Warstwowe sałatki przekładane majonezem są popularne u naszych wschodnich sąsiadów. Sałatkowe torty są bardzo imponującym i dekoracyjnym elementem świątecznych stołów. Składniki na takie danie możecie dowolnie
Przepisy Aleksandryduże porcje: 300 g fileta z łososia 400 g ryżu arborio 100 ml białego wina wytrawnego (opcjonalnie) 1 litr bulionu (z kurczaka lub warzywnego, w ostateczności może być z kostki) 1 cebula 50 g masła 50 g sera grana padano 200 g szpinaku mrożonego (liście, nie rozdrobniony) 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przygotowania: Bulion postawić na kuchence i pilnować
Obiad za dychępodać roladki ze schabu. Ja nadziałam je serowo-ziołowym farszem, bardzo smacznym i aromatycznym. Możecie też schab zamienić na filet z kurczaka czy indyka. Składniki: 4 plastry schabu bez kości, 1 mała cebula, 3 ząbki czosnku, 30g sera rokpol, pęczek natki pietruszki, pęczek szczypiorku, 2 łyżki posiekanych liści bazylii, sól, pieprz ziołowy, słodka papryka, jajko, bułka tarta. Przygotowanie
Z miłości do słodkościłyżeczki cukru trzcinowego 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki oleju rzepakowego lub z pestek winogron Przybranie: gotowane mięso kurczaka(weganie mogą dać dodatkowo paski kapusty pekińskiej) 1 filiżanka świeżych kiełków sojowych lub fasoli mun smażony, panierowany ser tofu / kroimy w plastry, każdy obtaczamy w mące(ziemniaczana i pszenna w proporcji 1:1), roztrzepanym jajku i ponownie w mące(...)Zostawiamy na wyłączonym gorącym palniku i przygotowujemy miseczki. Do każdej nakładamy sporą kupkę gorącego makaronu, kładziemy obok niego pokrojony na paski panierowany tofu (powinien być ciepły), ciepłe mięso z kurczaka (lub przelane wrzątkiem paski kapusty pekińskiej), kiełki soi, zalewamy bardzo gorącą zupą, posypujemy zieloną cebulką i kolendrą. Zjadamy natychmiast, póki gorące. Przepyszne! Zupa zgłoszona do powyższej akcji
Kuchnia Prezydentowejostrej papryki 1/2 łyżki oliwy sól, pieprz sposób przygotowania Gałkę mozzarelli kroimy w centymetrową kostkę, kawałki sera wkładamy do niewielkiej miski, posypujemy je szczyptą papryki, pieprzem. Do mozzarelli dolewamy oliwę, całość mieszamy i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie szynkę z kurczaka kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy ją do sporej misy, do mięsa dokładamy obranego
Miód i pieprzkukurydzę, a to wszystko skąpane w sosie śmietanowym z ziołami i zapieczone z żółtym serem. Składniki: 300 g makaronu penne (rurki) ok. 150 g pikantnego salami pół puszki kukurydzy 250 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pikantna przyprawa do kurczaka (najlepiej z ostrą papryką) sól i pieprz, suszony czosnek, zioła śródziemnomorskie (do pizzy, spaghetti
Czerwień i błękitposmarowania: 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego (można pominąć) 4 plasterki żółtego sera (może być ser w kawałku, wówczas należy go zetrzeć na tarce o dużych oczkach) Najpierw przygotowujemy farsz. Pokrojoną cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa(...)naczynia żaroodpornego Nastawiamy piecyk na 190 stopni Smażymy w sumie 4 placki i każdy przygotowujemy według przepisu podanego wyżej Następnie każdą roladkę smarujemy jogurtem naturalnym i układamy na wierzch ser żółty (ewentualnie posypujemy startym). Można pominąć jogurt na wierzchu i dać sam ser Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piecyka na 30 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy
Szczęśliwa kuchniaposmarowania: 4 płaskie łyżki jogurtu naturalnego (można pominąć) 4 plasterki żółtego sera (może być ser w kawałku, wówczas należy go zetrzeć na tarce o dużych oczkach) Najpierw przygotowujemy farsz. Pokrojoną cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa(...)naczynia żaroodpornego Nastawiamy piecyk na 190 stopni Smażymy w sumie 4 placki i każdy przygotowujemy według przepisu podanego wyżej Następnie każdą roladkę smarujemy jogurtem naturalnym i układamy na wierzch ser żółty (ewentualnie posypujemy startym). Można pominąć jogurt na wierzchu i dać sam ser Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piecyka na 30 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comimprezy 🎇🎈🎊 się przygotowujecie, w kuchni szalejecie, pomysły do głowy Wam nie wpadają, więc moje przekąski ogniste 😈 się polecają. W cieście francuskim nadzienie mięsne schowałam, które serem posypałam, na prostokąty pokroiłam, pozwijałam i do piekarnika włożyłam. Nadzienie to mięso mielone, z cukinią połączone, ketchupem z piekła rodem 😈, pieprzem wyostrzone, solą, pietruszką zieloną doprawione. To przekąska ognista 😈, w smaku wyrazista, która(...)Składniki na 24 szt.: 1 filet z kurczaka, 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego ok. 375 g, ok. 6 łyżek ketchupu z piekła rodem Extra Hot KOTLIN, 1 mała cukinia ok. 250 g, 1 łyżka oleju rzepakowego chili, 1 kopiata łyżka posiekanej pietruszki, pieprz czarny grubo mielony do smaku, sól do smaku, ser żółty ok. 50 g, ponadto: świeża rukola. Przy
Moniki Smakołykigarście szpinaku świeżego 1 cebula 2 łyżki natki pietruszki 15 dag sera żółtego tartego 5 łyżek śmietany 18% 1 jajko 150 ml mlela Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 2 łyżki przyprawy do kurczaka Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Makaron gotuję w osolonej wodzie Al dente. Pieczarki drobno(...)drobno siekam. Kurczaka myję i kroję w paski, doprawiam. Na patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą widelca dokŁadnie wszystko mieszam a następnie wylewam
Gotowanie Patkiduża kulka mozzarelli Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyszczamy, osuszamy ręcznikiem papierowym, można rozciąć na pół przez środek, a następnie rozbić. Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy do niej obie kostki bulionowe. Całość mieszamy a następnie maczamy w marynacie filety. Pomidorki obieramy i kroimy na plasterki, ser mozzarella kroimy na plasterki. Na filecie(...)wyciągniętym z marynaty układamy plasterek pomidora na nim plasterek sera, ponownie pomidor i ser. Całość zwijamy w rulonik z podsmażamy na patelni do zrumienienia z każdej strony. Następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy 5 minut. Testowany zestaw pomógł przygotować pyszny obiadek. Kurczak był soczysty i bardzo łatwo go przygotować, nie potrzebujemy dodatkowych przypraw. Nie jestem wielką
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikładniki: 2 piersi z kurczaka sok z połowy limonki lub cytryny ¼ łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej papryki ½ łyżeczki czosnku granulowanego 3-4 łyżeczki przypraw do fajitas Delecta 2 papryczki chili 1 papryka mała czerwona 1 papryka mała zielona 4 tortille 2 pomidory 2 kulki sera mozzarella lub 3/4 szklanki tartego sera oliwa lub olej Dip jogurtowy(...)papryczkę chili w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy kurczaka przez 5 minut, następnie dodajemy paprykę czerwona i zielona. Smażymy kolejne kilka minut, aż papryka zmięknie. Odstawiamy gotowe mięso na bok. Patelnię teflonową smarujemy odrobiną oliwy, rozgrzewamy i przekładamy na nią placek tortilli. Układamy na nim równomiernie starty ser lub pokrojoną w plastry mozzarellę, na to plastry pomidora
Mania Gotowaniadodaj teraz czosnek, smaż przez minutę po czym dodaj śmietankę z parmezanem. Gotuj sos aż ser się rozpuści i zgęstnieje i dodaj puree z dyni. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, dodaj trochę więcej śmietanki i dopraw całość solą i pieprzem. Wymieszaj sos z makaronem, kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami i podawaj. Smacznego! English version Chicken and spinach pasta with pumpkin sauce
karmelowy