wcinał. Bingo! Moją surówkę też zjadł z takim samym smakiem jak namieście. Ja zrelaksowana, bo lubię kroić warzywa, ta czynność tak relaksuje :) Wiem, można dodać do takiej sałatki kukurydzę, ananas, marchewkę, kombinacji jest wiele. Ja postawiłam na tą najprostszą, aby nie zniechęcić dziecka, tym bardziej, że smakowała mu właśnie taka. Jeśli chodzi o jabłka to starłam ze skórką, bo skórka
Blondynka GotujeSkładniki : - torebka brązowego ryżu - seler marynowany - cebulka marynowana - kukurydza - zielone oliwki - puszka tuńczyka - szczypiorek - jogurt grecki Przygotowanie : Ryż gotować około 30 minut. Tuńczyka odsączyć z oleju. Następnie wymieszać wszystkie składniki z jogurtem greckim i posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Kuchenne innowacjenaturalny słodzik o niskiej kaloryczności (60% słodyczy ckru) + zero cukru + żadnych alergenów + żadnych sztucznych słodzików + żadnych sztucznych składników + bez GMO + działanie prebiotyczne + pozyskiwany naturalnie z roślin bogatych w skrobię (kukurydza i tapioka) + poprawia funkcjonowanie układu trawiennego + wspomaga utrzmanie prawidłowego poziomu cholesterolu + wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi + niski index glikemiczny IG (34,66±7,65) + wspomaga wchłanianie minerałów
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmuszelki 1/2 szklanki oliwek zielonych 1 papryka czerwona 1 słoiczek mieszanki( marchew ,groszek ,kukurydza 2 łyżki ziarenek Ziołowo mi z Ziarenkowa 5 plasterków szynki, 2 kabanosy
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo pęczek natki pietruszki 3 ogórki konserwowe pół czerwonej cebuli pół puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz Sposób wykonania: Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości. Jajka, ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki razem łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem
Qchnia po prostupropozycja na takiego krokodyla to: Składniki: 1 duży ogórek papryka żółta 4 ziarenka ziela angielskiego oliwki zielone i czarne pomidorki koktajlowe małe plastry wędliny boczek wędzony cebulki koktajlowe plasterki kukurydzy marynowanej malutkie ogórki marynowane plasterki marchewki marynowanej kilka liści sałaty lodowej wykałaczki Wykonanie: Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu
Podróż w kulinariasobie wiosenne smaki świeżej rzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym. Składniki: 200 g makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Makaron
Podróż w kulinariabędzie ona na pewno piękną dekoracją Świątecznego stołu! Składniki: 10 wydmuszek z jajek 30 dkg szynki 0,5 l wywaru z rosołu 4 łyżeczki żelatyny warzywa do dekoracji np. kukurydza, groszek, marchewka, natka pietruszki, ugotowane białko jajka, por Przygotowanie: Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka. Wydmuszki z jajek oczyszczamy
Podróż w kulinariakształcie łódek wdzięcznie zastępują talerzyki. Można nakładać w nich różne nadzienia, pasty oraz sałatki. Zapraszam! Składniki: 2 cykorie filet z kurczaka 1 avokado serek Apetina Classic 4 łyżki kukurydzy 3 łyżki słoneczniku 4 garści szpinaku 5 suszonych pomidorów w oliwie oliwa z oliwek przyprawa curry ( kupiona tutaj ) Wykonanie: Odrywamy delikatnie liście cykorii, myjemy je i osuszamy. Filet z kurczaka oczyszczamy
Podróż w kulinariastół i zapewne zachęcą wszystkich do skosztowania. Idealne na ciepłą przekąskę na imprezę. Składniki: • 6 kromek chleba tostowego • 6 plasterków wędliny • Pół czerwonej papryki • 8 oliwek czarnych • 3 łyżki kukurydzy • 2 łyżki zielonego groszku • 30 g sera feta w kostkach Przygotowanie: Chleb tostowy cieniutko wałkujemy, odcinamy skórkę. Kromeczki smarujemy dokładnie masłem. Gotowe układamy w foremkach do muffinek, dociskając do brzegów
Podróż w kulinariasię rozpuści (ale nie spali). Gotowe pizzerinki można posypać rukolą lub szpinakiem. Jakie kompozycje? Możemy zrobić klasyczne pizze na pomidorowym sosie: z szynką i pieczarkami, z salami i kukurydzą, hawajską z ananasem, ale też świetne będą warzywne pizze na zielonym pesto. Jeśli nie macie w domu nic sycącego – wbijcie na wierzch każdej pizzy jajko i zapiekajcie aż się zetnie
Poezja smakudroższy 100 ml wody 40 ml oliwy sól Chrupiąca pizza z rukolą ze zdrowej mąki - przepis Składniki na wierzch: sos pomidorowy opakowanie szynki parmeńskiej pół puszki fasoli czerwonej lub kukurydzy kilka oliwek kulka mozzarelli wędzonej lub zwykłej garść rukoli Chrupiąca pizza z rukolą ze zdrowej mąki - przepis Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letniej (ok. 40 stopni) wodzie. Do miski wsypujemy mąkę
Pyza i Surówkaporcji) -1 kg ziemniaków ugotowanych na półmiękko -400 g kiełbasy -300 g sera mozzarella -1 cebula -ok. 700 g różnych warzyw (np. gotowej mrożonej mieszanki: fasolki szparagowej, kukurydzy, marchewki, papryki, brokułów) -400 ml gęstej śmietany 18% -1 jajko -2 ząbki czosnku -przyprawa do ziemniaków -bazylia, oregano -sól, pieprz -olej Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zezłoci
KasiekGotuje