Niektóre warzywa tylko w formie świeżej zjadałam, sałatę rzymską do nich zaliczałam. Postanowiłam, trochę inaczej ją przygotować i na ciepło z makaronem oraz kurczakiem skomponować. Filet w kostkę pokroiłam i z czosnkiem wysmażyłam, sałatę do mięsa dodałam, z ugotowanym makaronem zmieszałam, smacznie doprawiłam, listki bazylią i płatki serowe dołożyłam. Danie to jest szybkie i nieskomplikowane, w sam raz na drugie(...)mieszając podsmażamy ją 2-3 min. Dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, mieszamy. Makaron z kurczakiem, posypujemy dużą ilością pokrojonych listków bazylii i podajemy z płatkami sera regio piatto. Rada: płatki z sera robimy za pomocą nożyka do warzyw
Moniki Smakołykioprócz makaronu mung dobrze sprawdzi się też ryż lub makaron ryżowy. Możemy do niej dorzucić większość ulubionych warzyw. Ilość sosu sojowego w zupie uzależniamy od tego, ile zawiera soli. Smacznego:) ok. 2 - 2.5 l domowego bulionu drobiowego, 500 g piersi z kurczaka, 80 -100 g makaronu z fasoli mung, szklanka ugotowanej fasoli adzuki, cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 małej cukinii(...)smaku), przyprawy do smaku: sól, pieprz, granulowany imbir, słodka papryka, chili Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu. Odłożyć. Na patelnię po kurczaku wrzucić pokrojone w kostkę warzywa; cukinię, marchew, paprykę i cebulę. Po paru minutach dodać czosnek. Wrzucić z powrotem kurczaka. Zalać całość płynem i gotować na małym ogniu, do miękkości składników. Pod koniec gotowania
Lekcje w kuchnimnie czerwona) ½ kalafiora Kawałek pora (ok. 5 cm) lub cebula 300-400g piersi z kurczaka ½ puszki mleczka kokosowego (mile widziana śmietanka! ;)) Curry – do smaku Pieprz cayenne, papryka czerwona ostra i słodka, sól Olej kokosowy do smażenia – około 2 łyżki Opcjonalnie: inne warzywa z lodówki :) Przygotowanie: Zaczynamy od pokrojenia wszystkich warzyw, żeby zaoszczędzić(...)sobie czasu przy smażeniu :) Kroimy jak chcemy, na nie-za-małe i nie-za-duże kawałki, żeby doszły do miękkości w mniej więcej jednym momencie. Gdy warzywa już zrobione zabieramy się za kurczaka. Kroimy go w kostkę/paski (jak kto woli) i przesmażamy w woku na oleju kokosowym. Doprawiamy przyprawami do smaku i dorzucamy najtwardsze warzywa – paprykę, kalafior
Jak gotować i nie zwariowaćdusić na małym ogniu. Na rozgrzewający comfort food. Dziś mam dla Was danie idealne. Wiem, że będę do niego często wracać w różnym wersjach. Mięso z piersi kurczaka duszone z warzywami, w sosie z białym winem, bulionem i śmietaną, a wszystko na koniec zapieczone pod kołderką z bułeczek. Idealne do nałożenia w miseczkę, jedzone łyżką. Najlepiej "smakuje" jedzone(...)białego wina, 500 ml bulionu warzywnego, 170 ml śmietanki 30 % Umyte i oczyszczone piersi kurczaka kroimy na większe kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Smażymy w garnku na rozgrzanym oleju, zrumienione wykładamy do miseczki, następnie przesmażając drobno pokrojoną cebulkę z czosnkiem. Warzywa kroimy w pół talarki, dodajemy do cebuli, następnie dodajemy groszek i całość podsmażamy kilka minut. Kiedy
Plate of Joyzniknie :) Kurczak w czerwonym curry – składnik (na 3-4 porcje) torebka ryżu np. brązowego 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 puszka ananasów 300g filetu z kurczaka 200g mieszanki chińskiej (możecie użyć świeżych warzyw) 400 ml mleczka kokosowego mała cebula olej do smażenia Kurczak w czerwonym curry – przepis Cebulę drobno kroimy i szklimy na odrobinie oleju. Jak już będzie(...)warzyw, drobno pokrojonych). Ja osobiście uważam, że trochę szkoda czasu na krojenie tego wszystkiego i dlatego używam warzyw mrożonych. Całość smażymy chwilę do momentu kiedy warzywa będą al dente. Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i całość smażymy przez kilka minut. Kolejnym krokiem jest dodanie czerwonej pasty curry i kiedy dokładnie wymieszamy całość na patelni dodajemy mleczko kokosowe i wszystko dusimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kiedy kurczaka połączyłam z warzywami, zrobił się przepyszny obiad. No tak, praktycznie sam się zrobił. Polecam zabieganym i zapracowanym, szybko i treściwie na talerzu. Gulasz z kurczaka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBardzo smaczny kurczak o orientalnym smaku. Warzywa ugotowane al dente, do tego brązowy ryż i kawałki piersi obsmażone w miodzie i przyprawie chińskiej to doskonały pomysł na obiad. Jeśli lubicie delikatne, słodko-ostre smaki to ten kurczak będzie idealny dla Was. Nam bardzo posmakowało to danie, polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4(...)kilka minut z obu stron często odwracając. Na minutę przed końcem smażenia polać je miodem, aby uzyskać ładną glazurę i złocisty kolor. Na talerzu wyłożyć warzywa w sosie, na nie położyć pokrojoną pierś z kurczaka. Posypać pozostałą natką pietruszki. Podawać z miseczką ryżu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePyszny, delikatny i kremowy lekki gulasz czy sos a nawet potrawka z kurczakiem i zielonymi warzywami. Idealnym dodatkiem do tego dania jest ryż, albo makaron i koniecznie odrobina parmezanu. Korzystajcie z sezonu na szparagi, bo w tym daniu smakują wyśmienicie! Składniki : * podwójny filet z kurczaka * 2 łyżki oliwy z oliwek * pęczek szparagów * brokuł * cukinia * ulubione zioła
Magiczne Życie Martyząbki czosnku cukier,sól, pieprz bazylia Przygotowanie: Cebulę kroimy w piórka i lekko solimy. Paprykę i pomidory myjemy i kroimy. Warzywa wrzucamy do głębokiej miski. Dorzucamy do nich umytą i osuszoną sałatę oraz odsączoną puszkę kukurydzy. Kurczaka kroimy drobno i wrzucamy na rozgrzaną patelnię, posypując przyprawą gyros (nie solimy). Smażymy(...)stron na oleju rzepakowym. W międzyczasie do miseczki wlewamy śmietankę i wyciskamy do niej przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Dodajemy do niego cukier, sól oraz pieprz do smaku. Kurczaka wykładamy na warzywa i polewamy sosem czosnkowym. Doprawiamy bazylią. Mieszamy i gotowe :) Pychota
ChilliJemykawy i poczytajcie ulubioną książkę! Poza tym w jednym momencie istnieje możliwość przygotowania kilku potraw jednocześnie ! W jaki sposób? W czasie, gdy w multicookerze gotujemy obiad - chociażby kurczaka z ryżem i warzywami, możemy przy okazji zająć się ciastem. Po wyjęciu potrawy, wkładamy nasze ciacho i ustawiamy funkcję pieczenia. To duża oszczędność czasu, prawda? I dodam jeszcze, że znika problem(...)prądu niż klasyczna frytkownica, więc nie szkoda wyjąć mi go do przygotowania frytek, pączków, czy właśnie Dofinków. Pełny przepis tu - klik . 5. Obiad z multicookera. Przygotowałam kurczaka na parze z ryżem i warzywami. Sporo inspiracji można znaleźć w książeczce dołączonej do urządzenia: Więcej informacji i wybór modeli możecie znaleźć na stronie producenta: (klik w logo
Di gotujewiele lepszy, niż tego pochodzącego z zamknięcia. Kurczaka upiekłam razem z ziemniakami i marchewką, co skróciło przygotowanie obiadu, gdyż musiałam tylko dodatkowo zrobić surówkę. Poza tym warzywa posłużyły mi, jako kratka pod kurczaka, który równomierniej się zapiekał. Składniki: 1,2 - 1,5 kg kurczaka z wolnego chowu 2 cebule 1/2 cytryny 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki(...)oraz kawałeczki cytryny, odstawić na około godzinę, aby mięso przesiąknęło przyprawami. Dno brytfanki wyłożyć obranymi marchewkami w całości i przekrojonymi na pół ziemniakami. Na warzywach ułożyć piersią do góry przyprawionego kurczaka i do brytfanki wlać wodę. Kurczaka piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 60 minut bez przykrycia. Po upieczeniu odczekać 5 minut
Kuchcik gotujeWarzywne babeczki to danie zarówno na podwieczorek, jak i zdrową kolację. Babeczki są pełne warzyw, więc dostarczamy do organizmu sporą ilość potrzebnych witamin. Samo przygotowanie jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!weekendy często robię sałatki. Zwłaszcza zimą robię bardziej pożywne na bazie majonezu rozcieńczonego śmietaną. Poniżej prezentuję bardzo kolorową sałatkę z wędzonym kurczakiem, żółtym serem i warzywami. Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka szklanka mrożonego groszku 200 g sera żółtego 1 czerwona papryka puszka kukurydzy 3 łodygi selera naciowego 3 łyżki majonezu mały kubek jogurtu naturalnego sok z cytryny Groszek ugotować
Czerwień i błękitPiersi z kurczaka z rozmarynem, owinięte w szynkę prosciutto i zrumienione na patelni, następnie upieczone z mozzarellą oraz pomidorkami truskawkowymi. Niby nic nadzwyczajnego, ale to bardzo
Oryginalny smak