Zlewam do słoika także pozostający od obiadu czysty tłuszcz, który również mrożę. Czym więcej rodzajów mięs, tym smaczniejszy pasztet. U mnie tym razem był: kapłon, perliczka, gęś, kaczka i kurczak. Można dać dowolne rodzaje mięs. Ten przepis ma być inspiracją. Mięsa mogą być gotowane, smażone, pieczone, itp.... U mnie było dość dużo tłuszczu, dzięki temu pasztet jest bardziej smarowny, idealny
Smaczne Zdroweosączyć, a nawet odcisnąć z płynów zarówno seler jak i ananasa tak, by niepotrzebnie nie rozrzedziły one całej sałatki. Mnie ona bardzo pozytywnie zaskoczyła. 500-600 g udek z kurczaka bez skóry i kości 2-3 łyżeczki sosu sojowego mielona papryka ostra mielona papryka słodka 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 1 słoiczek selera konserwowego około
Smaki Na TalerzuMakaron świderki z kurkami to bardzo prosty przepis, który nie tylko świetnie wygląda ale smakiem przeniesie Cię to lasu. Ponadto kurki, powinny być często stosowane przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: -2 piersi z kurczaka -4 krążki ananasa w zalewie -4 łyżeczki żurawiny do mięs -4 plastry sera żółtego -olej do podsmażenia -sól, pieprz Piersi dzielimy wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzewamy dobrze olej i krótko obsmażamy mięso na rumiano z obu stron. Wykładamy na żaroodporny półmisek, delikatnie solimy i pieprzymy. Na każdą pierś układamy plaster ananasa. W plastrach sera
Kulinarne przemysleniaGulasz wieprzowy z kruchym, miękkim mięsem z łopatki gotowany w piwie z dodatkiem marchewki, pieczarek i boczku to idealne danie na obiad. Gulasz możemy podać z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki 1 większy filet z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej sól, pieprz, czosnek, estragon kilka plasterków fety i sera pleśniowego listek laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego śmietana Przygotowanie Mięso osuszyć, rozciąć na pół i lekko wyklepać. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i estragonem z oby dwóch stron. Na każdy płat położyć plasterek szynki szwarcwaldzkiej po plasterku fety i sera pleśniowego
Gaździnka warzySKŁADNIKI: - mix kasz (u mnie: kasza bulgur, pęczak, soczewica zielona) - 1/3 woreczka (33 g) - filet z piersi kurczaka - (100 g) - cebula czerwona - (50 g) - ciecierzyca (z puszki) - (50 g) - olej kokosowy - (3 g) przyprawy: pieprz, sól himalajska, papryka słodka WYKONANIE: Kaszę ugotować, podzielić na 3 części. pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 2 większe piersi z kurczaka (około 500 g), 200 g mrożonej marchewki z groszkiem (wcześniej przelanej wrzątkiem), 100 ml bulionu drobiowego, 100 ml śmietany 30%, pieprz, sól, papryka słodka, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżka masła, łyżka oleju, łyżka posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso myję
JejKuchniaSałatka ze smoczym owocem to kolejna propozycja śniadania na słodko. Zdarza się, że nie mamy chęci na śniadanie to alternatywą na takie dni właśnie może być
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składnik: 1 filet z kurczaka ok. 1/2 kg dyni 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 puszka mleczka kokosowego 2 cebule kawałek imbiru, około 5 cm 1 łyżeczka curry 1/2 … Czytaj dalej Dyniowe curry
czarrna od kuchniProsta zapiekanka, którą można zrobić z resztek jedzenia: wczorajszego ryżu, kawałka upieczonego kurczaka, albo ze świeżych składników. Jeśli dodatkowo zapieczecie casserole w słoiku będziecie mieli gotowe danie na wynos. Czas przygotowania : 20 minut Czas pieczenia : 25 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 duże Z casserole jest trochę jak z pierogami – nazwa odnosi się tylko do sposobu przygotowania potrawy. Pierogi
Niedzielny kucharzDelikatne gołąbki z mięsa drobiowego, gotowane w sosie pomidorowym. Sos jest dość rzadki, taki lubię 🙂 Jeśli wolicie, możecie go bardziej zredukować. 600 g mięsa z udek kurczaka (bez kości
Bullio