ryżu i razem z nimi jest już pełnowartościowym daniem obiadowym! Ja zrobiłem wersję z kaszą. Ale wasza potrzeba może być inna. Co konkretnie jest w moim wariancie i jak to przygotowałem, dowiecie się z szczegółowego przepisu. Zapraszam do gotowania i życzę smacznego! Składniki: 500 g żołądków z kurczaka 4 liście laurowe
R'n'G KitchenKurczak w sosie śmietanowo -porowym Składniki: 250 g fileta z kurczaka 1 mały por 200 g śmietany 18 % łyżka posiekanego koperku sól, pieprz, oregano do smaku Sposób wykonania: Kurczaka dokładnie opłukać, pokroić w kostkę. Oddzielić zielone części porów, pozostawić białą i jasno zieloną część. Pora pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać masło dodać pora(...)czasie zdjąć pora z patelni i odłożyć do miseczki. Na tą samą patenie wlać odrobinę oleju i smażyć kurczaka, w między czasie odrobinę go osolić, po pieprzyć i dodać oregano. Smażyć do momentu aż kurczak będzie miękki i soczysty, po tym czasie dodać wcześniej podsmażonego pora i posiekany drobno koperek. Wszystko dokładnie wymieszać. Zmniejszyć ogień i dodać śmietanę
Smaki Nataliikrojonych pomidorów z puszki -2 łyżki ghee lub zwykłego masła -sól, pieprz Przygotowanie Rozmrozić szpinak. Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać masło. Usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Dodać cebulę, tarty świeży imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć na średniej mocy palnika aż cebula(...)się zeszkli. Dodać pozostałe przyprawy, szpinak i pomidory z puszki. Wymieszać. Poddusić około 10 minut, mieszając. Dodać śmietankę i poddusić jeszcze 5 minut. Podawać na gorąco z ryżem basmati lub chlebkami naan . Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 333 kcal Tłuszcz: 19,4g Białko: 31,3g Węglowodany: 7,5g Smacznego
Zielona Kuchniakurczaka. 8. Dodajemy kurczaka do wody z marchewką i dusimy ok. 20 minut. 9. Dodajemy odsączony groszek i kurkumę. 10. Zaprawiamy zahartowaną śmietaną. 11. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy w 2 łyżkach wody (pszenną w 4-5 łyżkach). 12. Zagęszczamy sos mąką. 13. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy potrawkę z ryżem lub makaronem. Po wierzchu można
Prosto z KotłaCzosnek siekamy. Marchew kroimy w słupki. Kurczaka razem z grzybami, marchewką i czosnkiem smażymy w woku, lekko oprószając solą. Bulion zagotowujemy, dodając liście kaffiru, konfiturę z mango, sambal oelek. Do bulionu dodajemy mięso razem z grzybami, marchewką i czosnkiem. Zagotowujemy. W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę, dodajemy do całości, dokładnie łączymy, zagotowujemy. Podajemy z ryżem, posypujemy posiekanym szczypiorem
R'n'G Kitchenpieprz do smaku olej do smażenia Kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy zarumieni się z obu stron dodajemy kurki i smażymy krótko. Dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak się rozmrozi, mieszamy dokładnie potrawę, dodajemy przyprawy i odparowujemy. Zdejmujemy naczynie z ognia i dodajemy mascarpone i jogurt. Mieszamy dokładnie. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem… lub zjadamy
Kucharzycakoniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem. Smażenie kotlecików Pomysł na przepis
Ugotowaćdecyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P Składniki 1 mango 1 łyżka rozmarynu 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka ksylitolu 500 g mięsa z udźca indyczego olej do smażenia ( 2 łyżki ) 2 łyżki soku limonki tajskiej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ryż natka pietruszki sól, pieprz
R'n'G Kitchenwywarze przesolonej zupy można ugotować ryż – on również dobrze wchłania sól i przywraca właściwy smak zupy, do przesolonego czerwonego barszczu można dodać łyżeczkę cukru, gdy przesolimy bulion, dobrym rozwiązaniem jest wlać do niego roztrzepane białko, które później wyciągamy. Zasady gotowania zup: włoszczyznę trzeba gotować zawsze w naczyniu przykrytym i nie za długo, kurczaka i wieprzowinę lepiej gotować wkładając
Smaczne Potrawypekińsku . I nie mógł to być ryż ani placki mandaryńskie. Co prawda nie wymyśliłam niczego, co by już nie było wcześniej wymyślone, ale taki smażony makaron z tym co akurat miałam w lodówce wyszedł idealnie jako uzupełnienie mojego niedzielnego, chińskiego obiadu. Sam tez smakuje wybornie. Możecie także dodać do niego pokrojone kawałki piersi kurczaka zamarynowane w sosie sojowym i oleju
Bernika - moj kulinarny pamietnikMielę sama ( pierś indyka lub kawałki kurczaka - bez skóry).Dzielę na małe porcje i mrożę. Z reguły porcja 20-25 dag starcza mi na zrobienie potem 2 obiadów , ale mniejsze porcyjki też mam ( najwyżej je łączę.) Dziś miałam ochotę na coś pikantnego . Pomieszałam to co miałam :) . Dołożyłam konserwową fasolkę szparagową i podałam na ryżu. Szybko i smacznie. Czas : 30 minut
Buniabaje w kuchnimiały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić z ognia, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem
Monia miesza i gotujemaszyny. Pomimo tego, że napisy są na panelu w języku angielskim, to jest ich dosłownie kilka i z obsługą radzą sobie nawet dzieci. U mnie ośmiolatek sam potrafi ugotować ryż czy kaszę i chętnie mi włącza maszynę kiedy gotuję inne dania np zupę, mięso. posiada wyświetlacz cyfrowy , który pokazuje wybierane programy, czas na jaki ustawiamy program, czas który upłynął(...)program wcisnąć start Maszyna posiada zaprogramowane automatycznie programy szybkowaru , dzięki nim nastawienie dania przebiega w 2 minuty, trzeba tylko wykonać 5 kroków, które opisałam wyżej. Programy: Mięso/gulasz Fasola/Chilli Ryż/Risotto Jogurt Drób Desery Zupa prosta budowa – duży plus! Mamy podstawę maszyny z panelem sterowania, garnek właściwy – wkładany, wyjmowany do mycia oraz przykrywkę. Crock-Pot Express został
Dorota Smakujewrzucić na rozgrzany olej. Smażyć aż cebulka straci kolor surowizny. Następnie dodać pokrojony drobno czosnek. Smażyć kilka sekund, mieszając powoli. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, chili i oregano. Wymieszać dokładnie. Zostawić na chwilkę. Kurczaka wrzucić na patelnię do cebuli i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pokrojone suszone pomidorki, wlać wywar i śmietanę(...)Gotować na małym ogniu 5 minut. Jak już mięso jest przesmażone dodać szpinak i potarty ser. Gotować do momentu aż szpinak delikatnie zmięknie. Podawać z makaronem lub ryżem. Danie pyszne polecam
Kuchnia Pokoleńdodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem z cukinii. Smaczna, szybka, pożywna. Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych. Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. Ciasto kakaowe z cukinią Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie
Kuchnia z widokiem na ogród