obiadowe, ale sprawdzą się również jako przekąski imprezowe. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1/2 szklanki wody gazowanej 2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra) Dodatkowo: bułka tarta i mąka do obtoczenia piersi olej do smażenia Wykonanie: Piersi pokroić
Agusiowe smakołykiSkładniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem
czarrna od kuchnitakie wiec robię Dziś u mnie sznycle z kurczaka. Pyszne, aromatyczne, delikatne, polecam! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka roztrzepane, lekko je solę i pieprzę bułka tarta przyprawy: vegeta natur, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane opcjonalnie mielona ostra papryka masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz zwierzęcy lub roślinny olej roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki
Zasmakuj Kuchnidelikatnym posmakiem słodyczy miodu i jabłek. W sezonie można użyć ulubionych świeżych warzyw. Składniki (4 porcje) -8 pałek kurczaka -450 g (opakowanie) podstawowych mrożonych warzyw (np. bukiet warzyw albo "warzywa na patelnię" -3 jabłka -1 łyżka miodu -1 łyżka słodkiej mielonej papryki -majeranek -sól i pieprz Przygotowanie Pałki umyć i oczyścić. Natrzeć solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni
Zielona Kuchniabyle wyczyn :) My stawiamy przede wszystkim na dobrą marynatę i zawsze jest ok :) ROLADA: 1 podwójny filet z kurczaka (bez polędwiczek) 50 g świeżego szpinaku 1 mała czerwona cebula pieprz sól 1 mały jogurt kozi 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ostrej suszonej papryki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SAŁATKA: 100 g szpinaku 1 marchew 1 cebula czerwona łyżka orzechów ziemnych solonych
Kuchnia od dwojgatakże i z innymi rodzajami mięsa. Szczególnie polecam kurczaka w sosie porowym. Pycha! Składniki 8 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 1 duża cebula 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki masła klarowanego 250 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz słodka papryka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Podudzia oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Masło rozgrzać w rondlu i obsmażyć
O kuchni z uczuciemoraz kurczaka zawsze sprawdzi się dobrze jako propozycja obiadowa. Kilka składników i obiad gotowy:) Składniki - 1/2 piersi z kurczaka - 4 marchewki - kawałek pora - kawałek selera - 1 pietruszka - pół cebuli czerwonej - passta pomidorowa (około 4 łyżek) - przyprawy sól, pieprz, czosnek, tymianek, słodka papryka Dodatek - młode ziemniaki Wykonanie Warzywa obieramy i myjemy. Następnie kroimy na plasterki. Mięso dzielimy na grubsze plastry. Przyprawiamy
Health-Fit-Lifewcześniej przepisy - zrobiłam słodko-kwaśną surówkę z białej kapusty , surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i szaszłyki w miodzie . Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli
blog.moje-pasje.infoSkładniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić z gniazda
Przepisy kulinarne babci Antoninyprzyznać, że pierwszy raz jedliśmy perliczkę i była przepyszna. Zupełnie inny smak jeśli miałabym ją porównać do kurczaka, na pewno ten ptak będzie częstym gościem w Naszym domu :) Składniki: perliczka (ok. 1,4 kg), 2 łyżki oleju, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżka ziół prowansalskich, pieprz, solanka: 3 litry wody+90 g soli. Przygotowanie: Perliczkę umyłam
Aga w kuchnigama dodatków i smaków jest bardzo szeroka, wystarczy uruchomić wyobraźnię lub sięgnąć po te ulubione. 2 kg udek kurczaka 2 jajka kajzerka szklanka orzechów włoskich warzywa jak do rosołu liść laurowy ziele angielskie 3 ząbki czosnku łyżka majeranku 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki imbiru sól i pieprz do smaku 2- 3 łyżki manny Orzechy ścieramy na tarce na drobne
Dieta moja pasjasałatkach i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki pieprz do oprószenia olej do smażenia woda
Kuchnia Paulettesczasu do czasu dla dzieci jako przekąska, na piknik, do pracy itd. SKŁADNIKI: filety z kurczaka 3 szt. jaja 2 szt. mleko 2/3 szkl. mąka 4 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki chili w proszku lub ostra papryka 1 i 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka dodatkowo mąka ok. 3 szkl. oraz olej do smażenia
Kuchnia Paulettesdaje żołądki. Żołądki bardzo lubię więc taka wersja flaczków jest dla mnie przepyszna. składniki: 1 kg żołądków z kurczaka 1,5 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe 1 łyżka słodkiej papryki gałka muszkatołowa mielony imbir ostra papryka mielony pieprz czarny Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na małe paseczki. Przełożyć
Monia miesza i gotujepanierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie nasiąknięte tłuszczem. Naprawdę polecam. Składniki: 4 nogi z kurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól pieprz około 1 szklanki bułki tartej Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem
kuchnia doskisztuk) skórki z szyjek drobiowych Farsz: 500g mięsa drobiowego (u mnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona w mleku) 1 jajko 1 cebula (duża) 3-4 ząbki czosnku majeranek papryka słodka sól, pieprz olej do smażenia Z szyjek drobiowych ostrożnie ściągnąć skórę. Skórki dokładnie opłukać i wysuszyć na ręczniku
Di gotujewyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale jakże kusząco się prezentuje ;) Zapraszam! Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem Składniki: -30 dag sera żółtego -4 jajka -3 pojedyncze filety -40 dag pieczarek -3 łyżki majonezu -2 łyżki oliwy -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: 1. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodajemy rozbełtane jajka i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy
Tagebuch po polskuserem. Mięso podałam z pieczonymi ziemniakami, sałatą i surówką z kalarepy i rzodkiewki. Składniki: 2 duże filety z kurczaka 250 g pieczarek 150 g sera żółtego 1-2 ząbki czosnku 3 jajka 3 łyżki mąki pół pęczka natki pietruszki sól,słodka papryka, zioła włoskie (np. mieszanka do pizzy), pieprz Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Filety
Czerwień i błękitSkładniki: -polędwiczki z kurczaka (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -1/3 szklanki mąki -1/2 szklanki bułki tartej -przyprawy (sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki) -jajko -olej Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy, odkrawamy błonę i oprószamy solą i pieprzem. Na talerzu szykujemy panierkę z mąki, bułki tartej i papryki ostrej i słodkiej. Obtaczamy kurczaczki kolejno
Magia jedzenia.wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 4 pojedyncze piersi kurczaka 250 g świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli pokrojona w plastry sól morska świeżo mielony pieprz słodka papryka oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz
Moje Kuchenne RewelacjeCurry to danie na bazie pasty curry, mleka kokosowego z dodatkiem pomidorów. Często curry występuje z kurczakiem lub owocami morza. Nigdy jednak nie spotkałam tego dania z dodatkiem łososia lub innej ryby. Długo duszone danie z dodatkiem batata i papryki uwieńczone zostało cytrynowym ryżem, by całość utrzymać w formie lekkiego i orzeźwiającego dania. Jako dodatek świetnie sprawdzi się również pita
Mango Papajałyżka śmietany 15 dkg masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko Farsz: 30 dkg gotowanego mięsa z kurczaka 1 cebula 3 łyżki oleju, masła lub oliwy do smażenia 15 dkg sera żółtego lub mozzarella posiekana natka pietruszki sól, pieprz, słodka papryka lub inne przyprawy, jeśli chcemy mieć pikantne paszteciki ( np. gyros , do pizzy lub ostrą paprykę) Dodatkowo
Maślane ciasteczkowypróbowania jej w tej nowej wersji! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej-(u mnie dość duża) 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa sól do smaku 100 g chipsów o smaku grillowanych warzyw 1 cebula 5 ogórków konserwowych 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 4 łyżki sosu kebab-gyros ostrego Folwark 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu
Wanilia i Kardamonzmienić .Zamiast rękawa - sama brytfanka i wyszło równie smacznie. Zatem polecam ;-) Składniki; 3 uda z kurczaka 2 łyzki sezamu Marynata; 3 łyzki pikantnego keczupu 3 łyzki sosu sojowego 2 łyzki oleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku Mięso myjemy a następnie osuszamy recznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą
Radość kipiąca uśmiechem.Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju
Gosia gotujeprzygotowane składniki zaczynam zwijanie tortilli. Najpierw podgrzewam placki (w mikrofali lub na patelni), smaruję sosem, posypuję sałatą, kładę kurczaka, pomidory, cebulę i polewam sosem. Zwijam, a końcówkę okręcam folią aluminiową by łatwiej było trzymać.Zamiast pomidorów można użyć kukurydzy, ogórka kiszonego/korniszonego/zielonego, papryki pokrojonej w kostkę, to co mamy w lodówce. Smacznego
NA MOIM TALERZUananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchnipysznym sosie z podanych składników wyszły 22 spore klopsiki Potrzebujemy: 500 g mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) 1 bułkę kajzerkę 5 plasterków boczku ok. 5 cm świeżego imbiru 3 małe ząbki czosnku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, słodką mieloną paprykę, curry, cynamon płatki owsiane 200-300 ml mleka 200 ml płynnej śmietanki 12/18% (może być samo mleko) 1 kopiastą
Ratunku obiadmięsnymi kuleczkami. Typowo karnawałowo ale i zdrowo. Składniki : * 60dag mięsa mielonego z szynki wieprzowej i fileta z kurczaka * 2 łyżki otrębów pszennych Sante * duża cebula * ząbek czosnku * jajko * 5 łyżek ketchupu - najlepiej pikantnego * różowa sól himalajska Sante , pieprz , ulubione przyprawy * papryka czerwona * oliwki * korniszony * listki świeżej bazylii Przygotowanie : Zmielić szynkę i filet. Dodać startą na tarce cebulę
Magiczne Życie MartySmacznego!:) Na 4-6 roladek: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka około 150-200 g mięsa mielonego np z łopatki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g sera żółtego 1 duża marchewka 1-2 łyżki musztardy starofrancuskiej 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia ostra papryka mielona sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Ser żółty trzemy(...)papryką. Wyrabiamy. W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę 1-2 łyżkami bułki tartej. Marchewkę obieramy. Kroimy na słupki lub strugamy cienkie paseczki maszynką do julienne (albo spiralizerem). Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy 1 ząbek czosnku pokrojony na cienkie plasterki, po chwili dodajemy marchewkę. Smażymy przez kilka minut, aż marchewka lekko zmięknie. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka
Smaki Na Talerzuzłe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych(...)łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Frytki 4 marchewki 4 pietruszki Duży kawałek selera korzennego 2 łyżki tymianku 2 łyżki oleju 1 łyżka soli Przygotowanie: Krok 1 Umyj filety z kurczaka, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Przełóż do głębokiego naczynia. Do maślanki
Niedzielny kucharzzłe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych(...)łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Frytki 4 marchewki 4 pietruszki Duży kawałek selera korzennego 2 łyżki tymianku 2 łyżki oleju 1 łyżka soli Przygotowanie: Krok 1 Umyj filety z kurczaka, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Przełóż do głębokiego naczynia. Do maślanki
Niedzielny kucharzjakieś wytłumaczenie;) Składniki (na 4 porcje): 480 g piersi kurczaka 400 g makaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur, słodka papryka, bazylia, lubczyk ząbek czosnku świeży koperek drobno posiekany 1/3 szklanki wody(...)kostkę, cukinię w cienkie plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, pomidora i obrane pieczarki też w kosteczkę. 2. Na patelni (lub rondelku) rozgrzej oliwę, podsmaż drobno posiekany ząbek czosnku, dodaj kurczaka, przypraw, mieszaj. 3. Na innej patelni podduś do miękkości warzywa, przypraw. Gdy będą miękkie dodaj usmażone mięso, wymieszaj delikatnie. Przed końcem dodaj jogurt, parmezan i drobno posiekany koperek
Zasmakuj KuchniBardzo dobre danie, podawać z ziemniakami podpieczonymi. Można również przygotować tak mięsko na imprezy. Polecam. Jeśli macie pałki z kością to trzeba je wyciąć. Naciąć pałkę
Kuchnia Pokoleń