kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:93/456)

SURÓWKA Z MARCHEWKI - i jabłka do obiadu 182

surówka z marchewki i jabłka skrzydełka w miodzie , puree ziemniaczane i surówka z marchewka i jabłka kotlety mielone z cebulą i czosnkiem , młode ziemniaczki z piekarnika i surówka z marchewki udka z kurczaka w sosie śliwkowym , kluski drożdżowe na parze i surówka z marchewki  żeberka po myśliwsku , frytki i surówka z marchewki i jabłka Smacznego :) Surówka z marchewki

Moja Książka Kucharska
KOKOSOWE PULPETY Z KURCZAKA W SOSIE CURRY 145

towarzystwie sypkiego ryżu to pyszna propozycja na lekki obiad. Ja przygotowałam je na parze ale można ugotować je np. w bulionie warzywnym lub upiec w piekarniku 😊 PULPETY: 200 g mięsa mielonego z kurczaka 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego lub 1 duże jajko Łyżeczka świeżego lub suszonego tymianku ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Sól, pieprz SOS: 1 szkl. mleka

Marcepanowa kuchnia
Kurczak marynowany w keczupie 215

lodówki. Następnego dnia wyjąć mięso minimum na 1 godzinę przed pieczeniem. Naczynie, w którym będziemy piec kurczaka wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć w niej mięso. Każdy kawałek kurczaka polać 1 łyżeczką marynaty. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni i piec około 45 minut, aż mięso będzie miękkie a skórka ładnie się przypiecze

My simple kitchen
Pizza z kurczakiem, pieczarkami i warzywami 186

oczyszczamy z pestek i kroimy na paski, cebulę kroimy w piórka. Suszone pomidory i oliwki przekrawamy na pół. Wszystkie składniki dajemy na pizzę, dodajemy również usmażonego kurczaka. Wierzch posypujemy serem i ziołami prowansalskimi. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszki wkładamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 30-35 min aż spód ciasta będzie mocno przypieczony a składniki ciasta będą upieczone. Smacznego

kulinarne odsłony pati
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM TIKKA 156

następnie smaruję sosem, przekładam duszone warzywa i kurczaka, posypuję tartym serem. Kolejno kładę szalotkę i ogórki oraz kolejną porcję makaronu. Smaruję sosem. Na kobiec kładę pozostałego kurczaka. Posypuję serem żółtym tartym. Zapiekam w piekarniku 30 min w 180 stopniach

Gotowanie Patki
Złocisty kurczak faszerowany 229

nitki zaszywamy kurczaka wzdłuż grzbietu. 4. Nacieramy całe mięso pozostałą mieszanką i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. 5. Tak przygotowanego kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 30 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 30 minut do zrumienienia skórki. 6. Z powstałego, po pieczeniu

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
21 wytrawnych przystawek i przekąsek na Sylwestra 289

chipsami, tacosami lub warzywami. Smakowite prażone migdały, chipsy z jarmużu, czy mini tartinki. Większość z tych potraw można przygotować wcześniej, a gdy przyjdą goście podgrzać w piekarniku. Szczególnie chciałabym polecić chrupiące polędwiczki z kurczaka, daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą, smalec z wędzonego boczku i pulled pork, to potrawy, które są bardzo lubiane przez gości. Więcej pomysłów na potrawy sylwestrowe

Codziennik Kuchenny
Ziołowy kurczak z młodymi warzywami 114

także obieram i kroję wzdłuż na pół. Przekładam do miski, polewam olejem, posypuję estragonem , rozmarynem, solą, pieprzem, dokładnie obtaczam w marynacie i układam w naczyniu z kurczakiem, dodaję gałązki rozmarynu. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni i piekę około godzinę od czasu do czasu polewam mięso sokami które wytworzy. Mięso musi odchodzić od kości wtedy jest dopieczone. Ziemniaki zapiekam

wesoła kuchnia
KURCZAK W CURRY ZAPIEKANY Z WARZYWAMI I SEZAMEM 134

część miała mąkę. 2.  Kurczaka podsmażyć na patelni na złocisty kolor z każdej strony. Następnie do naczynia żaroodpornego wrzucić warzywa. Na warzywach ułożyć podsmażone kawałki kurczaka. Przykryć pokrywą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok. 55 min. 15 min przed końcem ściągnąć pokrywę

Kuchnia Paulettes
Kurczak pieczony na butelce z piwem 1333

widoczna. Uważając by skóra nie porwała się, tylko cała obejmowała szyjkę butelki. Chodzi o to by piwo spływało po mięsie a nie do środka. Tak przygotowanego kurczaka stawiamy na blachę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez ok 1,5 godziny

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak z pieczarkami pod paprykowo-serową kruszonką 277

mylą:). Filety z pieczarkami zapiekane pod paprykowo-serową kruszonką robią prawdziwą furorę. Świetne na imprezę, bo całość można przygotować wcześniej a przed podaniem wrzucić do piekarnika. Zachwyt gości gwarantowany:).  2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule sól, pieprz, chilli 1/2 pęczka natki pietruszki olej Kruszonka: 1/2 szklanki startego sera cheddar 150g mąki 100g masła 1/3 łyżeczki soli

Szefowa kuchni
Pizza z porem na dyniowym spodzie 179

pszenna 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu białego 1 duży pomidor 1/2 pora 2 łyżki śmietany 18% podsmażone kawałki kurczaka 20 gram sera mozzarella sos pomidorowy Piekarnik rozgrzać do 170 C. Drożdże rozkruszyć w misce i zasypać solą. Poczekać aż się rozpuszczą, czasem mieszając. Mleko w tym czasie podgrzać, aż będzie lekko ciepłe

Czerwony Gupik
KAPSALON 1580

oleju, po czym osączamy.  *Na oleju smażymy frytki, osączamy, solimy. * Do naczynek do zapiekania ( np jednorazowych foremek) wykładamy na dno porcje frytek, na nie porcję kurczaka, posypujemy startym żóltym serem. Wkładamy do piekarnika by rozpuścił się ser. Tak przygotowany kapsalon polewamy sosem czosnkowym i keczupem wykładamy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę, cebulę w piórka oraz posiekaną pekinkę

Z Majeczką w kuchni
Kurczak po hiszpańsku. 1350

pomidorów ma gorzkawy smak Wykonanie : Mięso z kurczaka natrzeć solą i pieprzem najlepiej poprzedniego dnia, lub choć 2-3 godziny przed pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego włożyć kurczaka z odrobiną tłuszczu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. W tym czasie przygotować sos (zajmie to kilka minut). Do naczynia przełożyć pomidory z puszki wraz z sosem. Jeżeli pomidory są całe, pokroić

Poezja Smaków - blog kulinarny
chrupiące skrzydełka kurczaka w krakersach 148

Polecam skrzydełka z kurczaka w panierce z krakersów pieczonych w piekarniku

Ugotujmy Coś
PIKANTNE UDKA 128

Pieczone w piekarniku udka to chyba najwspanialsze danie z kurczaka ,pełne aromatu i chrupkości zniewala człowieka na " amen"!.Do tego Pyszna sałata i frytki , szczęście gotowe. 4 udka kurczaka lub pałek Na marynatę : ******************** 1/2 szkl.soku pomidorowego 1/2 szkl.keczupu 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku kilka kropel sosu tabasco szczypta curry cukier kminek sól morska **************************************** Wszystkie produkty na marynatę wymieszać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zapiekane mięsa ze szpinakiem i pieczarkami pod wędzonym boczkiem 157

dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez około godzinę. Przed podaniem kroimy w plastry. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
ORIENTALNY KURCZAK 261

obierz. Pokrój na cząstki. Obtocz w oliwie, soli i pieprzu oraz Karahi ChickenMasala. Wysyp na dno posmarowanej tłuszczem brytfanny z pokrywą. Poukładaj na ziemniakach piersi z kurczaka, polej marynatą. Zamknij i piecz w piekarniku w 200 stopniach, około godzinki. Posyp ciętą nacią selera, dosmacz miodem z musztardą i szafranem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Kapsalon 2779

pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować. 2. Przygotować 3-4 małe foremki aluminiowe (1 foremka na jedną osobę). Na dno włożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem

Na Ciasteczkowych Papierach
Kurczak po hawajsku 261

warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki. Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy

VioletoweKucharzenie
Kurczak pieczony w pomidorach 168

oliwy z oliwek Pomidory kroimy w mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą z oliwek.  Kurczaka dokładnie myjemy. Nacieramy pikantnym keczupem i przyprawą bosfordzką. W natłuszczonej foremce układamy kurczaka i pokrojone pomidory. Mięso pieczemy w piekarniku w funkcji grill w 200*C, od czasu do czasu obracamy. Czas pieczenia to około 60 minut

VioletoweKucharzenie
Zielona tarta 164

szpinaku, 3 garści ugotowanego zielonego groszku, 1 spora cukinia, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki ricotty, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 18%, oregano, sól, pieprz ew . łosoś, kurczak, indyk, dojrzewająca szynka, parmezan, mozzarella, chilli Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni. Rozwałkowanym ciastem wykładamy formę do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Na tak przygotowane ciasto wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy np. ryż

Plate of Joy
Kurczak z suszonymi pomidorami 153

kawałki. Dodajemy do pora i cebuli oraz łyżeczkę suszonej bazylii. Mieszamy i przekładamy do naczynia z kurczakiem. Do całości wlewamy piwo i odrobinę sosu z smażonego kurczaka. Całość wkładamy na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180C. Zabieramy się za surówkę. Miętę i papryczkę szatkujemy bardzo drobno i przekładamy do głębszego naczynia. Dodajemy 2-3łyżki oliwy z oliwek, sól

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Skrzydełka z grilla 147

Sposób na najlepsze skrzydełka z grilla - zawijane, przypieczone i lekko pikantne.  Idealne na grilla, jak i do piekarnika.  Składniki: skrzydełka (ilość dowolna) sól, pieprz przyprawa do kurczaka bądź grilla papryka ostra (+ewentualnie słodka) oliwa z oliwek Skrzydełka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami (solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, a także przyprawą do kurczaka lub grilla) i skropić oliwą

Ugotować
Tarta zapiekana z kurczakiem i pieczarkami 204

maśle przez 10 minut, do odparowania wody. Dodać posiekaną cebulę, smażyć razem przez 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dołożyć mięso z kurczaka. Ciasto rozwałkować i wyłożyć foremkę. Nagrzać piekarnik do 180C, ciasto przykryć folią aluminiową i zapiekać przez 15 minut, zdjąć folie i piec jeszcze 5 minut. Wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. Posiekać szczypiorek. Wymieszać

Apetyczna babeczka
Rozmarynowy kurczak z warzywami 178

marchew i fasolkę. Podsmażać około 5 minut stale mieszając. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać pozostałym czosnkiem, oregano i wymieszać. Na warzywach ułożyć na przemian kurczaka i ziemniaki. Posypać rozmarynem.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C przez 1 godzinę

Pasja Smaku
Mielonka drobiowa 398

domową, tym razem na blogu króluje Mielonka drobiowa ze słoika . Wędlina jest tania, smaczna, a do jej przygotowania potrzebne są słoiki, mięso z ćwiartek kurczaka i przyprawy. Do utrwalenia mielonki drobiowej tym razem został wykorzystany piekarnik. Wędliny ze słoika przygotowane tym sposobem nie mają ulepszaczy smakowych i są bez konserwantów, wiemy co jemy. Przy okazji przygotowywania domowej białej kiełbasy robimy(...)wyciągnięciem mięsa), dokładnie zakręcamy nakrętki. Tym razem słoiki były pasteryzowane w piekarniku. Raz 60 minut w 100 stopniach C, po wystudzeniu kolejne 30 minut w takiej samej temperaturze. Po wystudzeniu płyn powstały podczas pasteryzacji uzyska postać galaretki, będzie też niewielka ilość smalcu (dlatego, że wykorzystaliśmy skóry z kurczaka). Jeśli chcemy pasteryzować tradycyjnie, to na dno garnka kładziemy ściereczkę, aby odizolować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podchmielony kurczak na piwie po staropolsku 151

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Osuszamy papierowym ręcznikiem kurczaka i własny pot z czoła " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Kuraka podajemy natychmiast po wyjęciu z piekarnika , gdyż jak poleży, to skórka straci chrupkość . Warzywka pieczone w ściekającym z kuraka soku i piwku są obłędne , nie wiem czy nie leprze od kurczaka…. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Shawarma kurczak czyli kurczę pieczone na ostro 178

wstaw do lodówki na noc. Na drugi dzień wyjmij mięso z lodówki na pół godziny przed pieczeniem. Nastaw piekarnik na 200ºC na funkcję grilla jeśli taką dysponujesz. Żaroodporne naczynie posmaruj masłem. Przełóż mięso do naczynia, bez cebuli. Piecz kurczaka przez 20-25 minut. W międzyczasie ugotuj ryż i przygotuj jogurt. Pokrój kolendrę i wymieszaj z jogurtem, płynnym miodem i sokiem(...)limonki. Wyjmij mięso z piekarnika, zakręć w folię i odczekaj 10 minut. soki zostaną w mięsie. Po tym czasie pokrój filety pod skosem na grube plastry i podaj z ryżem i jogurtem. Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Shawarma kurczak czyli kurczę pieczone na ostro appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Udka zapiekane z pomidorem, cebulą i pieczarkami 345

Wystarczy udka przyprawić, przesmażyć i zapiec w piekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje dań z udkami drobiowymi to kliknijcie tu (udka w cytrynach) i tu (udka zapiekane z serem i pomidorem). Poniższe danie podałam z roszponką i ziemniaczanymi talarkami . Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 1 duży pomidor(...)Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Pomidora umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać suszoną bazylia. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę

Ugotować
Patelnia pełna warzyw i mięsa, obiad jednogarnkowy. 174

Taki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków

Kuchnia Pokoleń
Kurczak pieczony z marchewką i cebulą o smaku wędzonym 114

godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 30 minut w 230 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy.) Następnie temperaturę obniżyć do 180 i kurczaka piec do miękkości. (Pod koniec pieczenia worek można przeciąć, aby mięso się zarumieniło

Di gotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułem i serem feta 222

cebulę i czosnek na oliwie. Wrzucamy kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. W misce mieszamy jajka, ser i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron, brokuła i kurczaka. Całość posypujemy pokruszonym serem feta. Zalewamy masą z jajek. Pieczemy przez 20-25 min (do zarumienienia

Czarnawisienka
Poniedziałek: Udka w glazurze miodowo-musztardowej 125

przyprawionego kurczaka, bez tony przypraw, macerowania i marynowania całymi godzinami. Prosty trick polega na tym, żeby upieczone mięso pokryć glazurą i wstawić do piekarnika do zapieczenia. To naprawdę świetny i prosty sposób na dobre jedzenie. Kurczaka możecie podać z pieczonymi frytkami, które upieką się razem z kurczakiem. Przepis wzorowany na Tasty.co Składniki: 0,5 kg podudzi 1 łyżka papryki wędzonej(...)passaty 2 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonego czosnku Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Udka osusz ręcznikiem papierowym. Przypraw łyżką papryki. Posól i popieprz. Przełóż na tackę do pieczenia. Wstaw do piekarnika. Piecz 30 minut. Krok 2 Włóż do miseczki

Niedzielny kucharz
Kotlet pożarski light 732

kurzych udek. Nie potrzeba przepłacać, jak się umie luzować mięso kurczaka. Kotlety pożarskie z reguły smażę, ale te kotlety w dzisiejszym przepisie są moją wariacją na kotlety, które przygotowywało się u mnie w domu. Pod koniec sierpnia przygotowałam ich odtłuszczoną wersję, gdyż kotlety pożarskie upiekłam w piekarniku wraz z ziemniakami. Ale tradycyjne kotlety mielone też bardzo lubię i bardzo często(...)blogu jest też przepis na kotlety mielone drobiowe, ale przygotowane tak samo jak wieprzowe. Polecam Wam jednak przepis na Kotlet pożarski light z piekarnika, szczególnie gdy liczycie kalorie: 1 kg mięsa z udek kurczaka 2 jajka czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki  masła natka pietruszki sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania Białka jajek ubijamy na sztywno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak pieczony w CocaColi 170

Colę, ketchup, koncentrat pomidorowy i pozostałe dwie łyżki sosu sojowego. Dodajemy cukier, czosnek granulowany, chili i sól. Wszystko dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Pałki z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy powstałym sosem.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, grzałka góra-dół i pieczemy bez przykrycia 40 minut od czasu do czasu polewając mięso sosem, następnie włączamy termoobieg i pieczemy

Cook&Love
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 158

zakochana w tej patelni. Dawno nie miałam patelni, która byłaby tak uniwersalna i… odporna na moje „kulinarne eksperymenty” Niezwykle solidnie wykonana, idealna do różnych kuchenek, do piekarnika, prosta w myciu, można w niej przygotowywać dania bez tłuszczu, długo utrzymuje ciepło (mąż ma cieplutki obiad po powrocie do pracy bez konieczności podgrzewania), niezwykle uniwersalna, zajmująca mało miejsca (dzięki(...)pokryło cały dół. Odstawiamy jeszcze na chwilę. Następnie smarujemy sosem pomidorowym (passatą lub ketchupem). Na wierzch wykładamy obrane i pocięte w półplasterki pieczarki, kawałki kurczaka i całość posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pamiętajcie, aby odpiąć rączkę z patelni Pieczemy około 25 minut. Pizze z łatwością wyciągniecie z patelni

Słodkie okruszki
Kurczak zapiekany z warzywami 219

Najpierw pokroilam piersi z kurczaka , wrzucialam na patelnie do podsmazenia, wrzucialm 2 cebule I smazylam jeszcze ok 3 min. W miedzyczasie wlozylam papryki do piekarnika , by zciagnac skorki. Zblanszowalam tez brokuly. Wlozylam do naczynia zaroodpornego kurczaka, na to brokuly , pokrojona papryke I posypalam serem mozzarella.Wlozylam do nagrzanego na 180 C piekarniaka na 15 min Przygotowalam sos czosnkowo pomidorowy, podalam

Smaki Edyty
Bułeczki na Tang Zhong, nadziewane kurczakiem w curry 183

łyżkami wody.Rozgrzej na patelni olej Kujawski z pomidorami, czosnkiem i bazylią, podsmaż na nim drobno pokrojoną cebulę dodając curry zmieszaną z wodą. Kiedy cebula zacznie się szklić, dodaj kurczaka, ziemniaki, sól, pieprz zmielony, inne przyprawy wg gustu, 3 łyżki wody i smaż mieszając dopóty, dopóki woda całkiem nie odparuje.Składniki na ciasto (na 11 bułeczek): 75 g Tang Zhong(...)blasze wiązaniem do dołu. Odstające końce pora będzie można odciąć nożyczkami po upieczeniu.Odłóż bułeczki pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia, dopóty, dopóki nie podwoją swojej objętości. Nagrzej piekarnik do 200 °C, wstaw naczynie żaroodporne z wodą, aby piekarnik był naparowany. W tym czasie posmaruj ciasto odrobiną roztrzepanego jajka z mlekiem w celu poglazurowania. Kiedy piekarnik jest już rozgrzany, włóż

Grahamka, weka i kajzerka