Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie.Dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka. Smażymy kilkaminut na dużym ogniu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy mrożone warzywa, 2 łyżeczki ostrej papryki,szczyptę chili i 2 łyżki sosu sojowego. Mieszamy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i dusimy ok. 12 minut, aż warzywa zmiękną. Podajemy z ryżem(...)Kurczak "po chińsku
Moje Kuchenne Rewelacjebazie ryżu basmati, mięsa i warzyw. BIRYANI MASALA pochodzi z Bombaju, gdzie potrawa zwana Biryani jest tak popularna, jak w Polsce rosół :) 6. FAJITA to meksykańska potrawa, która składa się z pszennej lub kukurydzianej tortilli, na której podaje się grillowane mięsa, najczęściej wołowinę. Nie ma jednak przymusu co do wyboru mięsa. Współcześnie fajitę można przygotować z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną(...)owocami morza. Do grillowanego mięsa można również dodać duszoną paprykę i cebulkę. 7. PRZYPRAWA DO SMAŻONEGO RYŻU NASI – GORENG pozwoli na nowo odkryć możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu z intensywnym smakiem chili i czosnku zachwycą każdego.Czasami urozmaica się je dodając kawałki kurczaka, warzyw, makaronu smażonego a nawet omletu czy jajka
Słodkości i nie tylkonajlepsze włoskie pelati) 1 ząbek czosnku rozgnieciony 3 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku Dodatkowo : jogurt grecki ryż brązowy/grzanki z pieczywa pełnoziarnistego Na patelnię po kurczaku włożyć pomidory, oregano, czosnek i cukier, posolić. Przykryć i dusić ok. 10 minut na dużym ogniu. Dodać mięsko i gotować jeszcze 10 minut na mniejszym ogniu. Na talerzu ułożyć
Chocolate Muffin Blogosób na diecie. 200 g ryżu 400 g filetu z piersi kurczaka 200 g fasolki szparagowej zielonej 1/3 czerwonej papryki 200 g pieczarek 150 g kukurydzy 1 marchewka Sól Pieprz Przyprawa do kurczaka 0,5 łyżeczki przyprawy do dań chińskich 200 ml bulionu drobiowego Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, podsmażamy na patelni. Fasolkę szparagową(...)myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Pieczarki kroimy w pół plasterki, paprykę w kosteczkę, marchewkę w plasterki. Wszystkie warzywa dokładamy do kurczaka, podlewamy bulionem, przyprawiamy przyprawą do dań chińskich, solą , pieprzem i dusimy do miękkości. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie, podajemy z mięsem
VioletoweKucharzenieryż zaabsorbował całe wino. Dodajemy połowę bulionu kurczakowego, pieczarki, kurczaka podsmażonego wcześniej. Mieszamy. Zmniejszamy gaz, przykrywamy garnek - I "dusimy" od czasu do czasu mieszając. Gdy nie będzie bulionu, dodajemy resztę bulionu, mieszamy, przykrywamy I dalej dusimy . Doprawiamy do smaku solą I pieprzem, dodajemy oregano. Jeżeli ryż jeszcze będzie twardawy dorabiamy bulionu. Gdy ryż jest gotowy- zciągamy
Smaki Edytykurczaka, duszoną z warzywami. Polecam to danie, jest pyszne i zdrowe. Zasmakuje Wam na pewno. Szczerze polecam mrożonkę z tego marketu KLIK jest tania i bardzo dobrej jakości. Przypominam też o konkursie, do wygrania pyszne sosy :) KLIK :) 2 piersi z kurczaka Marynata: *ilość przypraw dostosowana do własnych upodobań Przyprawa do kurczaka (złocista(...)wsypuję mieszankę chińską , mieszam, warzywa „puszczą” wodę, jeśli jest mało można dolać trochę wrzątku. Duszę całość do miękkości warzyw. Osobno gotuję ryż, mięso z warzywami podaję w jego towarzystwie. Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami Kurczak z warzywami
Takie tam pichceniemuszkatałowa, cząber, tymianek i kmin rzymski. 15 listków świeżej bazylii (opcjonalnie) 6 łyżek oleju rzepakowego ewentualnie sól i pieprz do smaku 200 g ryżu Przygotowanie: Kurczaka umyć, oczyścić z żyłek, pokroić na małe kawałeczki. Do pokrojonego kurczaka dodać przyprawę gyros, 2 łyżki oleju, czosnek przeciśnięty przez praskę, dokładnie wymieszać. Marchew obrać, umyć i pokroić w małe słupki. Paprykę(...)pieprzu do smaku. Dodać paprykę i odsączoną kukurydzę, dusić jeszcze nie więcej niż 5 minut. W międzyczasie można gotować ryż, w lekko osolonej wodzie, 15 minut jeśli jest w torebkach lub tyle ile jest podane na opakowaniu. Ugotowany ryż odsączyć i wymieszać z kurczakiem, aby ryż wchłonął sos powstały podczas smażenia kurczaka (nie gotować). Tuż przed
Kuchcik gotujedrobne kawałki. 2. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju wraz z surowym ryżem na rozgrzanym oleju. Wlewamy wino, dusimy do jego odparowania. 3. Marchew i pietruszkę i ser ścieramy na drobnych oczkach tarki. Natkę siekamy. 4. Do garnka dodajemy marchewkę, pietruszkę, cukinie i kurczaka. Podlewamy szklanką wody, czekamy aż ryż ją wchłonie, po czym wlewamy kolejną
Szefowa kuchniopcjonalnie) ryż Przygotowanie: Na patelni zeszklić pokrojona w kosteczkę cebulę, następnie dodać pokrojonego w kostkę kurczaka, smażyć. Dodać pokrojone pomidory, chilli i przyprawy. Dusić około 15-20 minut. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę (możemy ten krok pominąć), dusić jeszcze około 3 minut. Podawać z ryżem. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnimusztardę. Wszystko podsmażamy i zmniejszamy ogień do minimum, następnie dodajemy śmietanę, pokrojoną pietruszkę sól i pieprz, wrzucamy usmażonego wcześniej kurczaka i dusimy jeszcze ok 10 minut, tak aby kurczak nabrał smaku. Podajemy z makaronem, ryżem czy kaszą. Tutaj wedle uznania, do dekoracji posypujemy szczypiorkiem. Smacznego
Niezły Młynekminut, cały czas mieszając , by nie dopuścić do przypalenia.Po tym czasie miksujemy ( sos nie musi być kremowo gładki ). CAŁOŚĆ:Na rozgrzanej patelni przesmażamy kurczaka, zalewamy sosem i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.Podajemy gorące!Z ryżem lub chlebkami naan.Smacznego
Ostra na Słodkoprzygotować mieszankę chińską według przepisu na opakowaniu. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać sos sojowy, ocet ryżowy i chilli.3. Do warzyw dodać podsmażonego kurczaka, wymieszać i doprawić pieprzem do smaku.4. Dusić jeszcze chwilę pod przykryciem.Podawać ryżem lub makaronem. U mnie makaron chiński Tao-Tao. Wersja mojej mamy była z makaronem ryżowym
Pasja Smakupomidorów z puszki (krojonych) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 100 g ryżu Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Bazylia Czarne oliwki Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na rozgrzanej patelni, zdejmujemy mięso na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w kółka. Podsmażamy na patelni po mięsie, dodajemy(...)ostrą czerwoną papryką i bazylią. Wszystko dusimy do momentu zagotowania. Dolewamy bulion i wsypujemy suchy ryż. Dokładnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem, około 20 minut, od czasu do czasu mieszając (żeby ryż się nie przypalił). Pod koniec na wierzchu układamy usmażonego kurczaka, polewamy sosem. Zdejmujemy z ognia, dekorujemy pokrojonymi czarnymi oliwkami. Smacznego
VioletoweKucharzeniesię nie spaliła, teraz obsmażamy na tym samym tłuszczu kurczaka którego solimy i pieprzymy. 3. Ugotowany ryż przesypujemy od razu na patelnię do usmażonego kurczaka, marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę i także dodajemy na patelnie. Całość przyprawiamy i dusimy pod przykryciem z około 10-15 min oczywiście co chwilę mieszając aby ryż się nie przypalił. W całym tym czasie
Gotowanie...to proste !Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Penne z grillowanymi warzywami Ratatuja z soczewicą Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem Serek Capri czosnkowo-koperkowy Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Pappardelle z mięsem Duszone warzywa śródziemnomorskie Grillowane kanapki razowe Chrupiące grzanki
Moja smaczna kuchnia