ŻOŁĄDKI DROBIOWE W SOSIE WARZYWNO-PIECZARKOWYM 99Składniki: ok 1 - 1.20 kg żołądków (z kurczaka lub z indyka) 2 marchewki 1 por 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek śmietana 18% czubata łyżeczka mąki łyżeczka masła klarowanego pieprz sól ziele angielskie liść laurowy koperek Wykonanie: Żołądki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Oczyszczone wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Gotujemy około 10 minut
Walijskie Pichcenie
Zapiekany camembert z czosnkiem, rozmarynem i pomidorkami 95też może Cię zainteresować: → Pieczone figi z serem camembert i orzechami włoskimi → Grillowany camembert z sosem rabarbarowym i orzechami pekan → Feta pieczona z figami, pistacjami i rozmarynem → Piersi kurczaka z orzechowo – pietruszkowym pesto i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi → Ser smażony z kminkiem Artykuł Zapiekany camembert z czosnkiem, rozmarynem i pomidorkami pochodzi z serwisu Oryginalny smak
Oryginalny smak
Polędwiczki w sosie koperkowym 296Polędwiczki w sosie koperkowym to niezwykle delikatne i kremowe danie. To idealny obiad dla całej rodziny, na co dzień, jak i w święta. Rewelacyjne w smaku
Przepiski.pl
Francuska sałatka warzywna 121orzech włoski, orzech kokosowy itp. -Sos winegret : olej, ocet, musztarda, miód, sól, pieprz, zioła, czosnek, cebula itp. Można też dodać do sałatki macédoine salade inne składniki, takie jak: -Mięso : kurczak, indyk, kaczka, gęś, wołowina, wieprzowina, baranina, cielęcina, królik, szynka, bekon, salami, kiełbasa, mortadela, szparagi, wątróbka, pasztet itp. -Ryba : tuńczyk, łosoś, dorsz, makrela, sardynka, śledź, halibut, sola, pstrąg, łosoś, karp
RafalCook
Tantanmen ramen – błyskawiczny 116łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka oleju chili 1 łyżka pasty miso 250 ml mleka sojowego lub kokosowego 625 ml esencjonalnego bulionu z warzyw i kurczaka (rosołu) Mięso do tantanmen ramen: 400 g mielonego mięsa wieprzowego 4 wyciśnięte ząbki czosnku 3 cm kawałek imbiru starty na tarce 2 łyżki oleju chili 2 łyżki oleju neutralnego np.: rzepakowego
Poezja smaku
Sos miodowo-musztardowy do sałatek i surówek 183sałatek i surówek Prosty i ekspresowy w wykonaniu sos, który składa się z zaledwie czterech składników. Wprost idealny. Świetne połączenie, które pasuje zarówno do sałatek, jak i do kurczaka, ryby czy kanapek, a nawet frytek. Składniki: 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka musztardy (najlepiej pikantnej) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy MOJA RADA
Blog z Apetytem
Rosół z warzywami pieczonymi w air fryer 104sposób co warzywa w air fryer. To rosół na kościach i chrząstkach i do tego długo i powoli gotowany. Do jego przygotowania możemy użyć korpusu, skrzydełek, szyjek czy łapek kurczaka a także kości szpikowych wołowych, cielęcych czy wieprzowych. Może być też golonka lub nóżki wieprzowe. Osobiście jestem zadowolona z efektu i będę właśnie tak podpiekać warzywa do rosołów, wywarów
Dorota Smakuje
Włoska sałatka alla Caprese z kurczakiem 100Sałatkę alla Caprese Moja własna wersja sałatki Caprese to eksploracja smaków, łącząca różnorodność składników. W misce łączę kolorowe liście sałaty, kremową mozzarellę, soczyste pomidory oraz plastry delikatnej szynki z kurczaka. To połączenie świeżości, chrupkości i delikatnego aromatu mięsa, co sprawia, że sałatka staje się pełnoprawnym daniem głównym. Oliwa z oliwek, delikatna sól i świeżo zmielony pieprz są nieodłącznym dodatkiem, podkreślającym
RafalCook
Langosz 158śmietaną i tartym żółtym serem. Wyrośniętego ciasta przed uformowaniem w kulki nie należy ponownie wyrabiać. Lubisz dania kuchni węgierskiej ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Węgierską zupę z kurczakiem. Węgierski langosz The post Langosz appeared first on MeCooks Blog
MeCooks
Sałatka Milionera 99Dziś chcę podzielić się przepisem na sałatkę, która zaskoczy Cię swoją prostotą i smakiem, a jest to sałatka milionera. To niezwykła mieszanka prostych składników, która tworzy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szparagi przepisy na obiad 95wieloma innymi składnikami. Oto kilka propozycji, z czym można jeść szparagi: Świeże szparagi doskonale pasują do ryb, zwłaszcza łososia. Możesz podać je jako dodatek do mięsa, na przykład do kurczaka lub steki. Wykorzystaj szparagi do sałatek – dodadzą im świeżości i chrupkości. Świetnie smakują też w połączeniu z jajkami, na przykład w omletach. Jak jeść szparagi? Szparagi można jeść
Ania i Marcin gotują
Burgery wołowe przepisy 101każdy stworzony przez Ciebie burger będzie unikalny i niezapomniany. Czy mogę użyć innego rodzaju mięsa do przygotowania burgerów? Tak, możesz eksperymentować z różnymi rodzajami mięsa, takimi jak mięso z kurczaka, indyka czy jagnięciny, aby uzyskać różnorodność smaków. Jak długo należy smażyć burgery wołowe? Czas smażenia burgerów wołowych zależy od grubości mięsa oraz preferowanego stopnia przypieczenia. Średnio, smażenie trwa około
Ania i Marcin gotują
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 125wielu osób. Jednak dieta ta może obciążać wątrobę, dlatego przed jej rozpoczęciem warto skonsultować się ze specjalistą. Poniżej znajdziesz kilka propozycji na szybki i smaczny obiad bez węglowodanów. Kurczak z warzywami na patelni: skorzystaj ze świeżych lub mrożonych warzyw. Warto jednak pamiętać, że niektóre z warzyw mają w sobie węglowodany, np. ziemniaki, bataty, pietruszka czy por. Mięso podsmaż na patelni
Kuchnia MagdaLeny
Co zrobić na obiad bez węglowodanów? 125wielu osób. Jednak dieta ta może obciążać wątrobę, dlatego przed jej rozpoczęciem warto skonsultować się ze specjalistą. Poniżej znajdziesz kilka propozycji na szybki i smaczny obiad bez węglowodanów. Kurczak z warzywami na patelni: skorzystaj ze świeżych lub mrożonych warzyw. Warto jednak pamiętać, że niektóre z warzyw mają w sobie węglowodany, np. ziemniaki, bataty, pietruszka czy por. Mięso podsmaż na patelni
Kuchnia MagdaLeny
Koreczki i kanapeczki imprezowe 118podagrycznikiem Kanapka bałwanek w nausznikach Świąteczna kanapka – piernikowy ludzik Kanapka zielona choinka Kanapka z szynką i serem Spring rolls wegetariańskie Onigiri z tuńczykiem Wrapy ze śledziem Wrapy z kurczakiem i jarmużem Artykuł Koreczki i kanapeczki imprezowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota Smakuje