kurczak w ciescie - 3488 przepisów (strona:151/233)

Cynamonowa rozpusta, czyli puszysty torcik omletowy 207

Aromatyczny, lekko słodki, odrobinę pikantny... pasuje do ciast, ciasteczek, herbaty, kawy, a nawet mięsa... przyspiesza przemianę materii, poprawia proces trawienia, reguluje pracę nerek... CYNAMON, bo oczywiście to on jest bohaterem dzisiejszego wpisu, to bez wątpienia przyprawa, z którą warto się zaprzyjaźnić z wielu względów. Na liście moich kulinarnych uzależnień plasuje się on na zaszczytnym drugim miejscu, zaraz po maśle orzechowym(...)uważam połączenie cynamonu i jabłka za mistrzostwo świata, jednak to tylko jedno z wielu jakie można wyczarować. Obecnie przemycam go prawie do wszystkiego- zdarza się, że nie ominę nawet kurczaka... nie ma dla mnie kuchni bez cynamonu! Dodawanie do potraw tej korzennej przyprawy to świetny sposób na wzmocnienie odporności, poprawienie pamięci, obniżenie poziomu złego cholesterolu i regulację poziomu cukru

peanutbuttermonster
Curry, curry, curry, wszystko z curry 218

jakiś czas odwracamy kurczaka na każdą ze stron, aż się usmaży dodajemy kukurydzę, koncentrat, pokrojonego w kostkę, obranego ze skóry pomidora chwilę wszystko dusimy w misce ze śmietanki, skrobi i wody przygotowujemy sos ciągle mieszając powoli wlewamy sos na patelnię, mieszamy, aż zgęstnieje w razie potrzeby jeszcze wszytsko doprawiamy naleśniki: Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy odstawiamy ciasto na około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kluski śląskie w kolorze dla estety i niejadka 168

tyle mąki, aby ciasto dało się lepić w kulki. Autorka przepisu określa proporcje mąki jako 1/4 masy ziemniaczano - marchewkowej. Ja musiałam dodać więcej mąki (mogłabym jeszcze więcej, ale nie chciałam ;) ). Pozostało uformować charakterystyczne kulki z dziurką i wrzucać je na lekko osolony wrzątek. Kluski gotowałam przez 2-3 minuty (od momentu wypłynięcia) Podałam z potrawką z kurczaka. Szczerze mówiąc

Kuchnia po mojemu
Tortilla 252

Następnie dzielimy ciasto na 8 części z których wałkujemy okręgi o średnicy naszej patelni. Placki smażymy na suchej patelni (najlepiej takiej, która jest przystosowana do smażenia bez tłuszczu) przez 2-3 minuty, obracając placki co 1/2 minuty na drugą stronę.     Tortillę podajemy z ulubionymi dodatkami (u nas pomidory, papryka, cebula, sałata, usmażone kawałki piersi z kurczaka, ser żółty

paapilotkaa
Podróże kulinarne - Tunezja 188

jagnięcinę, drób-kurczaka, indyka oraz wołowinę. Ponieważ jest to  kraj muzułmański, w Tunezji nie spożywa się wieprzowiny (wyjątkiem są hotele, w których serwuje się ją turystom). Popularne są tu ryby (zwłaszcza tuńczyk) i owoce morza ( krewetki, kalmary, ośmiornice) Macki na talerzu ;) Będąc w Tunezji trzeba spróbować  tzw. Brick l’oeuf a-„pieroga” zrobionego z cieniutkiego ciasta (przypominającego ciasto

Zawsze głodna!
Pyzy 285

mięsa z kurczaka lub wieprzowe (gotowanego, pieczonego] 1 cebula sól pieprz Ziemniaki obrać i ugotować. Następnie przepuścić je przez praskę do ziemniaków.Ułożyć równo w misce, wyciągnąć 1/4. W powstałe miejsce wsypać mąką pszenną i ziemniaczaną (z lekką przewagą mąki ziemniaczanej).Wyciągnięte ziemniaki dodać z powrotem . Dodać jajko, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić gładkie ciasto. Mięso zmielić razem z podsmażoną

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z mango i kurczakiem 127

Dla wielu połączenia słodkiego i słonego, to szok. Nie trzeba tego się bać – te dwa smaki to podstawa kuchni i idealnie ze sobą radzą. Chrupiąca sałata

Kuchnia Łukasza
Pyzy z sosem z kaczki – kuchenny recykling 201

4 30 min Łatwe Tanie Pomysł na wykorzystanie mięsa z kaczki, które od poprzedniego obiadu zalega w naszej lodówce. Mięso z kurczaka możemy wykorzystać w podobny

PysiaGotuje.pl
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 242

Moje wypieki i powstało prawdziwe cudo! <3 Uwielbiam domowe pieczywo, więc pomyślałam, że muszę odhaczyć także bajgle, skorzystałam ze sprawdzonego przepisu i dodałam do niego kilka pysznych dodatków - kurczaka w chrupiącej, sezamowej panierce i nieziemsko smaczną konfiturę z czerwonej cebuli. Tego po prostu trzeba spróbować! Chociaż bajgle śmiało możecie zajadać z serkiem, łososiem, wędlinką czy dżemem - są pyszne! Domowe(...)żółtko rozbełtane z 1 łyżką wody, do posmarowania sezam, mak i inne ulubione ziarna do posypania Mąkę mieszamy z drożdżami, następnie dodajemy resztę składnik i wodę i wyrabiamy ciasto. Powinno być miękkie i elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Formujemy kulę i przekładamy je do miski oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości

Cooking Monster
Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 313

 Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej ostatnio często jest przygotowana u nas w domu na obiadu lub kolację. Ten przepis przypadł do gustu wszystkim

Kuchnia Łukasza
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 212

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawy na Sylwestra 2016 197

Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem

Codzienne Gotowanie
Kotleciki drobiowe 324

Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki - takie wielkości 1x1cm i przekładam do misy. Dodaję jajka, majonez i pół łyżeczki przyprawy Maggi i łyżkę mąki. Całość wymieszał mój syn i odstawiliśmy to na ok 30 minut. Drobno posiekana cebulę lekko posoliłem aby cebula zmiękła i połączyłem ją z resztą składników przed samym smażeniem. Większą łyżką nabierałem ciasto i kładłem

Mechanik w kuchni
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ 134

czosnkiem, kurczak ze szpinakiem … makaron ze szpinakiem czy też różnego rodzaju zapiekanki goszczą u mnie dość często. Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne pierogi ze szpinakiem. A raczej ze szpinakiem i fetą. Połączenie tych smaków plus dodatek aromatycznego czosnku tworzy danie, które z wielkim apetytem będą zajadać zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna

Ostra na Słodko
Gotowana rolada 162

Rolada jest zwarta, prosta w wykonaniu, idealna na kanapki. Dużo zdrowsza od tych kupowanych w sklepie, ponieważ wiemy co zawiera na 100% i możemy podać małym

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania