sieciowych restauracji z meksykańskim jedzeniem. Średnie jedzenie, ale papryczki zawsze niezawodne. Bo co tu może nie smakować, jeśli ktoś uwielbia ostre smaki i ma ochotę na tłustą przekąskę do piwa. Łatwo można zrobić je w domu, trudniej znaleźć papryczki jalapeno (w całości, surowe, nie marynowane). Ostatnio się udało i w te pędy udałam się do kuchni by je przyrządzić! SKŁADNIKI
OstryKęsSkładniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1/2 cebuli 1/2 pęczku jarmużu 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko mąka vegeta do mięs 4 większe pomidory 1/2 szklanki sosu
czarrna od kuchniNa słodko, na ostro, zapiekane, w zupie, z warzywami, czy z owocami… Możliwości na wykorzystanie naleśników jest wiele. Mogą powstać z każdej mąki, czy to tradycyjnie
PatiGotujeNie umiem / nie lubię fotografować zapiekanek. Choć bardzo je lubię i często robię to jak mam zrobić jakieś zdjęcie, to od razu mi się
Aga w kuchniW tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę, wypiekamy słodkości z orzechami 🙂 Składniki: 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka wody 2 szklanki mąki
czarrna od kuchnirównież się skusicie i zrobicie dla niej miejsce w swojej spiżarni. Polecam również przepis na moje ulubione ogórki z kurkumą albo w zalewie po żydowsku czy też ostre meksykańskie . Ponieważ ja zawsze pasteryzuję tradycyjnie chętnie podzielę się kilkoma informacjami na temat pasteryzacji w garnku. Jak pasteryzować słoki w garnku: -na dnie garnka zawsze układam zużytą, ale zawsze czystą ściereczkę kuchenną(...)Dokładnie wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoików. Dokładnie zakręcić i pasteryzować około 7-10 minut. Artykuł Sałatka z ogórków na zimę pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniapotrawy kuchni amerykańskiej - spotykanej w tamtejszych barach jako fastfood. Głównymi składnikami są: papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso (najczęściej wołowina; istnieją też wersje wegetariańskie). Często dodaje się także inne składniki: fasolę i kukurydzę. Potrawę przyprawia się za pomocą kminu rzymskiego (kuminu) i pieprzu. Powinna posiadać intensywny smak. Podawana jest z tortillą meksykańską
Di gotujeWszelkiego rodzaju orzechów używamy najczęściej do wypieków czy deserów i kojarzą nam się z przepisami „na słodko”, jednak w moim zestawieniu przedstawiam również wytrawne
Kuchnia Bazyliikuchni amerykańskiej - spotykanej w tamtejszych barach jako fastfood. Głównymi jej składnikami są: papryka chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso (najczęściej wołowina; istnieją też wersje wegetariańskie). Często dodaje się także inne składniki: fasolę i kukurydzę. Danie przyprawia się za pomocą kminu rzymskiego (kuminu) i pieprzu. Powinna posiadać intensywny smak. Podawana jest z tortillą meksykańską
Di gotujePrzepis zrodził się w mojej głowie z potrzeby zrobienia jakiejś sałatki na wigilię w pracy. Przecież ile razy można robić tę samą sałatkę. Trzeba jednak coś
Kuchnia po mojemuPożywne, rozgrzewające i kolorowe danie w sam raz na aktualną pogodę. Ostry gulasz warzywny z pulpecikami mięsnymi na pewno poprawi Nasz nastrój i doda energii do
Smak mojej kuchnilekkostrawnej diety, na którą mam zamiar przejść. Polecam. Sałatka z farfalle i warzywami i lekkim sosem majonezowym (light) Składniki na 1 porcję: garść makaronu farfalle/ kokardki 3 łyżki mieszanki meksykańskiej (czerwona fasola, kukurydza, groszek, papryka, marchewka) 1/2 łyżeczki majonezu Winiary 1/2 łyżeczki jogurtu greckiego chili w młynku Kotanyi 1 jajko ugotowane na twardo świeży koperek Przygotowanie: Gotujemy makaron al dente(...)majonezu i chili, mieszamy całość, doprawiamy chili z młynka. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego. The post Sałatka z farfalle i warzywami (light) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMamy taką zasadę, że jeśli jest weekend, to śniadanie musi być na ciepło. Czasami powstaje coś spontanicznie, czasami ze składników, które leżą w lodówce, bo nikomu
Zielona KuchniaDzisiaj po raz kolejny udowodnię Tobie, że nie potrzeba sporo czasu na przygotowanie ciepłego, porannego posiłku. Wystarczą dwa jajka, soczewica, czosnek, podkreślający smak ser grana padano
Moja smaczna kuchniaSmażone udka z zupy... Zostaje Wam czasem mięso z rosołu lub innej zupy?! To taki mój sposób, jak już nikt nie chce jeść ;) Tu akurat
Pelusiowa Kuchnia