kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:238/674)

Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 201

fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Cytrynowy kurczak 218

Ułożyć je na brzegach naczynia żaroodpornego. W środku położyć podudzia. Wszystko zalać pozostałą oliwą i marynatą, posypać rozmarynem i włożyć pomiędzy nieobrane ząbki czosnku. Na kurczaku ułożyć pokrojoną w plasterki drugą połówkę cytryny. Piec pod przykryciem w temp. 200 C. przez około godzinę. Następnie zdjąć pokrywę i zapiekać do zrumienienia ziemniaków i cytryny

Pasja Smaku
Warsztaty "Gotujmy zdrowo-mniej soli" z Josephem Seeletso i Cisowianką 182

Seeletso, popularnie zwanego Józkiem. Warsztaty zwieńczyła przemiła wspólna kolacja. Na warsztatach mieliśmy za zadanie przygotować pięć dań: krewetki z bananowym curry i ryżem pełnoziarnistym udka kurczaka z chrzanem i miodem konfitowanego dorsza z pieczonymi batatami i sałatką z kiwi i grejpfruta sałatkę z topinamburu z jajkami poszetowymi (w koszulce), rukolą, prażonymi pestkami słonecznika i dresingiem z octem balsamicznym

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 483

Ostudzone pieczarki dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Mieszamy. Zimnym farsz nakładamy na kurczaka. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Pieczemy 120 minut.  W 200 stopniach- przez 10 minut, później w 180 stopniach

Aga w kuchni
Kurczak w panierce z krakersów 158

jogurtem. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Krakersy drobno pokruszyć (ja użylam paprykowych firmy TUC) i obtoczyć w nich każdy kawałek kurczaka. Ułożyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 200ºC. Podawać z sosem czosnkowym. Ja jeszcze dodatkowo do wypełnienia całości zaserwowałam frytki. Pychotka :) linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Bagietka z mięsem i warzywami 243

Przyda nam się trochę odmiany. Zrobimy coś innego. Potrzebujemy niewiele gotowanego mięsa z kurczaka. Wystarczy ćwiartka lub pierś. Oczywiście bagietki do pieczenia. Do tego warzywa: -kapusta pekińska -cebula -papryka -ogórek -pomidor Do tego kilka plastrów żółtego sera i przyprawy: -tzatziki -kebab-gyros -warzywko -olej -jogurt -majonez    Mięso kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawą kebab-gyros i skrapiamy olejem

Maminek kulinarny
SZASZŁYKI Z KURCZAKA Z SOSEM JOGURTOWYM 188

ząbki czosnku siekamy,łaczymy zpołową jogurtu oraz chili.Tą marynatą zalewamy kurczaka,dobrze mieszamy i odstawiamy na 2 godz do lodówki.Po tym czasei kurczaka osączamy z marynaty,nabijamy na patyczki szaszłykowe,pieczemy ok.20 minut wpiekarniku o tem.170 st. Sos:ogórka ścieramy na tarce,koperek i pozostały czosnek siekamy,łączymy wszystko z reszta jogurtu.Doprawiamy solą i pieprzem. Szaszłyczki podajemy

Z Majeczką w kuchni
Smaki Indii: Pręga wołowa pieczona w jogurcie 235

Wiem, wiem - znowu wrzucam coś nie-tajskiego. Ale czasem po prostu nie mogę się oprzeć aromatom długo pieczonych potraw kuchni indyjskiej (tak jak w przypadku kurczaka tandoori ). Moja wczorajsza kolacja pachniała już dwie godziny przed podaniem, a w jej skład wchodziła pręga wołowa, jogurt naturalny (naturalnie! ;)), czosnek, imbir i oczywiście papryczka chilli ;) Jest to potrawa typu dum. Już tłumaczę

Tajskie smaki
Pizza 2xM 203

poprzednich wpisach ☺) Ciasto posmarować sosem. Kurczaka pokroić w małą kostkę i usmażyć w curry Pieczarki podsmażyć z cebulą Paprykę drobno posiekać Na sos nałożyć kurczaka, pieczarki, kukurydzę, paprykę oraz starty żółty ser Piec w 180 stopniach przez 20min Bon appetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu

Bonapetit2xM
Karczek po amerykańsku 174

smaków z mięsem. Sos jest naprawdę ekspresowy w wykonaniu. Do dania możemy użyć nie tylko karczku, sprawdzą się także żeberka. Oczywiście wtedy musimy wydłużyć czas pieczenia. Idealnie pasować będzie również do chińszczyzny z kurczakiem czy wołowiną. Ja osobiście wykorzystam go jeszcze nie raz bo bardzo nam zasmakował. Karczek po amerykańsku   Składniki

Mania Gotowania
Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami 175

oliwek, posypujemy solą i pieprzem. Dośrodka kładziemy kilka gałązek świeżego tymianku (lub suszonego). Dynię wkładamy do piekarnika i pieczemy do miękkości czas 45 min temp. 180 stopni . Następnie wyciągamy dynie z piekarnika i oddzielamy delikatnie miąższ od skórki.   Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy na większe kawałki. Cebulę i czosnek wkładamy do naczynia Thermomix(...)mozarella. Wstawiamy do piekarnika i czekamy jak ser się rozpuści. Farsz dobrze jest robić w tym samym czasie co piecze się dynia, ponieważ nie będziemy musieli rozgrzewać piekarnika od nowa. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. The post Dynia faszerowana kurczakiem z pomidorami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Kurczak pieczony w płatkach kukurydzianych 180

tego kurczaka nie mamy go dosyć. W końcu jakiś inny sposób na filet i to w wersji jak najbardziej fit. Pieczony w piekarniku, w marynacie jogurtowej. Jedynym "tłustym" akcentem był sos czosnkowy z odrobiną majonezu. Jak dla mnie kurczak idealny. Do tego korniszony lub ostre ogórki chili i nam to wystarczyło by najeść się do syta :) Składniki: 2 duże(...)filety z kurczaka 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 opakowania płatków kukurydzianych Filety kroimy na równej wielkości kawałki. Obtaczamy je w przyprawach a następnie mieszamy z jogurtem naturalnym. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Płatki kukurydziane kruszymy

My simple kitchen
🌶 Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 218

grilla. Zapraszam do wypróbowania przepisu Tak jak już kiedyś pisałam, bardzo lubię przetworzoną paprykę, jest dla mnie dużo lepsza niż surowa. Pieczona czy grillowana ma to do siebie, że jest lekko słodka – proces pieczenia wydobywa z niej całą słodycz Do sałatki oczywiście dodałam ser, ser feta, ale możecie użyć także sera koziego czy pleśniowego – ważne, aby był(...)sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta garść kolendry oliwa

Kuchnia Bazylii
Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 127

grilla. Zapraszam do wypróbowania przepisu Tak jak już kiedyś pisałam, bardzo lubię przetworzoną paprykę, jest dla mnie dużo lepsza niż surowa. Pieczona czy grillowana ma to do siebie, że jest lekko słodka – proces pieczenia wydobywa z niej całą słodycz Do sałatki oczywiście dodałam ser, ser feta, ale możecie użyć także sera koziego czy pleśniowego – ważne, aby był(...)sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta garść kolendry oliwa

Kuchnia Bazylii
Indyk teriyaki 201

jest obecnie nasz hit obiadowy numer jeden. Wciągają wszyscy, moja dusza matki szepcze radośnie: uffff, nareszcie! I tak indyka zamieniam na kurczaka, kurczaka na indyka. Podaję z makaronem, z ryżem, z warzywami. Na zdjęciach widzicie pieczony kalafior z ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi. Przepis na ten dodatek znajdziecie na blogu Marty Dymek, Jadłonomia.   Składniki: ok. 500 g polędwiczek(...)indyka (lub kurczaka) 5-6 łyżek sosu sojowego jasnego (można dać 3 łyżki jasnego i 2 ciemnego, ale nie sam ciemny) 2 łyżki miodu  2 ząbki czosnku 2 łyżeczki startego imbiru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju sezamowego lub rzepakowego do posypania biały sezam lub pokruszone sezamki (lepsze!) Przygotowanie: Polędwiczki myjemy i oczyszczamy z błonek

bistro mama