mnie równie pyszny co tradycyjny :)Składniki: mała główka białej kapusty 0,5kg kapusty kiszonej 2-3 filety z kurczaka kawałek kiełbasy słoiczek przecieru pomidorowego (200g) łyżeczka kminku pół łyżeczki majeranku papryka słodka 2 liście laurowe, ziele angielskie 2 łyżki sosu sojowego Kikkoman pieprz, sól Przygotowanie:Biała kapustę szatkujemy i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Najlepiej w dużym garnku
Ze smakiem i z pasjąObiad w 30 min? tak, to właśnie kocham w kuchni azjatyckiej, szybko, zdrowo I przepieknie się prezentuje. Smak...och niesamowicie niebiański..no I przede wszystkim
Smaki Edytypieczarki brunatnej lub grzybów azjatyckich · 1 łyżka masła / oliwy · 1 łyżeczka sosu rybnego · pieprz do smaku · 100 g pędów bambusa(...)garść dowolnych kiełków · pierś z kurczaka · 2 szczypty chili Przygotuj: spory garnek Podaj z: · makaronem ryżowym lub sojowym Marchewkę kroimy w drobne paseczki (julienne) i odstawiamy na bok. Odcedzony rosół wstawiamy na gaz i dodajemy
Bazując na smakuczekał. Aż w końcu dziś postanowiłam je zrobić. Cóż muszę przyznać, że miło się zaskoczyłam. Składniki: -pierś z kurczaka -marchewka -5 grzybów Mun -kiełki fasoli Mung 100 g. -papryka czerwona i żółta -groszek zielony -papier ryżowy Tao Tao -1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego -olej roślinny lub arachidowy -sól -pieprz Sposób przygotowania: Grzyby Mun moczyć 20 min. w gorącej wodzie. Następnie
Magia jedzenia.serowe idealne do chrupania....nic dodać nic ująć, najlepiej wypróbować :). Składniki dla 4 osób: 8 udźców z kurczaka, wagowo wychodzi ok. 1 kg 20 dag sałaty jakiej lubicie, można kupić gotowy mix 10 dag pomidorów koktajlowych 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu teryiaki 1 łyżeczka octu ryżowego 2 łyżki oliwy Dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek ząbek
Apetyczna babeczkaskrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu majowego ( w wersji dla niealergika miodu pszczelego ) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy dijon łyżka sosu sojowego sól i pieprz Skrzydełka dokładnie oczyścić. Umyć, osuszyć i odkroić końcówki ( w trakcie pieczenia za mocno się przypiekają, wykorzystujemy je do zrobienia wywaru ). Przygotowujemy sos miodowy. Do miski wlewamy miód i olej
Atlas Smakówgarnek około 6 litrowy: Jedna duża porcja rosołowa z indyka lub z kurczaka 2 udka z kurczaka włoszczyzna ( por, cebula, ok 5 marchewek, 3 pietruszki, pół selera) 4-5 puszek pokrojonych pomidorów 1 duży koncentrat pomidorowy sól pieprz sos sojowy natka pietruszki bazylia prażone ziarna słonecznika ( lub makaron gotowany ) 1/2 małej papryczki chilli lub 2 łyżki
Jemy PijemySkładniki: pół piersi kurczaka mała cebula czosnek 5 pieczarek 1-2 łodygi selera naciowego pęczek natki pietruszki 3-4 gałązki tymianku sól, pieprz, kilka kropel sosu sojowego szczypta ziół prowansalskich 1-2 paski sera Gorgonzola Dolce kilka suszonych pomidorów 1-2 czerwone papryki 4-5 łyżek oleju spod pomidorów Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paski.Cebul
Gaździnka warzywill be delicious. I can guarantee! Have fun cooking! SKŁADNIKI: 1 cały kurczak (ok. 1,5 kg) Dowolne warzywa: 1 zielona papryka 1/2 średniej cukinii 1/2 sporego pora 1 średnia cebula 1 spora marchewka 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku świeży tymianek, natka pietruszki Marynata: oliwa sos sojowy musztarda ostry sos miód ulubione zioła, czosnek sok z połowy cytryny INGREDIENTS(...)carrot 1 lemon 2-3 garlic cloves fresh thyme, parsley Marinade: olive oil soy sauce mustard hot sauce (eg Tabasco) honey favorite herbs, garlic half of lemon juice blalbs Kurczaka umyj, osusz. Posól, popieprz i odstaw na bok. W międzyczasie zrób marynatę – wszystkie składiniki umieść w słoiku, zakręć go i energicznie wstrząsając wymieszaj. Zamarynuj kurczaka w osobnej misce
Martyna Cookstrochę boczku. Na pewno wypróbuję wersję z grzybami. Chodzi mi też po głowie dodanie jakiegoś pikantnego sosu: worcestershire, BBQ, sojowego? Co jakiś czas fiksuję się na testowaniu różnych wersji jednego rodzaju dania. Coś czuję, że nadszedł czas na pasztety :)Składniki:2 ugotowane ćwiartki kurczaka (0,5kg)1/2 dużej ugotowanej marchewki1 ugotowana pietruszka1/4 ugotowanego seleraszklanka ugotowanej czerwonej ciecierzycy (100g)50g bułki
W kuchni wieczoremPonownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej. Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Całe bogactwo smaku zawarte jest w marynacie. Składniki: - ok. 2 kg udek bez skóry (8 szt.) Marynata: - 5 łyżek oleju sezamowego - 5 łyżek sosu sojowego - 2 łyżki sosu ostrygowego - 1,5 łyżeczki trawy cytrynowej - sok z limonki - 2 łyżeczki nasion kolendry(...)wyłączonym piekarniku. Upieczone udka podajemy z ryżem jaśminowym po tajsku , albo – z czym kto lubi. Danie nie wymaga specjalnych umiejętności. Marynata i piekarnik zrobią… prawie wszystko. Udka z kurczaka po tajsku to potrawa dla tych co lubią wyraźne i ostre smaki. Mięso jest kruche, delikatne i soczyste. Podane z ryżem i ulubioną surówką, np. z pora, będzie wspaniałym obiadem
mojewypiekiinietylkotaki jak z rożna, moim zdaniem nie, ale oczywiście każdy ma prawo do swoich opinii, a może to po prostu kwestia piekarnika, ja nie mam opcji grilla. Mimo wszystko kurczak wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny, chociaż jak dla mnie mógłby być bardziej miękki, ale to indywidualna kwestia każdego, ja lubię, gdy mięso się prawie rozpada i samo odchodzi od kości. Przepis(...)obawy Składniki: Marynata: - 1/2 szklanki gorącej wody; - 4 łyżki oleju; - 1 łyżka sosu sojowego; - 1 łyżka miodu; - 1 łyżeczka pieprzu; - 1 łyżeczka słodkiej papryki w płatkach; - 1 łyżeczka słodkiej papryki; - 1 łyżeczka suszonego tymianku; - 1 łyżeczka bazylii i oregano; Wszystkie składniki łączymy. Do rękawa foliowego wkładamy umytego kurczaka i dokładnie nacieramy go marynatą i szczelnie zamykamy na całą dobę
dom-agi.plJuż Marco Polo łączył kuchnię włoską z chińską .A co by było gdyby suszone pomidory skusiły sos sojowy ? Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniroku. Do przygotowania dużego garnka zupy użyłam: 2 podudzia z kurczaka ( lub porcje rosołowe) 2-3 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego pęczek włoszczyzny 2 pęczki botwiny z buraczkami 4-5 młodych ziemniaków 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka natki pietruszki 4 ząbki czosnku sól pieprz sos sojowy ( zamiast magi) woda oczywiście :) łyżeczka brązowego cukru, ale może też być biały(...)liściem laurowym i zielem angielskim. Poczekać aż zaczną się gotować.Wszystkie warzywa dokładnie umyć i obrać,te które trzeba. Pokroić w kawałki takie jakie się lubi. Wrzucić do kurczaka. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodać posiekaną botwinę, natkę i koperek. Doprawić do smaku. Na sam koniec dodać posiekany czosnek. Można dolać sok z cytryny jeśli ktoś lubi lekko kwaśną. Smacznego
Jemy PijemyPolecam serdecznie! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 4 udka z kurczaka Marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 3 pełne łyżki miodu 1/4 szklanki oleju / oliwy 1/4 szklanki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki ostrej musztardy Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać, osuszyć
Kuchnia domowa Ani