kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:82/456)

Quiche z kurczakiem curry 247

ząbek czosnku dymka/ natka pietruszki/ kolendra pomidorki koktajlowe czarny sezam SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kurczaka kroimy w niedużą kostkę. Pastę curry łączymy z sokiem z limonki oraz mlekiem kokosowym. Zalewamy kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy sól, masło posiekane w mniejsze kawałki. Po środku robimy dołek, do którego wbijamy jako. Delikatnie zarabiamy i dolewamy stopniowo wodę. Zagniatamy ciasto(...)wykładamy ciastem, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika na 12 min. Wszystkie składniki masy jajecznej łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Dodajemy cebulę paprykę i kurczaka. Całość mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 min. Tartę podajemy z pomidorkami, dymką i czarnym sezamem. Świetnie do całości pasował będzie również sos sojowy z odrobiną wasabi

DefinicjaSmaku
Kurczka cacciatore z dynią, pieczarkami, pomidorami i oliwkami 166

wlewamy pomidory, pół puszki wody (tej puszki z pomidorów) i całość mieszamy. Dodajemy wydrylowane oliwki i doprowadzamy do wrzenia. Danie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 1 godziny aż sos zgęstnieje, a kurczak i warzywa będą miękkie. Jeżeli sos nam odpowiednio nie zgęstnieje to możemy jeszcze potrzymać w piekarniku lub na kuchence. Wspaniałym dodatkiem do naszego

Kuchenne Wariacje
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem, oliwkami i mozzarellą w cieście francuskim 389

odparuje nadmiar wody. Wyłączyć palnik i dodać pokrojone oliwki, wymieszać. Mozzarellę pokroić na mniejsze kawałki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C, blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ostudzone piersi z kurczaka przekroić poziomo na środku tworząc kieszeń (nie rozcinamy tylnej części). Każdą z piersi nadziać szpinakiem i mozzarellą. Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić na pół. Na każdej części(...)ułożyć poziomo, na środku pierś z kurczaka, ciasto francuskie ponacinać pionowo z obu stron, tworząc paski. Każdą z piersi pozawijać w ciasto francuskie (piersi nie muszą być szczelnie zawinięte) i przełożyć na blaszkę. W miseczce rozbełtać jajko, dodać nieco soli i pieprzu, po czym posmarować nim ciasto francuskie. Włożyć do piekarnika na około 35 minut

Passions hobbies life
Kurczak faszerowany makaronem , obiad jednogarnkowy 211

zaszywamy ,żeby nic się nie wydostało na wolność Jeśli został wam farsz , układacie go od kurczakiem na blaszce do pieczenia . Następnie nacieramy kurczaka pozostałym czosnkiem , pieprzem i solą do smaku . Obkładamy plastrami masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C . Po dziesięciu minutach zmniejszamy temperaturę do 160 C i pieczemy z termoobiegiem przez około 2 godziny . Serwujemy na gorąco

Ogrodnik w podróży
Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić ? 198

poukładałam koło kurczaka, szparagi połamałam na mniejsze kawałki, seler naciowy pokroiłam w mniejsze kawałki i też poukładałam w sosie.   Całość z góry skropiłam oliwą ( kurczaka mocniej niż sos ) i wstawiałam do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut, potem zmniejszyłam gaz do 150 C i piekłam go jeszcze przez godzinę, a na ostatnie 10 minut wrzuciłam górną grzałkę(...)makaronem oraz tym pysznym sosem. Trochę go zostało na kolejny obiad a co z niego zrobiłam w ramach tak ważnej idei Zero waste ? To już w kolejnym wpisie :) Zapraszam Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić

Kuchnia na wzgórzu
Pomidorowe pałeczki z kurczaka 133

Prosty aczkolwiek bardzo smaczny i aromatyczny kurczak w pomidorach z patelni. Tak przygotowane mięsko można upiec w piekarniku lub na grillu. Również taka wersja będzie bardzo smaczna, polecam. Składniki: 6 pałeczek z kurczaka 150 g koncentratu pomidorowego 6 łyżek wody olej słodka oraz ostra czerwona papryka oregano, bazylia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy. Koncentrat mieszamy

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak marynowany w melasie z granatu 262

marynacie. Całość przykryć i odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso umieścić w rękawie do pieczenia, związać i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Piec około 100 minut w 180 stopniach. (Kurczak będzie rumiany nawet bez rozrywania worka.)  (Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków. Mniejsze pieką się szybciej - wiadomo.)       Melasę i inne produkty można

Di gotuje
Sałatka z grillowanym kurczakiem i pieczonymi ziemniakami 210

pieczonymi ziemniaczkami i dobrze doprawionym grillowanym kurczakiem. 1 kg młodych ziemniaków Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Suszona natka pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 500 g fileta z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Przyprawa do mięsa Curry Suszona natka pietruszki Kilka liści sałaty lodowej 4 pomidory 1 ogórek 1 czerwona cebula 150 g sera feta 2 łyżki wody 2 łyżki(...)solą, pieprzem, słodką papryką i suszoną natką pietruszki. Mieszamy z oliwą z oliwek. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15-20 minut. Filet z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy przyprawą do mięsa, słodką czerwoną papryką, curry i natką pietruszki (wszystkie przyprawy według uznania). Grillujemy na rozgrzanym grillu z każdej strony

VioletoweKucharzenie
Tarta z kurczakiem i warzywami 197

pomidorowego plus 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano bazylia   Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw do smaku solą i pieprzem ulubionymi przyprawami, usmaż na rumiano na 1 łyżce oleju lub oliwy oliwek. Następnie Cebulę pokrój w plastry i usmaż dodaj pozostałe pokrojone warzywa . Ciasto: Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC bez termoobiegu. Mąkę i masło przełóż do głębokiej miski(...)bazylie. Na koniec dodaj połowę startego żółtego sera i wymieszaj.   Podpieczone i wystudzone ciasto posmaruj cienko koncentratem pomidorowym z ketchupem. Na bazę połóż warzywa, kurczaka i wylej masę śmietanowo-jajeczną. Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 190°C przez 20-30 min, posyp pozostałym startym serem i piecz jeszcze ok. 10‒15 min, do zarumienienia powierzchni

Kubki smaku
Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami i rzodkiewkami 171

łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 6 małych filecików anchois 40 g masła pół szklanki białego wina łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki Instructions Kurczaka umyć i osuszyć, posolić i popieprzyć. Piekarnik nagrzać do 180 stopni Ziemniaki obrać (albo tylko dokładnie umyć), pokroić na większe kawałki a jak są malutkie to zostawić w całości. Rzodkiewki pokroić na połówki. Szparagi(...)łyżkach oliwy, włożyć do większej formy do pieczenia (albo bezpośrednio na blachę) i piec przez 10 minut. W tym czasie na patelni rozgrzać łyżkę masła i oliwy i obsmażyć kurczaka z obu stron aż się ładnie zarumieni. Szparagi i rzodkiewki obtoczyć w łyżce oliwy i dodać do ziemniaków. Chwilę podpiec (ok 5 minut) i potem przełożyć na blachę podpieczonego kurczaka

Cooking for Emily
Kurczak tandoori 149

niepowtarzalnie soczysty i po prostu przepyszny! Jednak jeśli nie macie możliwości, aby przygotować go na grillu, śmiało wrzućcie go do piekarnika i tak będzie bardzo smaczny Podobnie jak opisywane przeze mnie w poprzednim wpisie chlebki naan, także i ten kurczak w Indiach tradycyjnie wypiekany jest w piecach tandoor, stąd też i jego nazwa – kurczak tandoori. Kurczak tandoori 4 porcje(...)przepisie), układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy około 60 minut pod przykryciem od czasu do czasu obracając. Jeśli pieczemy w piekarniku to nagrzewamy go do 200°C i pieczemy również przez około 60 minut od czasu do czasu obracając. Kurczak jest gotowy kiedy mięso łatwo odchodzi od kości. Proponuję podawać z chlebkami naan i gęstym jogurtem. Idealnym dodatkiem będzie także raita

PatiGotuje
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 384

Kotlety z udek kurczaka są wyjątkowo smaczne i delikatne. Panierowane, nadziane plastrami pomidora, serem i pieczarkami. Zapieczone w piekarniku smakują rewelacyjnie na ciepło lub zimno.  SKŁADNIKI :   5-7 dużych udek z kurczaka  sól, pieprz, papryka i czosnek w proszku do smaku 2 jajka + mąka do panierowania olej do smażenia(...)kości i lekko rozbijamy.  Mięso doprawiamy przyprawami do smaku.  Następnie panierujemy w jaku i mące, smażymy krótko, z obu stron na rumiano. Kotlety przekładamy na blaszkę z piekarnika.  Ser ścieramy na tarce, pomidory kroimy w plastry. Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju i doprawiamy przyprawami. Podpiekamy aż całkowicie płyny odparują. Odkładamy na talerz

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z kurczakiem w marchewkowe paski, ananasem, pomidorkami i chipsami serowymi z jarmużu 176

kolorowym, pomidorkami i jarmużem serowym. Wszystko pasuje do siebie genialnie i smakuje niebanalnie.Składniki:  3 porcje150 g makaronu świder Czaniecki z pomidorem, szpinakiem i kurkumą,1 filet z kurczaka,jedna mała marchew,garść jarmużu,w łyżki startego sera żółtego,6 pomidorków koktajlowych, sól do smaku,pieprz czarny grubo mielony do smaku,3 łyżki ananasa pokrojonego w kostkę,szczypta papryk(...)soli, papryki i rękoma mieszamy.Jarmuż posypujemy startym serem i przekładamy blachę do pieczenia wyłożoną na papierem do wypieków. Wkładamy na ok. 6-8 min do piekarnika rozgrzanego do 140°C.Filet z kurczaka myjemy, kroimy na bardzo cienkie plastry i doprawiamy solą i pieprzem (pieprzu dajemy dużo). Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy kurczaka na złoty kolor. Marchewkę

Moniki Smakołyki
Kurczak w ziołach, pieczony z ziemniakami 1061

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju dania przygotowywane w piekarniku. Dlaczego? Ponieważ nie wymagają dużo pracy i zazwyczaj nie trzeba ich pilnować. W czasie, gdy się pieką, można poleniuchować lub poczytać książkę. Dzisiaj zapraszam na kurczaka w ziołach, pieczonego razem z ziemniakami. Kurczak jest pyszny, aromatyczny i bardzo soczysty :) Składniki marynaty do kurczaka: 4 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku około 6 łyżek(...)całość dokładnie mieszamy. Marynata musi dokładnie pokryć ziemniaki. Do ziemniaków wkładamy zamarynowane pałki kurczaka. Marynatę, która została w misce po mięsie, przekładamy na mięso. Do przygotowania tego typu potraw używam naczyń żaroodpornych bez pokrywki (takich, jak na zdjęciu).  Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 55 minut. Ja piekłam przez 35 minut w temperaturze 175 stopni (z termoobiegiem

Smak mojego domu
Tarta z kurczakiem, szpinakiem i ciemnymi winogronami 214

blachę zostawiając rant wysokości ok. 2,5 cm. Ponacinać ciasto nożem w kilku miejscach (tak, aby nie wyrosło w czasie pieczenia). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.  Pierś kurczaka wysmarować oliwą z oliwek, doprawić solą, pieprzem i zgrillować (lub usmażyć). Pokroić na niewielkie kawałki.  Winogrona przekroić na połówki.  Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, przeciśnięty(...)kawałki kurczaka.  Wylać masę na ciasto i równomiernie rozprowadzić, tak aby kurczak i szpinak znalazły się w każdym zakamarku.  Na wierzchu ułożyć połówki winogrona.  Piec przez ok.45 minut w temperaturze 170 stopni, aż masa jajeczna się zetnie (sprawdzamy na środku) Wyjąć z piekarnika, zostawić do całkowitego wystudzenia i pokroić na kwadraty o boku

Kulinarne Inspiracje