Od dawna nosiłam się z zamiarem upieczenia chlebków naan. Przepis jest bardzo prosty, aczkolwiek na gotowe chlebki trzeba trochę, no może trochę dłużej, poczekać (sam czas
mojewypiekiinietylkoChoć robione przy okazji indyjskiego obiadu to zasługuje na oddzielny post. :)1 dojrzałe mango z lodówki0,5 l jogurtu naturalnego z lodówkikardamonWielkie, dojrzałe mango zbenderowałam
Z butelką mleczka w tleButter Chicken...Aromatyczny, soczysty filet z kurczaka.Aksamitny, maślano-pomidorowy sos.Całość aromatycznie przyprawiona.Podany ze smażonym ryżem po indyjsku.Zapraszam!Składniki:Mięso i marynata:500 g filetu z
Gospodyni MiejskaDziś przedstawiam po raz kolejny moje ukochane mule, tym razem w stylu indyjskim. Niezwykle szybkie i łatwe w przygotowaniu przepyszne mule w aromatycznym, czerwonym sosie curry
karmelowyGhee (ghi) to rodzaj klarowanego masła, bardzo popularnego w Indiach i uważanego za szlachetne. Hindusi używają go do przygotowywania różnych potraw np. kormy oraz w celach
Oryginalny smakDzisiaj kulinarna podróż do Indii. Jeżeli nie robiliście jeszcze rybnego curry, to zachęcam do spróbowania. Jest pyszne i bardzo, bardzo aromatyczne… Do przygotowania tej potrawy
Oryginalny smakRaita to rodzaj indyjskiego dipu przygotowywanego na bazie jogurtu i przypraw, najczęściej serwowanego jako dodatek do dań głównych. Istnieje wiele wersji tej potrawy np. na słodko
Oryginalny smakSkładniki (na 4 duże porcje): 500 gram piersi kurczaka 1 duży batat 500 gram dyni, po obraniu 1 puszka pomidorów 1/2 puszki mleka kokosowego 2
Mango PapajaKolejna odsłona mojego ukochanego curry. Wersja bardzo warzywna, z cukinią i bakłażanem. Ananas wbrew pozorom komponuje się świetnie z pozostałymi warzywami i podkreśla smak dania. Bardzo
Mania GotowaniaUwielbiam dania jednogarnkowe, a curry należy do moich ulubionych. Jest stosunkowo proste i bardzo aromatyczne. Sezon na dynie trwa i nie trudno zauważyć, że mania dyniowa
Mania GotowaniaDziś zapraszam na super pierożki, które podpatrzyłam w programie Master Chef. Autorem jest mój ulubieniec Daniel Hucik. Pierożki od razu wpadły mi w oko, gdyż są
Mania GotowaniaCurry to bardzo aromatyczne danie, które lubię przygotowywać gdyż jest naprawdę szybkie i bardzo aromatyczne. Dobrze się sprawdza kiedy chcemy przygotować coś na dwa dni lub
Mania GotowaniaPyszne, aromatyczne i jak najbardziej indyjskie curry, u mnie z kurczakiem. Zapach Indii ogarnął całe mieszkanie. Kocham to danie. Składniki: kurczak 300g- wcześniej go marynujemy
Mango PapajaZapach curry. Sycące, aromatyczne danie, które na długi czas zaspokoi ochotę na indyjskie smaki. Ciepłe warzywa i krewetki maczamy w zimnym czosnkowym sosie i biesiadujemy. SKŁADNIKI
OstryKęsCurry zawsze mnie fascynowało. Bogactwem kolorów, intensywnością zapachów i, chociaż nigdy nie jadłam to wydawało mi się, że smaków. Jeden wolny wieczór i jest: przepyszne, pikantne
Pasja Smaku