meksykańskie danie to naprawdę pyszna i prosta w przygotowaniu zupa. Trafiłam na nią jakiś czas temu na jednym z obsmarowanych przeze mnie zagranicznych blogów kulinarnych i postanowiłam zrobić sama w swojej kuchni. Zajrzyj także do innych moich przepisów na zupy: – zupa kurkowa – pyszna zupa cebulowa z grzanką – genialna zupa z białej cebuli – musisz jej spróbować(...)mielonej wołowiny – 1 duża cebula pokrojona w kostkę – 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę – 1 łyżka koncentratu pomidorowego pomidorowej – 1 przepis przyprawy taco lub podobnej meksykańskiej mieszanki przypraw – 1 puszka czarnej fasoli – 1 puszka kukurydzy – 1 puszka krojonych pomidorów – 1 papryczka chilli – 3 szklanki wody – oliwa – do podania: papryczki
nietylkopasta.ploprawę humoru w czasie jesiennych depresji ! Aby zdobyć więcej dyniowych przepisów zajrzyjcie do : Karoliny - Sto kolorów kuchni Marty - Niebieska Pistacja Ani - Przypraw mnie Gosi - Modern taste Edyty - Pasja smaku Gosi - Jedz i smakuj Agnieszki - Eksplozja smaku Agnieszki - Studnia Miodu Meksykańska zupa z dyni Składniki 2 duże cebule 20 dag bekonu 2 łyżki oleju 1 kg dyni pół szklanki soku pomarańczowego
sierotka maRysia w kuchniUżyłam gotowych tortilli tacos, ale można użyć zwykłe tortille i podpiec wieszając je na raszkach w mocno nagrzanym piekarniku. Następnie złożyć je na pół i nałożyć
Kuchnia Pokoleńkurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry jak brzytwa, ale nie tak piekący jak sosy meksykańskie, ponieważ ostrość chili równoważy w nim dodatek cukru i octu. Sos dla lepszej konsystencji zawiera odrobinę mąki
Niedzielny kucharzkurczaka w sosie słodko-kwaśnym? Każdy. Aromatyczny sos na bazie cukru i octu ryżowego jest fundamentem azjatyckiej kuchni. W tym daniu zamiast cukru jest miód, a dla podkręcenia smaku występie sos sriracha – ostry jak brzytwa, ale nie tak piekący jak sosy meksykańskie, ponieważ ostrość chili równoważy w nim dodatek cukru i octu. Sos dla lepszej konsystencji zawiera odrobinę mąki
Niedzielny kucharzbardzo ostre. Ostry sos z papryczek cayenne ( Frank's Red Hot ) można kupić w sklepach z kuchniami świata. Można go także zastąpić innym ostrym sosem z papryczek chili np. Louisiane Style Hot Sauce (w którego składzie również występują papryczki Cayenne), meksykańskim sosem Cholula czy sosem Tabasco (dodając do niego odrobinę przecieru pomidorowego). Pozostałe z podziału skrzydełek lotki można wykorzystać
Gospodyni MiejskaSkładniki: kurczak 1,5 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Dip Party Meksykański 2 opakowania, papryka ostra mielona
W Mojej Kuchni LubięJeden z naturalnie szybkich deserów. Pieczone jabłuszko. Z syropem z agawy i cynamonem. Nic prostszego. Czasami proste jest smaczne i zaskakujące. Składniki jabłka cejloński cynamon mielony
Z Kuchni Do KuchniPrzepis mojej mamy, indyk szybki i smaczny, idealny jako ciepłe danie dla gości na imprezie, żeby samemu nie przesiedzieć wieczoru w kuchni ;) Składniki (porcja - zdjęcie): 140
Malowane smakiemTo będą kanapeczki pełne zdrowia, kanapki pełne słońca, kanapki nadziane tym co najlepsze. Składniki ser swojski koryciński Czesławy Zarzeckiej paprykarz z kaszą jaglaną i pasztet
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: mięso mielone wieprzowe 1/2 kg, ryż ugotowany 4 szklanki, jajka 2 sztuki, przyprawa ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand 2 opakowania, koperek siekany 2
W Mojej Kuchni LubięDwa lata temu zamieściłam na blogu przepis na meksykańskie uliczne danie – elote . Kukurydzę najpierw pieczoną lub grillowaną, podawaną z masłem i czosnkowym majonezem, posypaną serem Cotija
Karo in the Kitchenmajonez z sosem meksykańskim (lub ketchupem), octem jabłkowym (lub winnym) i cukrem. Doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem cayenne. Mieszamy składniki aż konsystencja sosu stanie się jednolita i lekko napowietrzona. Podajemy sos jako dodatek do mięs, ryb, frytek, sałatek itp. Smacznego! The post Sos tysiąca wysp appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzeszłym roku zachwyciła mnie grillowana po meksykańsku kukurydza – elote . Nie znałam tego smaku. Nie spodziewałam się, że kukurydza może smakować aż tak dobrze, tak inaczej… Tak kompletnie i okrągło, że już niczego jej w każdym jednym gryzie nie brakowało. To samo uczucie miałam po pierwszym kęsie tych grillowanych w prosciutto brzoskwiń. Nie wiem, czy zjadłam śniadanie, lunch, obiad czy deser(...)się lekko chrupka i przypieczona. Rozdzielamy owoce na porcje (jako przystawka wystarczą po 3 ćwiartki, jako lunch dla dwójki – rozdzielcie po 6; ewentualnie udawajcie, że absolutnie nic się w kuchni nie wydarzyło i zjedzcie wszystko sami ). Na środek każdej porcji nakładamy po porcji sera, całość szczodrze posypujemy nie za drobno posiekaną bazylią i delikatnie skrapiamy redukcją balsamiczną. To danie
Karo in the Kitchensię je przed przyjściem gości i podczas domowej imprezy gospodarz nie spędza pół wieczoru w kuchni. Jeśli szukacie pomysłów na sałatki na imprezę to tutaj znajdziecie przepisy na 15 sałatek imprezowych , a obszerne zestawienie pomysłów na menu sylwestrowe jest tutaj . Guacamole - meksykańska salsa Moutabbal - pasta z bakłażana Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito
Codziennik Kuchennyhalloweenowe stworki. Przygotowanie mojej propozycji nie zajmie wam wiele czasu. Nie trzeba też dużych umiejętności w kuchni. Warto byście wyposażyli się jakiś rondel z powłoką, która zapobiega przywieraniu, o taki jak na przykład tutaj. Polecam wam także na każdą imprezę barwną sałatkę meksykańską. Sprawdźcie ten przepis tutaj. Zobacz mój film z przygotowania kanapki Składniki – Halloweenowe stworki 150 g pianek
Kuchennyviral.pl