kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:367/674)

Pierś z kurczaka na szpinaku 96

Składniki: 2 filety z kurczaka papryka słodka suszona oregano suszone czosnek suszony ryż naturalny szpinak mrożony jogurt naturalny ząbek czosnku sól olej słonecznikowy Przygotowanie: Filety przepłukać pod bieżącą wodą i oczyścić.  Natrzeć olejem i przyprawić papryką, oregano, czosnkiem i posolić. Owinąć folią aluminiową, albo przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 200 - 220 stopniach przez 20 minut. W tym czasie(...)kwaśny lub o zbyt rzadkiej konsystencji, to możemy użyć śmietany 12-18% lub nawet kremówki.  Wykładamy ryż na talerz, przykrywamy szpinaczkiem i pokrojonym w plasterki kurczakiem

Karczma Honorietty
NAJLEPSZE PRZEPISY NA MAJÓWKĘ 210

KURCZAKA I ANANASA Z RYŻEM JAŚMINOWYM!- LINK DOMOWE BURGERY Z GRILLOWANYM MIĘSEM! PYSZNE!- LINK POMIDORY POD PIERZYNKĄ, PRZEKĄSKA NA IMPREZĘ! ŻEBERKA "LEPKIE PALCE" APETYCZNE KARTOFLISKO PROSTO Z PATELNI! SAŁATKA MAKARONOWA W STYLU WŁOSKIM SAŁATKA Z JAJKIEM W KOSZULCE I AWOKADO PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! CUKINIE NADZIEWANE PODWAWELSKĄ PRZEPIS NA PIECZONE(...)ROZMARYNEM I JABŁKIEM PIECZONE NA GRILLU BIAŁE KIEŁBASKI PO WŁOS KU PRZEPIS NA SZASZŁYKI NA GRILLA WYTRAWNE MINI TARTY Z ŁOSOSIEM, GRUSZKĄ I SERKIEM  TACOS Z TORTILLI! NA OBIAD LUB IMPREZĘ! FRITTATA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KIEŁBASEK I SZCZYPIORKU! JAK ZROBIĆ STEK WOŁOWY W DOMU LUB NA GRILLU? SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SMYKWKUCHNI
Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z pikantnym ryżem 101

przygotowania: 15 minut Czas przyrządzania: 1h 20 min Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Aromatyczne skrzydełka z kurczaka z pikantnym ryżem By Piotr 20 listopada 2018 Składniki: skrzydełka z kurczaka - ok. 1 kg Marynata: czosnek - 3-4 ząbki, przeciśnięte przez praskę cebula - 1/2 niewielkiej, drobno posiekana papryka słodka - 1-2 łyżeczki papryka ostra - w zależności od preferencji ostrości (u mnie(...)folią spożywczą i odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Skrzydełka będą smakowały zdecydowanie najlepiej, jeśli w marynacie pozostawimy je na noc. Zamarynowane mięso (wraz z marynatą) przekładamy do rękawa do pieczenia umieszczonego w żaroodpornym naczyniu. Dokładnie zawiązujemy z obu stron i pieczemy w piekarniku nagrzanym do ok. 170 stopni przez ok. 50 minut. Po tym czasie folię przecinamy i skrzydełka pieczemy

Pogotujmy.pl
Najlepsze domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 153

Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą(...)surimi Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie

Kulinarne przygody Gatity
Tradycyjna sałatka Cezar 360

oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: grillowana pierś z kurczaka (pojedyncza) jajka ugotowane na półtwardo listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bagietkę lub inne pieczywo kroimy – w plasterki lub kostkę. Smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą z oliwek. Nacieramy przekrojonym czosnkiem. Można lekko posolić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do lekkiego zarumienienia lub podsmażamy(...)anchois jest słone) i pieprzem. Sałatę polewamy dressingiem. Mieszamy. Posypujemy tartym parmezanem (na tarce lub w plasterki), grzankami i świeżo mielonym pieprzem. Sałatka smakuje świetnie z grillowanym/smażonym kurczakiem lub indykiem (kuraka wystarczy posypać solą i pieprzem, można też przyprawić granulowanym czosnkiem, a następnie usmażyć na patelni grillowej). Ja zawsze podaję ją także z jajkami ugotowanymi na półtwardo

Poezja smaku
Świąteczny pasztet wieprzowo-drobiowy 215

roku piekła dwie ogromne blachy takiego pasztetu. W tym roku blaszki do pieczenia pożyczyła mnie i my z mężem zakasaliśmy rękawy, wyprężyliśmy bicepsy i wspólnymi siłami upiekliśmy przepyszny pasztet. Składniki (na 2 duże keksówki o wymiarach 40 x 13cm): 1kg łopatki wieprzowej 2 udka z kurczaka 200g wątróbki drobiowej 250g słoniny i opcjonalnie kawałek do wyłożenia dna blaszek 2 duże(...)duże kawałki.   Na patelni rozpuszczamy łyżkę smalcu i obsmażamy porcjami kawałki łopatki, aż lekko się podpieką. Upieczone przekładamy do dużego garnka. Na kolejnej łyżce smalcu obsmażamy udka kurczaka na złocisto i wkładamy do garnka z łopatką. Na tłuszczu z patelni chwilę obsmażamy kawałki słoniny – 5 minut, je także dodajemy do garnka.   Do garnka dodajemy liście laurowe, ziele

Smaczna Strona
Karkówka w jogurtowo – paprykowej marynacie 178

godziny przez pieczeniem. Karkówka upieczona w piekarniku może być jedzona zarówno na ciepło jak i na zimno z pieczywem. Zobacz: Klasyczne pszenne bułki Składniki na marynatę 400g gęstego jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka oregano 3 ząbki czosnku Dodatkowo ok. 1,3 kg karkówki folia spożywcza Przeczytaj: Grillowany kurczak z brokułami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety de volaille z serem 2418

Prosta wersja przyrządzenia filetów z kurczaka, wykwintna, z niespodzianką w środku, można serwować z ziemniaczkami pure, kaszami, ryżem, frytkami - zawsze doskonale smakują Składniki: 2 filety z

kgwjanczewo
Smażona cukinia oraz kotlet z kurczaka 247

Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki majeranku sól, pieprz świeżo zmielony 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki krupczatki

kgwjanczewo
Sałatka warzywna z tortellini 4680

Sałatkę z tortellini możemy robić z różnymi dodatkami, zarówno z świeżymi warzywami jak i z marynowanymi. Dzisiaj proponuję Wam moją wersję. Ja podałam do niej kotlet

Ala piecze i gotuje
Przepis dnia: Filet z chipsami z jarmużu i pieczonymi warzywami 71

wymaga ani zachodu, ani umiejętności. Pieczone warzywa są słodkie i miękkie, a chipsy z jarmużu przyjemnie chrupiące. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Chipsy z jarmużu to jedna z naszych ulubionych przekąsek. Robi się je w super prosty sposób. Jarmuż trzeba umyć, osuszyć, wysypać na blaszkę do pieczenia, przyprawić i wstawić pod grill na kilka minut(...)łyżką oregano, wymieszaj. Krok 2 Osusz filety. Przełóż na tackę do pieczenia z warzywami. Polej łyżką oleju, posyp łyżeczką czosnku i połową łyżeczki rozmarynu, posól i popieprz – przypraw mięso z obydwu stron. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw tackę z warzywami i filetem na środkową półkę. Piecz 25 minut. Krok 4 Umyj jarmuż, odsącz z wody, posiekaj

Niedzielny kucharz
Pizza serowa na białym sosie 160

dzięki nowemu piekarnikowi z funkcją do pieczenia pizzy i termoobiegiem piekę dwie pizze za jednym zamachem. Poprzedni piekarnik owszem- miał funkcję termoobiegu, ale okrutnie przypalał, nie dało się piec na dwóch poziomach, bo albo był spalony spód, albo wierzch, jeśli jedną blaszkę dało się za wysoko. W Electroluxie nie mam tego problemu- na całe szczęście! Piekarnik parowy Electrolux testuję już(...)pieczenia na wielkość dużej blaszki. Smarujemy białym sosem. Biały sos: Na oliwię szklimy drobniutko posiekaną cebulę i czosnek. Gdy zmiękną zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładamy gałkę muszkatołową. Gotujemy na małym ogniu często mieszając, do momentu zgęstnienia.  Pizza: W trakcie wyrastania ciasta przygotowujemy dodatki. Pokrojone plastry dusimy do momentu odparowania wody, kurczaka drobno kroimy

Kuchnia w czekoladzie
Zupa czosnkowa 100 razy bardziej skuteczny niż antybioty 185

oliwek      2 duże cebule, posiekane      1 łyżka posiekanego świeżego tymianku      6 filiżanek (250 ml.) bulionu z kurczaka (zupa jarzynowa dla wegan)        3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,              3 szklanki pokrojonego(...)wszystko w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Posiekaj cebulę.Rozgrzej w rondelku na średnim ogniu , dwie łyżki oliwy z oliwek i masło .Duś cebulę przez dziesięć minut. Gotowy czosnek wyłuskaj z łusek ,pokrój na małe kawałki i dodaj do garnka z cebulą. Wymieszaj i dodaj, pokrojony tymianek, zupę z kurczaka .Zmniejsz

w mojej kuchni
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i papryką / Spinach and Pepper Stuffed Chicken Breast 104

usmażyć drobno pokrojona paprykę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku. Ostudzić. Do każdej kieszonki z kurczaka nakładać porcję usmażonych warzyw, kilka listków szpinaku i 2 plastry żółtego sera. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanej tłuszczem. Opcjonalnie posypać wierzch każdej piersi odrobiną bułki tartej. Piec około 20-25 minut w 180 C lub do miękkości mięsa.  Spinach and Pepper Stuffed

Lekcje w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM Z SERKIEM MASCARPONE 99

mielonej (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Filety z kurczaka pokroić na mniejsze plasterki. Przyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozpuścić na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na rumiany kolor. Mięso zdjąć z patelni. Do tego samego masła, na którym piekło się mięso dodać jeszcze jedną łyżkę masła i podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną

Zrób to smacznie
Filety ze szparagami 133

Prosto i smacznie. Składniki: 4 filety z kurczaka (po 200 gramów) 4 plastry żółtego sera 8 sztuk szparagów sól, pieprz Przygotowanie: Filety rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Po jednej stronie układamy ser oraz szparagi. Zawijamy. Pieczemy 20 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Filety z kurczaka pieczone z mozzarellą i pomidorami 213

kule mozzarelli  2 pomidory 3 łyżki oleju sól, pieprz świeża bazylia Sposób wykonania: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na pół, tak aby otrzymać 2 cieńsze filety. Mięso wrzucamy do miski, oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem. Mieszamy. Filety przekładamy na dużą blachę piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Po upływie tego czasu każdy kawałek mięsa

Qchnia po prostu
Musztardowo - miodowe kurczaki 167

mieszamy ze sobą. Powstałą marynatą polewamy mięso a następnie nacieramy nią każdy kawałek z osobna. Kurczaki w marynacie odstawiamy na godzinę do lodówki. Mięso wykładamy skórką do góry do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą glazurą. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę. Od czasu do czasu polewamy ich wierzch sosem, który powstanie podczas pieczenia. Podajemy

Qchnia po prostu
Pieczeń Drobiowo - Wieprzowa z Dodatkiem Pieczarek i Papryki 113

Pieczarki w lodówce więc... szybka myśl... pieczeń :D i było warto ojjj pyszna była. przepis na 2 foremki o wymiarach : 23cmx11cm możecie je kupić tutaj: https://www.greenpack.com.pl/ SKŁADNIKI: 1kg mięsa mielonego wieprzowego 500g fileta z kurczaka 350g pieczarek 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 2 łyżki natki pietruszki 2 cebule 2 jajka czosnek albo sól czosnkowa sól pieprz papryka słodka

Dziś Ja gotuje
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 159

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Naczynie żaroodporne spryskujemy/smarujemy olejem lub oliwą.  2. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół (otrzymamy 4 kawałki), nacinamy w kilku miejscach, nacieramy czosnkiem i przyprawami. Pomidora i mozzarellę kroimy na plasterki i wkładamy w ponacinane miejsca. 3. Pieczemy bez przykrycia 35-40 minut. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 123

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Naczynie żaroodporne spryskujemy/smarujemy olejem lub oliwą.  2. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół (otrzymamy 4 kawałki), nacinamy w kilku miejscach, nacieramy czosnkiem i przyprawami. Pomidora i mozzarellę kroimy na plasterki i wkładamy w ponacinane miejsca. 3. Pieczemy bez przykrycia 35-40 minut. Mmm Pycha

Na moim talerzu
CALZONE Z KURCZAKIEM, FETĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 255

każdej części robimy kulkę, rozwałkowujemy na cienkie koło. Każde koło smarujemy przecierem, układamy szpinak, kurczaka, kruszymy fetę, układamy pokrojone w paski pomidory, posypujemy serem, zlepiamy brzegi jak pierogi, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, Wierzch calzone smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 min w 200 stopniach

słodki bratek
KOTLETY PO HAWAJSKU + FILMIK 136

PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami.  Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera.  Zapiekamy w piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście 141

Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście to danie z piekarnika, które załatwia za jednym zamachem sztukę mięsa i sałatkę na

Kolorowy Przepisownik
Chicken pot pie z sosem słodko-kwaśnym + KONKURS 138

czas gotowania się ryżu. W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie wlać sos słodko-kwaśny, dodać ryż, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch przykryć ciastem francuskiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około 10 minut, aż wierzch się lekko zarumieni. Smacznego! Kliknij w baner i weź udział w konkursie

Kraina Miodem Płynąca
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 175

dodawaj soli - w farszu pojawi się wystarczająco słony ser feta. Przygotowany farsz połącz z kawałkami kurczaka oraz dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Całość wymieszaj i nałóż na środek każdego kwadratu. Starannie sklej kwadraty w rożki, tak by fatsz nie wydostał się podczas pieczenia. Do tej czynności oprószam dłonie mąką, dzięki czemu ciasto nie klei się do rąk, co znacznie

Mojewlasne.pl
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 163

Czasem w kuchni szukamy urozmaicenia tradycyjnych dań. By przełamać rutynę schabowego, mielonego czy smażonego kurczaka polecam zrobić pyszne kieszonki z fileta drobiowego wypełnione po wszystkie brzegi farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa

Kuchnia Paulettes
Grillowana karkówka w winnej marynacie 193

dziś strajkuję i w planach mam tylko sałatkę (no dobra, co najwyżej z grillowanym kurczakiem) a Wam, gdyby się zachciało, proponuję pyszną karkówkę ;) Odpowiednio doprawiona, choć oczywiście każdy może ją jeszcze bardziej wyostrzyć, z delikatną winną nutką, która znika całkowicie w trakcie pieczenia.  Polecam Wam serdecznie!  Składniki: 1½ karkówki pociętej na 2cm plastry 250ml czerwonego wytrawnego wina

Kuchnia w czekoladzie
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie czosnkowym 185

roladek najczęściej kupuję schab, ponieważ nie jest tak delikatny przy rozbijaniu jak filety z kurczaka. Co prawda dłużej się dusi w sosie, ale wówczas jest kruchy i delikatny. Do środka dałam suszone pomidory oraz oliwki. Osobno przygotowałam do roladek sos na bazie pieczonego czosnku, który jest dużo bardziej aromatyczny niż świeży. Natomiast wywar, w którym dusiły się roladki wykorzystałam

Czerwień i błękit
Domowa fasolka po bretońsku 174

Niezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapka z Kurczaka na Ciepło 122

miski, dodaję przyprawy i mieszam.  2.Patelnię rozgrzewam dodaję łyżkę oleju a następnie dodaję kurczaka. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. 3.W międzyczasie bułki przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję cienko masłem a następnie kładę plaster mozzarelli. 4. Bułki wkładam do piekarnika . Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach. 5.Jedną część bułki smaruję

Gotowanie Patki
Kiełbaska w cieście 123

zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 815

bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem. Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki. W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Masą jajeczną zalać tartę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut

The Sweet Damsel
Pasztet porosołowy z żurawiną 116

ząbki czosnku Pieprz 3 łyżki konfitury żurawinowej Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, czosnek oraz rosół. Doprawiamy pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Pasztet przekładamy do małej keksówki. Na górze rozkładamy konfiturę żurawinową. Pieczemy przez 50 minut

VioletoweKucharzenie
Gęś z kaszotto cydrowym 113

naszej rodzinnej w naszej tradycji jako danie świąteczne. Nie zastąpią jej żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy kochają gęsi jak ja polecam, a każdemu kto się jeszcze nie przekonał zapraszam do wypróbowania, bo nie wiecie co tracicie. Tym razem tradycyjnie pieczoną gęś, a właściwie jej elementy , bo miałam pierś i nogę podałam z farszem z kaszotto

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffiny jajeczne 144

szczypiorek do posypania Jajka roztrzepać widelcem w miseczce razem z solą i pieprzem. Posiekać pomidory, kurczaka i cebulę i dodać do miski z jajkami. Wymieszać i dodać posiekany szczypiorek i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę wykładać do wysmarowanej masłem formy na muffiny. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika i oddzielić je nożem

Bullio
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 184

smażymy ok. 10 minut, często mieszając. W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki, skorzonerę i pierś z kurczaka z cebulą. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako danie główne. Warto wiedzieć, że skorzonera polecana jest osobom, które pracują umysłowo

My Chcemy Jeść
Glazurowane filety z udek kurczaka. 239

Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były równomiernie pokryte czerwoną masą. Ryż

zadanie-gotowanie
Kurczak peklowany, pieczony w rękawie 134

zimnej wody -słodka papryka -olej Składniki solanki dokładnie mieszamy i wkładamy do niej kurczaka. Pozostawiamy na noc lub kilkanaście godzin. Wyjmujemy z solanki, płuczemy zimną wodą i osuszamy. Delikatnie nacieramy olejem i posypujemy słodką papryką. Związujemy, aby nie rozleciał się podczas pieczenia. Wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końcówki a rękaw nakłuwamy w kilku miejscach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 362

musi być jednolita masa, ważne żeby składniki się rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest

KasiaiKrzysiu.pl
Szaszłyki grillowe 337

pieprz) i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie

Tanie przepisy studenckie
Kurczak kukurydziany faszerowany 157

wątróbkę i placek. Dodać rodzynki i migdały, wyłożyć na wierzch pianę i delikatnie wymieszać. Wypełnić kurczaka farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć.Resztę nadzienia włożyć do naczynia do zapiekania i piec 20-30 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec

królestwo garów
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami 222

Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka i czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem.  Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło. Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić skórkę

VioletoweKucharzenie
Kurczak w kokosowej panierce 119

przełożyć do miski z resztą marynaty. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z marynaty, nie ściągać jej nadmiaru ( dzięki temu panierka lepiej się przyklei) i obtoczyć w  zmielobych wiórkach kokosowych połączonych z bułką tartą. Ułożyć na siatce i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry

Gosia gotuje
Kurczak z warzywami w cieście francuskim 166

przykryciem aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 prostokąty, na brzegu każdego układamy warzywa, kawałki kurczaka i pieczarki. Całość posypujemy mozzarellą. Składamy ciasto i sklejamy jak pierożka. Wierzch nakłuwamy widelcem, można też posmarować rozbełtanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu, aż ciasto się zrumieni- ok 30 minut. Do tych pyszności idealnie pasuje sos koperkowo-czosnkowy

KasiekGotuje
PIZZA PODWÓJNIE SEROWA Z KURCZAKIEM I KABANOSAMI 760

sosu do pizzy. Na sos wysypuję połowę tartej mozzarelli, rozkładam połowę kurczaka, połowę pokrojonych na mniejsze kawałki kabanosy. Układam też pokrojone w plastry duże mozzarelle.Pomodorki koktajlowe przekrawam na połowki, rozkłdam na ciasto. Wstawiam do nagrzanego do 180 st piekarnika, piekę ok 15 minut. Tak samo postępuję z drugą porcją ciasta. Do wykonania użyłam sera tartego mozzarella i Mozzarella Maxi Mlekovity

Z Majeczką w kuchni