Kurczak pieczony w solnej skorupie

Kurczak pieczony w solnej skorupie

Kurczak pieczony w solnej skorupie

Składniki: 1 świeży kurczak bez podrobów 1 cytryna 1 mały por 2-3 gałązki świeżego rozmarynu 1 kg soli spożywczej 2 białka jaja kurzego Przygotowanie: Zetrzeć skórkę z cytryny na tarce uważając by nie zetrzeć białej warstwy, która jest gorzka. Potrzebny nam tylko aromat cytryny, którego esencja zawarta jest w olejkach ze skórki. Następnie tą startą skórkę wkładamy między skórę a mięśnie kuraka razem z listkami rozmarynu, tak aby w trakcie pieczenia przeniknęły do mięsa. Pozostałą cytrynę przekrajmy na pół i razem z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Autor

Ostoja LasuOstoja Lasu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cytryna, frytki, jajko, por , śniadania, kurczak, śniadanie, mięso, sałata, jajecznica, obiad, sok, kurczak pieczony, mięsa pieczone, kurczak z cytryną, kurczak z porem, dania z kurczakiem, bez pieczenia, chrupiący kurczak, mięso na obiad, dania bez mięsa

Inne przepisy z Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.