kurczak pieczony z ziemniakami - 2048 przepisów (strona:70/137)

Co podać w Sylwestra? Szybkie przepisy sylwestrowe - zestawienie. 157

ryżem. Obie są bardzo smaczne, idealnie zapełnią żołądki 4 osób do syta i jeszcze zostanie. Oprócz zapiekanki możecie podać kurczaka przygotowanego w chrupiącym cieście - takiego jak z KFC - tutaj przepis .  Przygotować frytki lub upiec ziemniaki ( tu i tu ). Całość uzupełnić swoją ulubioną surówką - np taką  oraz ulubionymi zimnymi sosami. Wszystko możecie podszykować wcześniej a nawet tylko odgrzać(...)szarlotka bez pieczenia z mascarpone jednak zajrzyjcie do całej zakładki tutaj A już w Nowym Roku, po północy możecie podać sałatki, wybierzcie np. 2 i zróbcie każdy przepis z połowy porcji.  Oto 5 najczęściej odwiedzanych sałatek na blogu: - sałatka z makaronem tortellini - sałatka ogórkowa ze spaghetti - sałatka z makaronem ryżowym - sałatka z zupek chińskich - sałatka z kurczakiem i ananasem

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babeczki ziemniaczane z kurczakiem i warzywami 403

kosteczkę *** *** Do startych ziemniaków dodajemy pokrojone warzywa oraz podsmażonego kurczaka *** *** Dodajemy jajka oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser i całość delikatnie przyprawiamy *** *** Dokładamy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Masę nakładamy w foremki do babeczek – wyszło mi 10 sztuk *** *** Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 45 minut *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Kotlety drobiowe (mielone) 99

razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe (mielone) 100

razem z piersią z kurczaka (maszynką do mielenia lub malakserem) . Do masy dodaj jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj kotleciki, obtocz bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.   Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami (gotowanymi, smażonymi, pieczonymi).     Do kotletów

Kulinarne S.O.S.
Faszerowane podudzia kurczaka w boczku, z fasolką szparagową - z jednej patelni 193

się mąż ;) jedliśmy z ziemniakami, drugiego dnia z ryżem - obie wersje smakowały super, trudno mi nawet określić, czy któraś bardziej. Podudzia z kurczaka owinęłam boczkiem z dwóch powodów - po pierwsze, by mięso zachowało soczystość, a po drugie, bo na tłuszczu wytopionym z boczku całość smakowała dużo lepiej. Owijanie ma większe znaczenie przy mięsie pieczonym - by go nie wysuszyć

Kolorowy Przepisownik
pałki kurczaka w cebuli i tymianku z piekarnika... 158

umyte i osuszone pałki kurczaka włożyć do cebuli, dokładnie natrzeć i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec pałki w marynacie około 40 minut, następnie bez przykrycia w termoobiegu na 160 C piec z 10 minut kruche, soczyste pałki doskonałe do pieczywa, ziemniaków, ryżu lub z czym się

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak zapiekany z cebulą i pomidorem. 112

kostkę, cebulę w półksiężyce a kurczaka w dość duże kawałki. Wszystko razem wrzucamy do miski i zalewamy oliwą i posypujemy obficie przyprawami, mieszamy - najlepiej ręką. Następnie zawartość miski przekładamy do torebki do pieczenia w piekarniku zamykamy worek i wkładamy na 40-45 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Podajemy z ziemniaczkami z bazylią. Ziemniaki obieramy, kroimy w kawałki

Moje-pitraszenie
Kurczak marynowany w soku z pomarańczy. 140

przyprawy. Dodać do soku. Kurczaka zamarynować w soku z przyprawami. Minimum godzinę. Marynaty nie wylewamy. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Wyłożyć mięso.  Piekarnik nagrzany do 180'C. Pieczemy ok 20 min . Po tym czasie podlewamy mięso pozostałą marynatą i pieczemy jeszcze około 30-45min w zależności od wielkości naszego drobiu. Podajemy z ziemniakami w koszulkach, warzywami

Tagebuch po polsku
Kurczak w sosie winno - musztardowym 156

nagrzanego 180 stopni piekarnika. Piec do czasu az kurczak bedzie miekki, a mieso samo odchodzilo od kosci (okolo 45 minut). Gdy kurczak bedzie upieczony przelozyc go na talerz i przykryc aby nie ostygl. Sos przelac na patelnie, zagotowac i smazyc az sie zredukuje i zgestnieje. Polac nim kurczaka, posypac estrgonem (opcjonalnie). Podawac natychmiast, najlepiej z ziemniakami.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Chicken burgery 200

sałatę, sos, kotleta z kurczaka, sos, plaster pomidora i plasterki ogórka. Przykryć wierzchnią połówką bułki.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzą 4 duże chicken burgery.Jogurt naturalny czy grecki w sosie można zastąpić gęstą, kwaśną śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, nastomiast biały ocet winny octem spirytusowym.Burgery można podawać z frytkami, pieczonymi ziemniakami czy nachosami.Dodatki do burgerów można zmieniać

Gospodyni Miejska
Roladka z brzoskwinią z puree i karmelizowanymi marchewkami 139

kolację. Od teraz to chyba jedna z moich ulubionych metod podawania mięsa :). Składniki na roladki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 kulka mozarelli sól pieprz Składniki na puree z brukselką: 300 g ziemniaków sól pieprz masło 300 g świeżej brukselki 1 czerwona cebula garść suszonych śliwek 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki słodkiej(...)koniec dodać śliwki i łyżeczkę masła, chwilę dusić, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wrzucić do miski, dodać chrzan, musztardę, paprykę w proszku i 1 łyżkę masła. Zmiksować na gładką masę, wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wysypać wcześniej przygotowaną brukselkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 10 minut. Marchewki obrać, opłukać i gotować

Trufelkowo
Pieczone samosy z kurczakiem 242

porcji): Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej tortowej  1/3 szklanki oleju rzepakowego  1/2 szklanki wrzątku  szczypta soli  Farsz: 1 ziemniak  1/2 batata  1 marchew 1 szklanka mrożonego groszku  200 gram piersi kurczaka  1 cebula  1 ząbek czosnku  2 łyżki oleju rzepakowego  przyprawy, po pół łyżeczki: ziołowego pieprzu, papryki słodkiej, czosnku(...)batata, marchew gotuję do miękkości. Obieram. Na oleju smażę posiekaną cebulą i czosnek. Dodaję pokrojoną drobno pierś kurczaka. Smażę składniki przez kilka minut. Dodaję wszystkie przyprawy i duszę całość 3-4 minuty, na koniec smażenia dodaję mrożony groszek i ściągam z ognia. Ziemniaki, batata i marchew rozdrabniam widelcem. Dodaję smażone składniki, sezam oraz sól i dokładnie mieszam cały farsz. Odstawiam

Mango Papaja
Zupa z zielonej soczewicy dla zimnych ogrodników. 122

pieczonym kurczaku. A i  że powoli robi się  coraz cieplej. Zapraszam na soczewicową ;) Składniki:  10 dużych łyżek zielonej soczewicy 1 duża cebula lub dwie małe 2ząbki czosnku 2 łyżki oleju bądź oliwy Pół papryczki chili 2 -2,5 l bulionu 2 marchewki 1 pietruszka 10 cm kawałek pora  5 dużych ziemniaków Przyprawy: Papryka ostra

U Fiolki
Złocisty kurczak 151

uzupełniamy gorącą wodą. Pieczemy 1,5  godziny, wyciągamy kurczaka, usuwamy z wewnątrz cebulę i nożycami kuchennymi dzielimy na  cztery porcje: dwa udka i dwie piersi wraz ze skrzydełkami. Porcje wkładamy znowu do garnka z wywarem i przypiekamy jeszcze 20 minut. Mięso będzie bardziej aromatyczne. Gotowe wykładamy na talerz. W moim przypadku dodatkiem były ziemniaki pure, surówka z kapusty

Kulinarne przemyslenia
Zupa z zielonej soczewicy dla zimnych ogrodników. 155

pieczonym kurczaku. A i  że powoli robi się  coraz cieplej. Zapraszam na soczewicową ;) Składniki:  10 dużych łyżek zielonej soczewicy 1 duża cebula lub dwie małe 2ząbki czosnku 2 łyżki oleju bądź oliwy Pół papryczki chili 2 -2,5 l bulionu 2 marchewki 1 pietruszka 10 cm kawałek pora  5 dużych ziemniaków Przyprawy: Papryka ostra

Fiolka w kuchni
Pieczone udźce z kurczaka z rodzynkami brazylijskimi i cykorią. 200

kwiatów i umyć. Kurczaka oprószyć przyprawami, ułożyć na blaszce. Masło pokroić w kostkę i wyłożyć na mięso. Wstawić do piekarnika na 1 godzinę - piec w 170 stopniach. Raz na jakiś czas podczas pieczenia otworzyć piekarnik i polać wywarem mięso. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia dołożyć cykorię i rodzynki.   Podawać gorące z np. ryżem lub ziemniakami - można je polać

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kurczak kontrrewolucyjny 118

nią dobrze mięso. Przygotowanego kurczaka najlepiej odstawić do lodówki na całą noc, by przejął aromat przypraw. Po leżakowaniu, ja piekę go nałożonego na butelkę od piwa, wstawionego w naczynie żaroodporne wypełnione szklanką wody w 180 stopniach przez około półtorej godziny, co jakiś czas polewając mięso powstałym sosem. Po upieczeniu można swobodne polewać nim również ziemniaki, jest przepyszny

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierś faszerowana szpinakiem w cieście francuskim 167

której smażył się kurczak podsmażyć pokrojona w piórka cebulę. Piersi ułożyć na rozwiniętym płacie ciasta francuskiego obok siebie wzdłuż dłuższego boku. Zawinąć w ciasto formując na końcach kokardkę. Posmarować roztrzepanym jajkiem i obsypać majerankiem. Piec w 220 stopniach C przez około 15-17 minut do zarumienienia ciasta. Kroić na plastry i serwować z ziemniakami i ulubiona jarzynką

Pyry na Gaz