kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy kurczaka. Przesmażamy kilka minut. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę czerwoną oraz żółtą paprykę. Podlewamy wodą oraz dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy słodką czerwoną papryką, liściem lubczyku, solą i pieprzem. Podajemy
VioletoweKucharzeniepół (wzdłuż). Z każdej części delikatnie wydrążyć środek, tak aby powstała miseczka. Wnętrze z jednej połowy pokroić w kostkę. Kurczaka oddzielić od kości i rozdrobnić na mniejsze kawałki. Następnie pora pokroić w cienkie talarki, a kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z jogurtem/majonezem. Sałatkę doprawić do smaku i przełożyć do wydrążonego ananasa. http://warzywneinspiracje.pl
Di gotujeDelikatne mięso z aromatycznym nadzieniem Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka sosu chili czosnkowego 1 łyżka majonezu 2 suszone pomidory 2 łyżki kaparów 4 ząbki czosnku z zalewy … Czytaj dalej Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem
czarrna od kuchnijeszcze ok. 20 minut. Mięso i warzywa wyjąłem z garnka, wywar przecedziłem, połączyłem z agarem rozpuszczonym w gorącej wodzie. Kurczak pokroiłem w plastry, marchewki na kawałki, paprykę w kostkę, brokuł podzieliłem na różyczki. Groszek i kukurydzę osączyłem z zalewy. Wszystkie składniki ułożyłem warstwami. Zalałem tężejącą galaretą. Wstawiłem do lodówki na 3 godziny
R'n'G Kitchenkorniszonem. Podałam do nich pyszną gruszkę wyjętą z zalewy octowej mojej mamy. Gdy będzie na nie sezon, zrobię i podam przepis ;-) Ale nie została ona zjedzona ot tak po prostu. Zrobiłam do niej przepyszny sos. Rewelacja! Składniki: (ilość w zależności od ilości roladek) piersi z indyka / kurczaka plasterki wędzonego boczku korniszony sól czarny pieprz słodka/ostra
potrawyregionalnemiesiące) i z powodzeniem odgrzać sobie później. SKŁADNIKI 4 pszenne tortille średnicy około 25cm 2 małe piersi z kurczaka garść mixu sałat albo jedna mała sałata rzymska, pokrojona na drobne kawałki kulka mozarelli (ok. 125g po odlaniu zalewy z torebki) 3 czubate łychy startego żółtego sera (gouda, pomorski, cheddar) 1 dojrzałe awokado zielona pietruszka lub kolendra, albo obie- drobno
Karo in the Kitchensera 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kosteczkę. Por kroimy w pół plastry, ser w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą. Doprawiamy solą
VioletoweKucharzeniewyszły, niemniej wszyscy zajadali z apetytem do ostatniej różyczki (a zrobiłam podwójną porcję;) Podawałam z nugettsami z kurczaka, miętowym dipem i swoją marynowaną papryczką chociaż z powodzeniem mogłyby wystąpić bez dodatków . Kalafiorowe chmury Składniki: 1 kalafior zalewa: 1,5 litra wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1/2 łyżki soli 2 łyżeczki soku z cytryny
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu ryżowego 1 puszka pędów bambusa Przyprawa do dań chińskich do smaku Ryż basmati do podania Sposób wykonania: Kurczaka umyć pokroić na wąskie paski, oprószyć chińską do smaku. Odstawić na 15 minut aby mięso naszło przyprawą. W woku rozgrzać olej, dodać mięso oraz posiekaną w kostkę cebulę i przeciśnięty(...)cukrem trzcinowym, sokiem z ananasa oraz ketchupem, dodać osączone z zalewy pędy bambusa , chwilę smażyć na dużym ogniu mieszając, warzywa mają pozostać jędrne nie rozgotowane. Ryż basmatii ugotować na sypko wg wskazówek na opakowaniu podawać z kurczakiem. Smacznego
Wanilia i KardamonOpłukać i osuszyć. Dobrze doprawić przyprawą taco, pieprzem cayenne i solą (przyprawami delikatnie, żeby nie uszkodzić mięsa, natrzeć kawałki kurczaka). Na dużej patelni rozgrzać olej. Włożyć na rozgrzaną patelnię kurczaka i smażyć z obu stron, aż przestanie być w środku różowy – około 6 minut z każdej strony – ale uwaga, żeby go nie przesmażyć. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć(...)lekko mięknąć (papryka ma zostać w miarę chrupka, ale nie surowa). W międzyczasie wypłukać fasolę z zalewy i dodać do patelni, wymieszać i podgrzewać chwilę, aż fasola będzie dość ciepła. Przełożyć całą mieszankę do miski. Na patelnię (nie myjemy!) włożyć z powrotem kurczaka, ułożyć go, zmniejszyć ogień na minimalny. Posypać całą powierzchnię kurczaka tartym cheddarem (prawie całym), rozłożyć mieszankę
Pociąg Do KuchniTajska zupa na mleku kokosowym z kurczakiem, pikantna i słodka zarazem, jest jedną z moich ulubionych. Mimo, że od Tajlandii dzielą nas tysiące kilometrów, zupa ta świetnie sprawdza się w chłodne, zimowe wieczory w Polsce. Jednym ze składników tej zupy są pochwiaki - bardzo popularne w kuchni tajskiej grzyby, nazywane też grzybami słomianymi. W Azji kupowane są świeże(...)pieczarki. W Europie są one dostępne suszone lub w zalewie (w puszkach). Mi udało się kupić te drugie. Pochwiaki zbierane są niedojrzałe - przed pęknięciem osłony. Z tego powodu młody kapelusz grzyba widoczny jest dopiero po przepołowieniu. Składniki (na średni garnek): 1 podwójna pierś kurczaka 4 podudzia kurczaka 3 szalotki 2 pędy trawy cytrynowej 2 ząbki czosnku
W SMAKcałe obtoczyło się w marynacie i odstawiłem do lodówki, aby smak mięso wzbogacił się o smak marynaty. Ponieważ kurczaka pokroiłem w drobną kostkę, wystarczającym czasem marynowania mięsa był czas 15 minut. 150 gram zielonych oliwek bez pestek odsączyłem z zalewy i dość drobno posiekałem. Dodałem do nich 2 niewielkie ząbki czosnku, które przecisnąłem przez praskę oraz sok z drugiej(...)połowy cytryny, uważając, aby do oliwek nie dostały się pestki. Całość wymieszałem i dodałem niewielką ilość świeżo mielonego pieprzu oraz około łyżkę oliwy. Ponieważ oliwki były w słonej zalewie nie dodawałem soli. Całość zalałem 150 gramami jogurtu naturalnego. Polecam użyć jogurtu o rzadkiej konsystencji. Całość bardzo dokładnie wymieszałem, tak aby jogurt połączył się z oliwą. Sos odstawiłem
Wyprawy kulinarneKilka pomidorków koktajlowych opcjonalnie sos winegret *Pieczona ciecierzyca: ciecierzyce odsączamy z zalewy, dodajemy ½ łyżki oleju, ½ łyżeczki papryki czerwonej, szczyptę soli czosnkowej, łyżeczkę oregano. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Pieczona ciecierzyca to nie tylko dodatek do sałatek, ale także świetna przekąska sama w sobie. Polecam;) Pierś kurczaka: Pierś myjemy, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonki (nie rozcinamy do końca). Smarujemy
Powiedz dietom niegrubości 2 cm (waga 1 szt to około 150 g ). Wszystkie składniki marynaty mieszamy, wrzucamy kurczaka i dokładnie w niej obtaczamy. Odstawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy surówkę z kapusty pekińskiej. Kapustę cienko szatkujemy, do niej dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, kiełki fasoli, pokrojone na mniejsze kawałki pomidorki, ogórek obrany i pokrojony w dużą kostkę. Przygotowujemy(...)składniki dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do surówki, dokładnie mieszamy i odstawiamy żeby surówka przesiąkła smakami (temperatura pokojowa). Na patelni do grillowania rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka po kilka minut (większe kawałki) lub mniejsze dość szybko się smażą. Podajemy z surówką i ciepłym ryżem jaśminowym
R'n'G KitchenSkładniki Ciasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie do tarty: filet z kurczaka (1/2 pojedynczej piersi) przyprawy do kurczaka (curry, do grilla, gyros) pół cukinii brokuły (kilka różyczek) 1 ugotowany ziemniak śmietana (3 łyżki) 1 jajko natka pietruszki (1/3 pęczka) przyprawy do zalewy (tymianek, majeranek, vegeta, papryka ostra Trochę zmodyfikowałam / ulepszyłam przepis na ciasto, dzięki czemu jest mniej tłuste(...)powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu. Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu z każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy
Taste Of My Daypuszki kukurydzy ketchupu majonezu przyprawy typu kebab/gyros (ja korzystam z gotowej mieszanki, ale możecie stworzyć ją sami) 5-6 łyżek oleju Wykonanie krok po kroku: 1. Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z niepożądanych części i kroimy w paseczki o długości ok. 2 cm. 2. Wrzucamy go do miski i dodajemy 2-3 łyżki oleju oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy(...)godziny. 3. W międzyczasie obieramy cebule i kroimy je w kostkę. 4. Ogórki odsączamy z zalewy i również kroimy w kostkę. 5. Odsączamy kukurydzę. 6. Sałatę rwiemy na kawałki. 7. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i smażymy na nim kurczaka. 8. Tak przygotowane składniki, układamy warstwami w szklanym naczyniu warstwami: Zaczynamy od kurczaka. Druga warstwa to ogórki
Okiem Blondynki by McBlondimiejscach, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 30 minut. Następnie każde nacięcie piersi wypełnić plastrem mozzarelli, pomidora i liściem bazylii. 3. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, po tym czasie odcedzić i ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. 4. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać obrany czosnek, śmietankę i całość zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać(...)jeszcze ciepłe ziemniaki, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać na jednolite puree. 5. Gotowe puree przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na puree ułożyć piersi z kurczaka, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez około 30-35 minut
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Wędzonego kurczaka, czerwoną paprykę oraz kalarepę kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski. Białą część pora drobno siekamy i łączymy z pokrojonymi składnikami. Do sałatki ścieramy na tarce o dużych oczkach żółty ser. Odsączoną z zalewy kukurydzę łączymy z zawartością miski. Szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy do sałatki(...)musztardę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem, papryką i kalarepą + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaSkładniki: (na 4 porcje) Piersi z kurczaka: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, 1 cebula, 4 ząbki czosnku, oliwa z oliwek. Sałata: mix sałat ( 200g), 200g sera feta, kilkanaście pomidorków koktajlowych, kilka suszonych pomidorów z zalewy, olej ze słoika od pomidorów suszonych. Sos: 175g gęstego jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka ketchupu, sól, pieprz. Ziemniaki: 750g małych(...)przyprawę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i włożyć na 60-70 minut do rozgrzanego piekarnika do 220stopni C. Przed wyjęciem sprawdzić wykałaczką czy ziemniaki są miękkie. Pieczone piersi z kurczaka: Piersi dobrze osuszyć i ponacinać. Cebulę i czosnek pokroić i w każde nacięcię w piersi powkładać. Mięso doprawić solą i pieprzem, naoliwić. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220stopni
W kuchni u Monikimusztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Udka z kurczaka obrać i podzielić na mniejsze kawałki. 2. Pomidorki koktajlowe pokroić w ćwiartki, ogórka obrać, pokroić w małe kawałki, a czerwoną cebulę obrać i pokroić w piórka. 3. Roszponkę umyć, a mini kulki mozzarelli odsączyć z zalewy. 4. Pomarańczę obrać, pozbawić białych błonek i pokroić na małe kawałki(...)uprażyć na suchej patelni. 6. Sos: Wymieszać wszystkie składniki sosu, doprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszać. 7. Na talerzu układać kolejno roszponkę, kawałki wędzonego mięsa z kurczaka, ćwiartki pomidorków, mini kulki mozzarelli, piórka czerwonej cebuli, kawałki ogórka i kawałki pomarańczy. Wierzch posypać prażonymi orzechami nerkowca i polać przygotowanym sosem
Szalona Kuchnia Ewelinyzmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść pistacji lub orzeszków ziemnych pokrojone pędy bambusa (można kupić w zalewie) grzybki mun (wcześniej zalejcie je wodą) pół pęczka kolendry(...)sojowy 2 łyżki oleju 3 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego (opcjonalnie) sok z jednej cytryny sól, pieprz łyżeczka przyprawy 5 smaków ½ szklanki wody Pierś z kurczaka kroimy na dowolne kawałki, posypujemy przyprawą 5 smaków i odstawiamy na 30 min. Wszystkie warzywa kroimy w jednakowe paseczki, czosnek na drobne kawałki. Rozgrzewamy wok lub garnek, wlewamy olej
ladykitchenplastry. Brokuł myjemy, kroimy w różyczki i razem z ziemniakami gotujemy na parze do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na oleju i przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Ananasa wyciągamy z zalewy i kroimy również w kostkę. Wszystkie składniki układamy warstwami w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Poczynając od spodu: ziemniaki, brokuł, mięso, ananas
Krokusowy DomCzosnek przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z miodem, dodać pozostałe składniki sosu, wymieszać, odstawić na pół godziny do lodówki. Pierś kurczaka ugotować w lekko osolonej wodzie. Pokroić w kostkę. Makaron ugotować al'dente, odcedzić, przelać zimną wodą. Kukurydze osączyć z zalewy. Pomarańcze obrać, podzielić na cząstki a następnie pokroić w kawałki. Składniki sałatki wymieszać, połączyć z sosem, odstawić
6niebomielona, sól, bazylia mozzarella 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego słodka papryka mielona, oregano, sól Pierś z kurczaka oraz paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju kiedy już mięso nam się zrumieni dodajemy fasolę wraz z zalewą - przyprawiamy papryką, solą oraz bazylią. Na gotowe naleśniki wykładamy farsz oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę - zawijamy i przekładamy do naczynia
Moje-pitraszeniepieprz mielona czerwona papryka pieprz cayenne majonez 1/2 czerwonej papryki Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Wystudzić. 2. Kurczaka pokroić, przyprawić solą, papryką i pieprzem cayenne. Usmażyć i wystudzić. 3. Pomidora, ogórka, paprykę pokroić. 4. Kukurydzę odsączyć z zalewy. 5. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą oraz pieprzem, dodać majonez i wymieszać. 6. Wstawić do lodówki na kilka godzin
A Ty Smakuj Mnieprzyrządzenia: Czosnek przecisnąć przez praskę do naczynia szklanego, dodać wszystkie składniki marynaty, dokładnie wymieszać. Piersi z kurczaka opłukać, przekrajać na pół, osuszyć ręcznikiem papierowym i zanurzyć w marynacie. Każda część mięsa powinna być dokładnie obtoczona w zalewie. Naczynie przykryć folią spożywczą i wsadzić na ok. 1,5 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso smażyć
pieprzny smaczekpieprz, szczypta soli, majeranek 1 duża czerwona papryka zielone i czarne oliwki 1/4 kostki sera feta Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy. Dzielimy każdą piersi na dwie części wzdłuż. Umieszczamy w głębszym pojemniku jedna obok drugiej i zalewamy zalewą (oliwa, suszona papryka, świeżo zmielony pieprz). Odkładamy do lodówki na jakieś 30 minut, po uprzednim wymieszaniu mięska z marynatą. Aromatyczne
ClauditteMissCookingwody - 0,5 szkl sól morska czosnkowa z ziołami - 1 łyżeczka pieprz biały - 1 łyżeczka PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa. Do wody dodać żelatynę, oraz inne przyprawy, dokładnie wymieszać. Przygotowaną zalewę wlać do mięsa, dobrze wyrobić. Woreczek foliowy umieścić w szynkowarze, włożyć mięso , dokładnie ubić, aby było jak najmniej
Kuchnia Danusipiersi z kurczaka 1 puszka groszku 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyścić i umyć. Ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, ostudzić i pokroić w kostkę, dodać groszek odsączyć z zalewy, majonez i wymieszać. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny do przegryzienia
Ala piecze i gotuje