przyprawianie. Do tej fasoli dodałam może 1/4 łyżeczki soli i to morskiej. Jest dużo delikatniejsza niż kamienna. Pieprz, papryka słodka, ciut ostrej. Dla mniej cierpliwych polecam gotową przyprawę do fasoli. Jest bardzo smaczna. Nie jeden raz jej używałam - nawet do pieczenia kurczaka. Na koniec król dania MAJERANEK No bez tego, fasolka nie ma wyrazu jaki powinna mieć. Odstawiłam fasolkę
Pieprzyć z Fantazjązanurzone w aromatycznym sosie pieczarkowym to wspaniały pomysł na obiad. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 100g świeżego szpinaku pół opakowania sera typu Feta 1 mała cebula kilka pieczarek Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego, papryka słodka i ostra pół szklanki mąki pszennej 50 ml śmietanki 30% lub 36% 2 szklanki wody lub bulionu olej
Blog z Apetytemobiadowe, ale sprawdzą się również jako przekąski imprezowe. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 6 czubatych łyżek mąki 1/2 szklanki wody gazowanej 2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka i ostra) Dodatkowo: bułka tarta i mąka do obtoczenia piersi olej do smażenia Wykonanie: Piersi pokroić
Agusiowe smakołykiSkładniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem
czarrna od kuchnitakie wiec robię Dziś u mnie sznycle z kurczaka. Pyszne, aromatyczne, delikatne, polecam! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka roztrzepane, lekko je solę i pieprzę bułka tarta przyprawy: vegeta natur, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane opcjonalnie mielona ostra papryka masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz zwierzęcy lub roślinny olej roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki
Zasmakuj Kuchnidelikatnym posmakiem słodyczy miodu i jabłek. W sezonie można użyć ulubionych świeżych warzyw. Składniki (4 porcje) -8 pałek kurczaka -450 g (opakowanie) podstawowych mrożonych warzyw (np. bukiet warzyw albo "warzywa na patelnię" -3 jabłka -1 łyżka miodu -1 łyżka słodkiej mielonej papryki -majeranek -sól i pieprz Przygotowanie Pałki umyć i oczyścić. Natrzeć solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni
Zielona Kuchniabyle wyczyn :) My stawiamy przede wszystkim na dobrą marynatę i zawsze jest ok :) ROLADA: 1 podwójny filet z kurczaka (bez polędwiczek) 50 g świeżego szpinaku 1 mała czerwona cebula pieprz sól 1 mały jogurt kozi 1/2 łyżeczki kurkumy szczypta ostrej suszonej papryki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej SAŁATKA: 100 g szpinaku 1 marchew 1 cebula czerwona łyżka orzechów ziemnych solonych
Kuchnia od dwojgatakże i z innymi rodzajami mięsa. Szczególnie polecam kurczaka w sosie porowym. Pycha! Składniki 8 podudzi z kurczaka 250 g pieczarek 1 duża cebula 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki masła klarowanego 250 g śmietany (dałam 18%) sól pieprz słodka papryka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Podudzia oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką. Masło rozgrzać w rondlu i obsmażyć
O kuchni z uczuciemoraz kurczaka zawsze sprawdzi się dobrze jako propozycja obiadowa. Kilka składników i obiad gotowy:) Składniki - 1/2 piersi z kurczaka - 4 marchewki - kawałek pora - kawałek selera - 1 pietruszka - pół cebuli czerwonej - passta pomidorowa (około 4 łyżek) - przyprawy sól, pieprz, czosnek, tymianek, słodka papryka Dodatek - młode ziemniaki Wykonanie Warzywa obieramy i myjemy. Następnie kroimy na plasterki. Mięso dzielimy na grubsze plastry. Przyprawiamy
Health-Fit-Lifewcześniej przepisy - zrobiłam słodko-kwaśną surówkę z białej kapusty , surówkę coleslaw z kapusty pekińskiej , pieczonego kurczaka i szaszłyki w miodzie . Te ostatnie były trochę oszukane, bo robiłam je na patelni grillowej a nie na grillu. Zamieniłam także czerwoną paprykę na cebulę. Wszystko wyszło bardzo smaczne. Jutro mnie jeszcze czeka krojenia sałatki z niezjedzonych kartofli
blog.moje-pasje.infoSkładniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić z gniazda
Przepisy kulinarne babci Antoninyprzyznać, że pierwszy raz jedliśmy perliczkę i była przepyszna. Zupełnie inny smak jeśli miałabym ją porównać do kurczaka, na pewno ten ptak będzie częstym gościem w Naszym domu :) Składniki: perliczka (ok. 1,4 kg), 2 łyżki oleju, 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżeczka tymianku, 1 łyżka ziół prowansalskich, pieprz, solanka: 3 litry wody+90 g soli. Przygotowanie: Perliczkę umyłam
Aga w kuchnigama dodatków i smaków jest bardzo szeroka, wystarczy uruchomić wyobraźnię lub sięgnąć po te ulubione. 2 kg udek kurczaka 2 jajka kajzerka szklanka orzechów włoskich warzywa jak do rosołu liść laurowy ziele angielskie 3 ząbki czosnku łyżka majeranku 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki imbiru sól i pieprz do smaku 2- 3 łyżki manny Orzechy ścieramy na tarce na drobne
Dieta moja pasjasałatkach i jako dodatek do dań mięsnych. Składniki 2 porcje: filety z kurczaka 2 szt. seler naciowy 2 długie łodyżki ser mozzarella starty 4 łyżki boczek wędzony 2 plastry jajko 1 szt. mleko 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka czosnek granulowany 1 łyżeczka sól 1/2 łyżeczki pieprz do oprószenia olej do smażenia woda
Kuchnia Paulettesczasu do czasu dla dzieci jako przekąska, na piknik, do pracy itd. SKŁADNIKI: filety z kurczaka 3 szt. jaja 2 szt. mleko 2/3 szkl. mąka 4 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki chili w proszku lub ostra papryka 1 i 1/2 łyżeczki czosnek granulowany 1 łyżeczka dodatkowo mąka ok. 3 szkl. oraz olej do smażenia
Kuchnia Paulettesdaje żołądki. Żołądki bardzo lubię więc taka wersja flaczków jest dla mnie przepyszna. składniki: 1 kg żołądków z kurczaka 1,5 l bulionu drobiowego 1 duża marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera 2 łyżki majeranku 2 listki laurowe 1 łyżka słodkiej papryki gałka muszkatołowa mielony imbir ostra papryka mielony pieprz czarny Żołądki dokładnie oczyścić i pokroić na małe paseczki. Przełożyć
Monia miesza i gotujepanierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie nasiąknięte tłuszczem. Naprawdę polecam. Składniki: 4 nogi z kurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki sól pieprz około 1 szklanki bułki tartej Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem
kuchnia doskisztuk) skórki z szyjek drobiowych Farsz: 500g mięsa drobiowego (u mnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona w mleku) 1 jajko 1 cebula (duża) 3-4 ząbki czosnku majeranek papryka słodka sól, pieprz olej do smażenia Z szyjek drobiowych ostrożnie ściągnąć skórę. Skórki dokładnie opłukać i wysuszyć na ręczniku
Di gotujewyśmienicie. Nie należy do kategorii dietetyczne, ale jakże kusząco się prezentuje ;) Zapraszam! Rolada serowa z pieczarkami i kurczakiem Składniki: -30 dag sera żółtego -4 jajka -3 pojedyncze filety -40 dag pieczarek -3 łyżki majonezu -2 łyżki oliwy -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: 1. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodajemy rozbełtane jajka i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy
Tagebuch po polskuSkładniki: -polędwiczki z kurczaka (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -1/3 szklanki mąki -1/2 szklanki bułki tartej -przyprawy (sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki) -jajko -olej Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy, odkrawamy błonę i oprószamy solą i pieprzem. Na talerzu szykujemy panierkę z mąki, bułki tartej i papryki ostrej i słodkiej. Obtaczamy kurczaczki kolejno
Magia jedzenia.wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 4 pojedyncze piersi kurczaka 250 g świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli pokrojona w plastry sól morska świeżo mielony pieprz słodka papryka oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz
Moje Kuchenne RewelacjeCurry to danie na bazie pasty curry, mleka kokosowego z dodatkiem pomidorów. Często curry występuje z kurczakiem lub owocami morza. Nigdy jednak nie spotkałam tego dania z dodatkiem łososia lub innej ryby. Długo duszone danie z dodatkiem batata i papryki uwieńczone zostało cytrynowym ryżem, by całość utrzymać w formie lekkiego i orzeźwiającego dania. Jako dodatek świetnie sprawdzi się również pita
Mango Papajałyżka śmietany 15 dkg masła 1/4 łyżeczki soli 1 jajko Farsz: 30 dkg gotowanego mięsa z kurczaka 1 cebula 3 łyżki oleju, masła lub oliwy do smażenia 15 dkg sera żółtego lub mozzarella posiekana natka pietruszki sól, pieprz, słodka papryka lub inne przyprawy, jeśli chcemy mieć pikantne paszteciki ( np. gyros , do pizzy lub ostrą paprykę) Dodatkowo
Maślane ciasteczkowypróbowania jej w tej nowej wersji! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej-(u mnie dość duża) 1 podwójny filet z kurczaka 2 łyżki oliwy przyprawa do gyrosa sól do smaku 100 g chipsów o smaku grillowanych warzyw 1 cebula 5 ogórków konserwowych 1 papryka czerwona 1/2 puszki kukurydzy 4 łyżki sosu kebab-gyros ostrego Folwark 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu
Wanilia i Kardamonzmienić .Zamiast rękawa - sama brytfanka i wyszło równie smacznie. Zatem polecam ;-) Składniki; 3 uda z kurczaka 2 łyzki sezamu Marynata; 3 łyzki pikantnego keczupu 3 łyzki sosu sojowego 2 łyzki oleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku Mięso myjemy a następnie osuszamy recznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą
Radość kipiąca uśmiechem.Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju
Gosia gotujeprzygotowane składniki zaczynam zwijanie tortilli. Najpierw podgrzewam placki (w mikrofali lub na patelni), smaruję sosem, posypuję sałatą, kładę kurczaka, pomidory, cebulę i polewam sosem. Zwijam, a końcówkę okręcam folią aluminiową by łatwiej było trzymać.Zamiast pomidorów można użyć kukurydzy, ogórka kiszonego/korniszonego/zielonego, papryki pokrojonej w kostkę, to co mamy w lodówce. Smacznego
NA MOIM TALERZUananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchnipysznym sosie z podanych składników wyszły 22 spore klopsiki Potrzebujemy: 500 g mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) 1 bułkę kajzerkę 5 plasterków boczku ok. 5 cm świeżego imbiru 3 małe ząbki czosnku 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, słodką mieloną paprykę, curry, cynamon płatki owsiane 200-300 ml mleka 200 ml płynnej śmietanki 12/18% (może być samo mleko) 1 kopiastą
Ratunku obiadmięsnymi kuleczkami. Typowo karnawałowo ale i zdrowo. Składniki : * 60dag mięsa mielonego z szynki wieprzowej i fileta z kurczaka * 2 łyżki otrębów pszennych Sante * duża cebula * ząbek czosnku * jajko * 5 łyżek ketchupu - najlepiej pikantnego * różowa sól himalajska Sante , pieprz , ulubione przyprawy * papryka czerwona * oliwki * korniszony * listki świeżej bazylii Przygotowanie : Zmielić szynkę i filet. Dodać startą na tarce cebulę
Magiczne Życie MartySmacznego!:) Na 4-6 roladek: 2-3 pojedyncze filety z kurczaka około 150-200 g mięsa mielonego np z łopatki 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g sera żółtego 1 duża marchewka 1-2 łyżki musztardy starofrancuskiej 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia ostra papryka mielona sól, pieprz Cebulę drobno siekamy. Ser żółty trzemy(...)papryką. Wyrabiamy. W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę 1-2 łyżkami bułki tartej. Marchewkę obieramy. Kroimy na słupki lub strugamy cienkie paseczki maszynką do julienne (albo spiralizerem). Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy 1 ząbek czosnku pokrojony na cienkie plasterki, po chwili dodajemy marchewkę. Smażymy przez kilka minut, aż marchewka lekko zmięknie. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym piersi kurczaka
Smaki Na Talerzuzłe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych(...)łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Frytki 4 marchewki 4 pietruszki Duży kawałek selera korzennego 2 łyżki tymianku 2 łyżki oleju 1 łyżka soli Przygotowanie: Krok 1 Umyj filety z kurczaka, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Przełóż do głębokiego naczynia. Do maślanki
Niedzielny kucharzzłe, że go wykorzystaliśmy bez podania źródła! Czas: 30 minut plus czas na marynowanie mięsa (minimum 2 h) Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 2 Składniki: Podwójna pierś kurczaka Szklanka maślanki 1 łyżeczka soli 2 rozgniecione ząbki czosnku Pół pęczka drobno posiekanych albo utartych w moździerzu ziół: bazylia albo pietruszka Panierka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych(...)łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka suszonej cebuli 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego imbiru 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego (opcjonalnie) Frytki 4 marchewki 4 pietruszki Duży kawałek selera korzennego 2 łyżki tymianku 2 łyżki oleju 1 łyżka soli Przygotowanie: Krok 1 Umyj filety z kurczaka, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Przełóż do głębokiego naczynia. Do maślanki
Niedzielny kucharzBardzo dobre danie, podawać z ziemniakami podpieczonymi. Można również przygotować tak mięsko na imprezy. Polecam. Jeśli macie pałki z kością to trzeba je wyciąć. Naciąć pałkę
Kuchnia Pokoleńkaszy 2-3 szczypty soli 2 łyżeczki oleju 2 mniejsze filety z kurczaka (ok 350 g) 1 duży por bez zielonej końcówki (ok 150-200 g) pół szklanki wody 6 łyżek śmietany 18% 2 łyżeczki curry 1 ząbek czosnku po ok pół łyżeczki: pieprzu i soli ziołowej, papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka masła 3 łyżki oleju do smażenia(...)Pokrój w nie za grube plastry. Czosnek obierz i drobniutko pokrój. Kluski pokrój w cieńsze plasterki. W szklance wymieszaj zimną wodę ze śmietaną, pieprzem ziołowym, solą ziołową i papryką mieloną. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem na dnie i brzegach. Wyłóż połową kaszy jaglanej i wyrównaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Wrzucaj pojedynczo kawałki filetów. Smaż na dużym ogniu parę minut
Anioszek w kuchnibyły soczyste w środku, jak moje. Składniki: na 12 sztuk 12 pałek z kurczaka – u mnie z rosołu 4 czubate łyżki mąki kukurydzianej (u mnie Pro-BIO ) 4 czubate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli ziołowej (u mnie Pro-BIO ) 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 jajko mleko olej do smażenia Przygotowanie: Pałki wyciągamy z rosołu i obsuszamy(...)pszennej. Wbijamy jajko, dodajemy przyprawy, a następnie zaczynamy powoli dolewać mleko mieszając ciągle naszą panierkę widelcem. Mleka ma być tyle, aby nasza panierka przypominała gęste ciasto naleśnikowe. Pałki z kurczaka wkładamy do naszej panierki, ciasto powinno dokładnie oblepić mięso. Następnie każdą pałkę obtaczamy w mieszance mąk (pszennej i kukurydzianej). W patelni rozgrzewamy olej (ilość oleju powinna przykryć w połowie mięso
Słodkie okruszkipomidorowej paście chili: Składniki (na obiad dla modelu 2+1): 6 skrzydełek kurczaka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki keczupu (ja używam "McDonaldowego") 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 suszony pomidor kilka kropli octu winnego 1/2 ząbka czosnku 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej 1/2 łyżeczki chili mielonego chili w płatkach sól, pieprz Przygotowanie: Umyte skrzydełka posoliłam(...)keczupem - w takiej proporcji aby tworzył gęstą, ale płynną marynatę (zbyt gęsta pali się w pieczeniu). Dodałam kolejno: starty czosnek, posiekanego suszonego pomidora, odrobinę oliwy i octu, cukier, paprykę słodką oraz mielone chili. Wymieszałam. Solidną szczyptę płatków chili delikatnie roztarłam w moździerzu by uwolnić aromat i dosypałam do mieszanki. Tak przygotowaną pastą natarłam skrzydełka. Zafoliowałam i wstawiłam do lodówki
Kuchnia po mojemuporcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 i 1/2 do 4 szklanek bulionu 1 puszka groszku konserwowego 2 ugotowane marchewki (nasze pochodziły z przygotowywania bulionu)* kilka łyżek mąki pszennej olej do smażenia Przyprawy: 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka curry, 2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, szczypta(...)drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu w garnku z grubym dnem. Czosnek przeciskamy przez praskę do garnka. Podsmażamy chwilkę pilnując by składniki się nie przypaliły. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy solą i pieprzem oraz opcjonalnie mąką. Dorzucamy do cebuli. Całość podsmażamy przez 4-5 minut. Do garnka dolewamy ¾ bulionu oraz dodajemy przyprawy. Zmniejszamy ogień
Kolizje Smakówkostkę. Z wymienionych wyżej składników sporządzamy marynatę, w której umieszczamy kąski z kurczaka. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki. Marchew, cukinię, kalarepkę, cebulę i czosnek obieramy. Groszek odsączamy z zalewy, z papryczki chili pozbywamy się gniazd nasiennych i pestek. Cebulę, czosnek i paprykę chili siekamy bardzo drobno. Marchew kroimy w dość cienkie paseczki, cukinię, marchew(...)Warzywa dusimy na bardzo wolnym ogniu, pod przykryciem. Ryż gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek i umieszczamy w niej zamarynowane kawałki kurczaka - wraz z marynatą. Cząstki obsmażamy z dwóch stron do zaniku surowości w mięsie i wraz z groszkiem oraz posiekanymi, świeżymi ziołami przekładamy do garnka z podduszonymi, półmiękkimi warzywami. Wszystkie składniki
Symfonia Smakówupiec w piekarniku. Przepis pochodzi z serwisu nytimes.com. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Olej do smażenia Marynata 2 szklanki Coli lub Pepsi (co kto lubi) 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 posiekane ząbki czosnku 2 łyżki słodkiego sosu chili Panierka 1 szklanka mąki 1 łyżka wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu(...)Zanóż w marynacie filety. Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na minimum pół godziny, najlepiej na 3 godziny. Krok 2 Wsyp składniki panierki do misy: mąkę, czosnek, cebulę, wędzoną paprykę, zwykły pieprz i pieprz kajeński. Wymieszaj. Wyciągnij mięso z marynaty, lekko osusz ręcznikiem papierowym – nie do sucha, filety muszą być wilgotne, żeby panierka do nich przywarła. Posól a następnie
Niedzielny kucharz