kukurydza - 4590 przepisów (strona:210/306)

Galaretka z warzywami 130

groszek konserwowy 1 puszka · kukurydza w puszce 1 puszka · pieczarki marynowane 200 g · papryka marynowana 200 g · szynka z kurczaka 200 g · żelatyna 5 łyżek · sól · czarny pieprz mielony · rosół warzywny 1 L   Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę

Camilla w kuchni
Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką 162

Spaghetti z cukinią, pieczarkami, papryką i cieciorką Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy          - ½ łyżeczki słodkiej papryki    typu spaghetti                                 - sól himalajska - 70g ciecierzycy

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z wegańskim pesto i cieciorką 202

zaskoczyła smakiem nawet rodowitego Włocha;) Danie jest pyszne, kremowe... i, jak to bywa w kuchni włoskiej, najlepiej smakuje z kieliszkiem białego wina półwytrawnego :) Składniki: - 100g spaghetti z kukurydzy                       PESTO (wegańskie): - 100g mącznych ziemniaków                 - ½ pęczka bazylii - 50g zielonej fasolki szparagowej

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: Sałatka z kaszy gryczanej z cieciorką, brokułem i marchewką 198

łyżeczki ziół dalmatyńskich - ½ pietruszki                                (lub tylko oregano) - łyżka kukurydzy                        - ½ łyżeczki grysu chili - 2 orzechy włoskie - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, dodając sól - Marchew i pietruszkę obrać, pokroić

Wegańska kuchnia orientalna
W kuchni Kari: ryż i kasze 184

wynos. Do gotowania można dodać kurkumę, dzięki czemu ryż zyska ładne, żółte zabarwienie. Czas gotowania: 15 minut - KASZKA KUKURYDZIANA (na pojemniczku napis 'polenta'): otrzymywana z obłuszczonego i połamanego ziarna kukurydzy. Jest bogatym źródłem składników odżywczych i witamin: E, A oraz z grupy B. Stanowi także źródło cennych składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, sód, wapń, żelazo i siarka

Wegańska kuchnia orientalna
Marokańska sałatka z cieciorki + brązowy ryż + cukinia 185

łyżeczki kuminu mielonego - 3 pomidorki koktajlowe               -  odrobina kurkumy - kawałek czerwonej papryki         -  sól himalajska - łyżka kukurydzy                             - 1 łyżeczka oliwy - natka pietruszki lub kolendra     - 1 łyżeczka octu balsamicznego Wykonanie: - Ryż gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna
LunchBox: Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami 151

LunchBox:  Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy              - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich - 100g fasoli borlotti

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z kaszy jaglanej z marchewką, rzodkiewką, ogórkiem, awokado i miętą 181

sól  himalajska - kawałek awokado                                - sok z cytryny - 1 łyżka kukurydzy z puszki - natka pietruszki - łyżka rodzynek Wykonanie: - Kaszę gotować przez 15 minut z dodatkiem kurkumy i soli - Rodzynki wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem i odstawić na bok - Warzywa posiekać w plasterki - Kaszę

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z bakłażanem i soczewicą 122

Spaghetti z bakłażanem i soczewicą Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy                      - ¼ łyżeczki kurkumy - ½ puszki pomidorów w kawałkach           - odrobina cynamonu - 1 bakłażan

Wegańska kuchnia orientalna
Imbirowy bulion z soczewicą i kotletami sojowymi 157

cebuli cukrowej                                  - sos sojowy - ząbek czosnku - 3 kotlety sojowe - 1 łyżka kukurydzy (mrożonej) - 1 łyżeczka dobrej oliwy Wykonanie: - Na odrobinie oliwy podsmażyć posiekany czosnek, cebulę i imbir - Dodać wodę i pozostałe przyprawy, zagotować - Soczewicę opłukać na sitku, dodać do bulionu, gotować przez

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado w pomidorach 186

Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado   w pomidorach Składniki: - 100g makaronu spaghetti z kukurydzy     - sól himalajska - 1 bakłażan

Wegańska kuchnia orientalna
Kasza gryczana z warzywami z patelni 206

sól himalajska - 50g fasolki szparagowej - ½ białej pietruszki - 2 łyżki mrożonej kukurydzy - 1 ząbek czosnku - kawałek papryczki chili - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - Kaszę wsypać na wrzątek, dodać sól, gotować przez 15 minut - Warzywa umyć, z cukinii wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, marchewkę i pietruszkę w plasterki, brokuła podzielić na małe różyczki, fasolkę na połówki, czosnek i chili drobno posiekać

Wegańska kuchnia orientalna
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 145

transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Winna kapusta modra 173

Aromatyczna, słodko-kwaśna. Świetny dodatek do mięsnych dań obiadowych. Pełny przepis znajdziecie przy migdałowym schabowym :) Podobne przepisy Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kap... Kapuśniak rozgrzewający .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background:#fcfcf4 !important; -webkit-transition: background

Pociąg Do Kuchni
Karkówka pieczona po afrykańsku 160

żeby kotlety można rozdzielić praktycznie bez noża. Podobne przepisy Jesienny pieczony udziec indyka Perliczka w pomarańczowej marynacie Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kap... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb:hover{background

Pociąg Do Kuchni