kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:732/1024)

szaszłyki z kurczaka i boczku 125

szpatułki wykonanie: Mięso kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki na marynatę. Dodajemy kawałki mięsa i dokładnie mieszamy, pokrywając marynatą. Wstawiamy na ok. 60 min. do lodówki. Zamarynowane mięso naprzemiennie z plastrami boczku nabijamy na szpatułki. Grilujemy przez ok. 10-15 min. z każdej strony. Podajmy z ulubionymi sosami

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone fajitas z warzywami 167

Gotowy sos próbujemy i jeśli potrzeba ponownie doprawiamy. 7. Na połowie tortilli układamy starty ser, porcję farszu i ponownie porcję sera. Placek składamy, dociskamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 5 minut, aby rozpuścił się ser. Gotowe fajitas podajemy z kwaśną śmietaną! Spróbujcie również  klasycznych fajitas z kurczakiem . SMACZNEGO

Bez Cebuli
PAŁKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE Z PAPRYKĄ I CEBULAMI 173

Pałki z kurczaka nacieramy solą, pieprzem, oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką słodka i ostrą. Odstawiamy do lodówki na min 3 godz. * Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebule kroimy na ćwiartki, czosnek obieramy.  * Do naczynia żaroodpornego wkładamy warzywa, na to układamy pałki,polewamy delikatnie olejem,  zamykamy. Pieczemy ok godziny, co jakiś czas podlewając wytworzonym sosem

Z Majeczką w kuchni
Jak dobrać wino do kolacji? 213

indyka albo kurczaka? Do drobiu, pieczonej ryby z warzywami, owoców morza i innych lekkich posiłków będzie pasować wytrawne, lekkie, białe wino. Z kolei wino czerwone wytrawne będzie dobrze współgrało z potrawami mięsnymi, cięższymi.   Istnieje jednak kilka wyjątków, na przykład łagodny czerwony Merlot może doskonale harmonizować z daniami z drobiu. Jeśli wino było jednym ze składników sosu, koniecznie podaj

Tradycyjna Kuchnia
Szybki sos z kiełbasy i placki ziemniaczane czyli....wspomnień czar. 172

wracał z kurczakiem lub damskimi rajstopami. Wszystko na kartki, wszystko pod wydziałem i chyba dlatego do dziś pamięta się smak niektórych rzeczy.  Np taka kiełbasa czasem musiała zastąpić nie tylko dodatek do kanapek, ale także była składnikiem głównym drugiego dania.  I to też nie tak hop siup pod dostatkiem, w końcu była na kartki. :P Sos

Dieta moja pasja
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i pieczarkami 195

zeszklenia.  Kurczaka myjemy i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do cebuli. Gdy mięso będzie usmażone doprawiamy je solą i pieprzem. Dodajemy mrożony szpinak. Podgrzewamy aż całkowicie się rozmrozi. Następnie dodajemy śmietanę i wszystko razem dokładnie mieszamy. Doprawiamy  gałkę muszkatołową, solą i pieprzem. Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry, rumienimy na rozgrzanej patelni  i dodajemy do sosu. Makaron gotujemy

Qchnia po prostu
Domowe hamburgery 169

Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce. Ziemniaki marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. Ziemniaki pieczemy w 180⁰C przez ok. 40 min. 4. Przygotowujemy sos: łączymy wyciśnięty przez

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
sałatka z kurczakiem i mozzarellą 247

szynkę z kurczaka kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy ją do sporej misy, do mięsa dokładamy  obranego i pokrojonego w kostkę ogórka, pokrojoną w paski paprykę i pomidory pokrojone w plastry. Całość delikatnie mieszamy na koniec dodając kawałki mozzarelli, posiekany szczypior i sałatę porwaną w strzępy. W oddzielnym naczyniu mieszamy naturalny jogurt oraz majonez, przyprawiając sos solą, oraz pieprzem

Miód i pieprz
Duszone udka z kurczaka w słodkim sosie 204

wyluzowane udka z kurczaka. Na sam koniec mięso wyjąć i przesmażyć czosnek wraz z boczkiem. Mięso ponownie przełożyć do garnka. Wlać wywar warzywny i dodać miód. Całość przyprawić ostrą papryką oraz bazylią. Na sam koniec dodać listek laurowy. Całość dusić pod przykryciem około 20-25 minut (pokrywka może być delikatnie odkryta). Mięso musi być miękkie, a sos powinien się zredukować

Ugotować
Kotlet drobiowy zapiekany. 265

filety z kurczaka dojrzały pomidor pokrojony w plastry cebulka pokrojona w krążki twardy starty ser (u mnie parmezan), ale zwykły da grubszą pierzynkę, świeżo i drobno pokrojony tymianek i rozmaryn (po 4 gałązki ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1-2 jajka bułka tarta masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, vegeta, przyprawa maggi  lub sos sojowy WYKONANIE: przygotowujemy

Kuchnia Beaty
Szaszłyki grillowe 362

pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie warzyw lub użycie innego mięsa. Podajemy najlepiej z sosem czosnkowym lub keczupem

Tanie przepisy studenckie
Kurczak pod pierzynką z mozzarelli 384

wielkości filety z kurczaka 1op. mozzarelli bez zalewy 2 średnie pomidory oregano bazylia sól pieprz Przygotowanie: pomidory pokroić, zblendować. doprawić oregano i bazylią, podsmażyć. Przełożyć do miseczki. filety opłukać, osuszyć i okroić. Posypać oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. podsmażyć, dolać pomidory, na wierzchu fileta położyć po plasterku mozzarelli. Można ugotować makaron i dołożyć do sosu. Świetne rozwiązanie zamiast

Luźna Kuchnia
GYROS sałatka 295

smażeniaWykonanie: Filet z kurczaka pokroić w średnią kostkę, usmażyć na oleju, pod koniec smażenia posypać przyprawą do gyrosa.Kapustę poszatkować. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Gdy mięso przestygnie, połączyć wszystkie składniki.Dodać majonez i łyżkę ketchupu.UWAGA - jeśli robicie sałatkę na przyjęcie i chcecie żeby ładnie się prezentowała - polecam ułożyć ją warstwowo - przesmarowują kolejne warstwy sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego

kolorowotorcikowo
Jeśli piątek, to rybka! 191

dniuupiec na obiad kurczaka czy raczyć się wędliną na śniadanie. Mowy nie ma! Stwierdziłam już, w jakimś poprzednim wpisie, że jadam zdecydowanie za mało ryb.Więc wzięłam nogi za pas, torbę na ramię, portfel w garść i popędziłam z rana do rybnego.Wracając, zahaczyłam o ogródek, zerwałam porządny pęczek koperku. Będzie ryba!A jak ryba, to sos. W końcu każda

W kuchni Karmel-itki
Turcja - BELEK - Güral Premier Resorts & Spa 133

bardzo bogaty wybór w którego w skład wchodziły - całe rzędy serów od zwykłych po najbardziej wyszukane około 20 rodzajów, szynki, pieczenie, pasztety, warzywa, owoce, naleśniki oraz cała masa różnych sosów do nich, śniadania na słodko i zimno jogurty, dżemy, powidła, około 10 rodzajów rożnych płatków śniadaniowych, jajka na twardo i miękko, jajecznice, zapiekanki warzywne z jajkiem, wołowina i wieprzowina(...)Wołowina; Baranina i Wieprzowina na kilkanaście różnych sposobów, Dział z deserami to kraina słodkości- prawdziwe arcydzieła sztuki, świeże owoce, napoje wszelkiego rodzaju. bogaty wybór ryb oraz przepiórki, indyki i kurczaki. • przekąski w godz. 15:00-17:00 - W Beach Bar - serwowane Hamburgery, hot dogi, naleśniki, gofry, pizza, warzywa owoce, sałatki, soki i alkohole, oraz kurczaczki rodem z KFC :). Natomiast

ClauditteMissCooking