczowe #bezglutenu #beznabiału Składniki: – 1/2 puszki krojonych pomidorów – 2 jajka – 2 kabanosy z kurczaka – 10 g wędzonego sera żółtego – garść szpinaku + przyprawy (sól, pieprz, papryka wędzona, czosnek granulowany) Sposób przygotowania Na patelnie wrzucić krojone pomidory, kawałki kabanosów i przyprawy. Chwile podsmażyć razem i dodać szpinak

Mrs. Endorfina
Menu na tydzień: Jak zrobić 5 dań w godzinę 185

prostym dresingiem Pasta z pesto: mieszamy makaron z pesto (my zrobiliśmy własny, można kupić gotowy) i krewetkami Chińczyk : tu trzeba użyć patelni albo woka, na którym smażymy boczniaki (lub kurczaka, jeśli wolicie), dodajemy prosty sos, makaron ryżowy, upieczone warzywa. Mieszamy i gotowe. Drugi sposób jest taki, że warzywa pakujemy do pojemników i przestudzone wstawiamy do lodówki. Składniki na zupy mrozimy

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania