sałatka zachwyca nadal coraz to nowe grona testerów;) Polecam! Sałatka z jajkiem, kurą i pieczarką w bukiecie z rzodkiewek i szczypiorku Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka ok.30-40 dag pieczarek 5 jajek pęczek rzodkiewek 2 pęczki szczypiorku 3 łyżki majonezu 1 łyżka oleju sól, pieprz,curry Filet kurczaka pokroić w kostkę, posolić,doprawić curry (opcjonalnie) i usmażyć do miękkości
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaByła już rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami. , tym razem propozycja dla wielbicieli szpinaku. Powiem Wam tylko, że ta rolada, czy z pieczarkami, czy ze szpinakiem jest tak samo pyszna. Chociaż ja bardziej lubię ze szpinakiem :) U nas taka roladka była na niedzielny obiad. Zostało jeszcze na poniedziałek. Spokojnie można odgrzać ją w piekarniku. Jest tak samo pyszna jak poprzedniego(...)dnia. Na zimno też smakuje bardzo dobrze. Składniki: 4 jajka 4 łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła 1 opakowanie szpinaku mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera typu feta ( około 150 g.) sól, pieprz Wykonanie: Jajka rozmieszać w misce, dodać majonez. Dobrze wymieszać, żeby składniki się połączyły
Agusiowe smakołykipiersią kurczaka . Jest to danie jedno garnkowe które stanowi samodzielny posiłek , bigos można podawać z pieczywem . Będziemy potrzebować : 2 cukinie (około 1 kg) 500 g pieczarek około 700 g filetu z piersi kurczaka 500 g przecieru pomidorowego (nie koncentratu) 2 ząbki czosnku do smaku : sól , pieprz , pieprz cayenne przyprawy do zamarynowania piersi kurczaka: 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka tymianku(...)usmażone przekładam do garnka . Następnie na patelnię przekładam pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa (około 15 minut) . Teraz do garnka z pieczarkami dodaję cukinię , usmażoną pierś z kurczaka , przecier pomidorowy i całość dokładnie mieszam . Garnek stawiam na gazie i gotuję bigos 15 minut ( od momentu zagotowania ) , pod koniec sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam
Uwaga Babcia Gotujezadebiutowała u mnie jako sałatka świąteczna, jednak doskonale sprawdzi się też jako smaczna i pożywna sylwestrowa przekąska. Polecam :) Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -450-500 g drobnego makaronu -puszka kukurydzy -duży słoik pieczarek marynowanych -duży słoik papryki marynowanej -4 jajka -2 pory -majonez -4 ząbki czosnku -sól, pieprz, przyprawa do kurczaka -olej Wykonanie: Po opłukaniu kurczaka kroimy(...)wyciśniętym czosnkiem, a następnie zostawiamy w lodówce na kilka godzin (lub najlepiej na noc). Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, jajka gotujemy na twardo. Paprykę, pieczarki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Kurczaka podsmażamy na oleju na złoty kolor, zostawiamy do ostygnięcia. Po wcześniejszym opłukaniu, kroimy białą i jasnozieloną część pora w paseczki. Jajka, pieczarki oraz paprykę kroimy w drobną kostkę
KasiekGotujeJeśli lubicie marynowane pieczarki to polecam wypróbować również te przepisy: Sałatka leśna polana ze śledziami oraz Sałatka z marynowanymi pieczarkami i porem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Ananas – Składniki: 1 woreczek ryżu – 100g 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka – ok. 500g 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki przyprawy curry sól i pieprz do smaku(...)lodówce – dzięki czemu mięso ładnie przejdzie przyprawami i będzie lepiej smakować). Plastry ananasa pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, a następnie pokroić je w plasterki. Do jednej miski wrzucić ryż, kurczaka, ananasa, kukurydzę oraz majonez. Wymieszać całość dokładnie. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Wyłożyć sałatkę na owalny półmisek
Kulinarne Przebojeużyłam oraz wiele innych, możecie kupić w sklepie www.smakorientu.com . Zapraszam i Polecam :) SKŁADNIKI: dla 2 osób Zapiekanka: 1 Woreczek kaszy orkiszowej 1 Filet z kurczaka 10 Pieczarek 1/2 Por 1 Czerwona papryka przyprawy: 2 Łyżki EVITA Shoarma Biała 2 Łyżki EVITA Sól Cebulowa 1 Łyżka EVITA Kozieradka 1 Łyżka EVITA(...)Pieprz Seczuański Mielony 1 Łyżka EVITA Sól Cebulowa 1 Łyżka EVITA Estragon 1 Łyżka EVITA Czosnek Niedźwiedzi Dodatkowo: 1 Łyżka EVITA Estragon PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję a następnie kroję w kostkę. Następnie dodaję EVITA Shoarma Biała i mieszam dokładnie. Pora obieram i kroję bardzo drobno. Następnie paprykę czerwoną myję i drobno kroję. W garnku
Gotowanie Patkikońcu postanowiłam ją zrobić. A jak pieczarkowa to obowiązkowo z makaronem, który sprawia, ze staje się ona bardziej syta ;) Polecam wszystkim ten przepis. Składniki: ćwiartka z kurczaka 300g pieczarek cebula marchewka liść laurowy ziele angielskie sól 3 łyżki śmietany 18% dowolny makaron Mięso gotujemy z cebulą, liściem laurowym i zielem ok godzinę. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki
Idę coś wszamaćpapryki czerwonej wędzonej 2-3 ząbki czosnku w plasterkach pół cebuli pokrojonej w kostkę 7-8 pieczarek pół czerwonej papryki sól Wykonanie Umyta i osuszona pierś z kurczaka pokroić w paski Pieczarki i paprykę wymyć , pokroić w kostkę. . Cebulę pokroić w kostkę ,czosnek w plasterki. Sałatę wymyć i osuszyć. W misce wymieszać natkę pietruszki ,tymianek,paprykę i sól do smaku(...)dodać kawałki piersi kurczaka.,wymieszać wszystko dokładnie. .Na rozgrzanym tłuszczu udusić cebulkę ,po 2-3 minutach dodać pieczarki i po 5 minutach paprykę .Dusić wszystko około 5 minut. Odłożyć do miseczki. Na tym samym tłuszczu dusić kawałki piersi kurczaka. Gdy się usmażą przełożyć do miseczki z poprzednimi uduszonymi składnikami ,skropić całość sokiem z cytryny.. Na tym samym tłuszczu dusimy
w mojej kuchniKurczak a’la pizza Soczyste filety z kurczaka zapiekane z serem i warzywami. Pyszna zapiekanka, która z wyglądu przypomina pizzę. Składniki: 3 filety z kurczaka 10dkg pieczarek 1 cebula 1 papryka (użyłam żółtej i czerwonej) 15dkg żółtego sera 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub ketchupu Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia olej do smażenia *** Filety kroimy(...)oraz cebulę w kosteczkę i wszystko podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju *** *** Papryki kroimy w kosteczkę a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na podpieczone filety wykładamy pieczarki *** *** Następnie pokrojoną paprykę *** *** Całość posypujemy starym żółtym serem i polewamy sosem pomidorowym *** *** Potrawę wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 200’C i podpiekamy jeszcze przez około 15 minut *** *** Danie
Blog z Apetytempiersi kurczaka, 400 g pieczarek, 400 g makaronu tasiemka Czaniecki, 3 łyżeczki przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżeczka tymianku, 200 ml kremówki, sól, pieprz biały. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą
Aga w kuchnifaszerowanego ( wyluzowanego ) kurczaka. Efektowne danie. Wymaga trochę pracy, ale warto, szczególnie gdy biesiadnikom smakuje. Moi byli zadowoleni i to było najważniejsze. Składniki: 1 kurczak ½ kg mięsa wołowego mielonego ½ kg mięsa wieprzowego mielonego ½ kg pieczarek Suszone pomidory ze słoika ( połowa ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Czerwony delikat do mięs 1 łyżka oleju 2 jajka Wykonanie: Kurczaka luzujemy ( przecinamy przez środek piersi(...)Część piersi odcinamy, kroimy na kawałki. Odkładamy do miski. Pieczarki siekamy na mniejsze kawałki, lekko solimy i przesmażamy na łyżce oleju. Do miski z piersią z kurczaka dodajemy mięsa mielone, przestudzone pieczarki, posiekane suszone pomidory i pietruszkę oraz jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kurczaka zszywamy ( od szyi )i tworzymy coś w rodzaju worka. Wypełniamy
Smaki EwyNietypowe podejście do tematu muffinek zaskakuje ciekawą formą oraz bogatym aromatem. Jest to również dobry sposób aby podejść małych niejadków stroniących od mięsa. Składniki - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 1 cebula - 10 dag startego żółtego sera - przyprawa do kurczaka - sól, pieprz - słodka mielona papryka - pęczek natki pietruszki Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)góry dziękuję. Wykonanie Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w półplasterki, podsmażyć z cebulą do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Dodać żółty ser i posiekaną natkę. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Filet umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy filet podzielić na trzy części, rozbić na cienkie plastry. Doprawić solą, pieprzem, papryką i przyprawą do kurczaka. Głębokie foremki do muf finek posmarować odrobiną
Świat Smakuprzygotowania obiad - "wyluzowane" udka z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym. Danie bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 250 g pieczarek 1 mała cebula 3/4 szklanki śmietany 30% 2 łyżeczki musztardy miodowej sól, pieprz 2 łyżki masła olej do smażenia mąka do obtoczenia Udka (bez kości i skóry) umyć, osuszyć
Ugotowaćpieczarek - sprawia, że całość komponuje się niezwykle pysznie. 8 podudzi z kurczaka (mogą być dowolne części) 3 łyżki koncentratu koperku (czubate) sól Dodatkowo: 6 pieczarek 200g cukinii olej do wysmarowania formy Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i dokładnie natrzeć solą oraz koncentratem koperku. Odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego - uprzednio wysmarowanego(...)piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć i zapiekać przez kolejne 20-30 minut. (W międzyczasie całość polać wytwarzającym się sosem, aby pieczarki i cukinia nie były suche
Di gotujemóżdżek jagnięcy, jądra kogucie,szpik kostny, grasicę cielęcą..... Dzisiaj przepis został znacznie uproszczony i jak dla mnie na szczęście :) SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1/ cebuli 6 pieczarek 1 jajko na sos beszamel 1 łyżka masła 1 łyżka (płaska) mąki mleko sól pieprz gałka muszkatołowa A jak to zrobić: Z ciasta francuskiego wykroić koła(...)minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzane masło, aby się zeszkliła. Dodajemy drobno pokrojoną pierś z kurczaka i drobno pokrojone pieczarki. Całość podsmażamy8-10 minut. Odstawiamy. W rondelku roztapiamy 1 łyżkę masła i dodajemy płaską łyżkę mąki bardzo energicznie mieszając. Dolewamy mleko, aż uzyskamy konsystencję puszystego kremu. Doprawiamy solą, pieprzem
Kuchnia w opałach