kruche ciasto z budyniem - 3041 przepisów (strona:54/203)

Czekoladowe ciasto z budyniem i jabłkami 2551

Kruchy ciemny spód, polskie kwaskowate jabłka, słodki budyń waniliowy i chrupiącą pod zębami ciemną kruszonką z tego samego ciasta co spód. Czy to może nie smakować? Ciasto najlepsze jest następnego dnia, po spędzeniu nocy w lodówce. Nie zdziwiłoby mnie jednak, gdyby nie dotrwało do tego czasu, jest naprawdę wyśmienite! Przepis zmodyfikowałam ze starych domowych zapisków, do których jakiś(...)litr mleka 6 łyżek cukru 2 łyżki masła 2 op. budyniu waniliowego (2x40 g) 1 łyżka mąki pszennej   Dodatkowo: 800 g jabłek cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto ciemne: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć

Nastoletnie Wypiekanie
Napoleonka na cieście francuskim 491

napoleonka to ciastko składające się z dwóch blatów ciasta francuskiego przełożonych masą budyniową (a właściwie budyniem), kremówka natomiast ma warstwę kremu śmietanowego lub śmietanowo-budyniowego, czasem też dodatkową warstwę bitej śmietanki. Różnią się też ciastem - w jednym jest ciasto francuskie, w drugim - ciasto kruche lub półfrancuskie. Nie zamierzam rozstrzygać sporu, czyja racja jest bardziejsza, każdy niech to nazywa

Obiad gotowy
Królewiec 1182

minut. Ciasto kruche: Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną częśc ciasta przekładamy do blaszki.  Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor) Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób. Masa budyniowa: Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem. Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem(...)gotujemy budyń. Do gorącej masy dodajemy masło , energicznie mieszamy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka wsypujemy cukier , kakao i wleamy wodę , rozpuszczamy składniki mieszając. Następnie dodajemy margarynę i na małym ogniu mieszamy aby polewa zrobiła się pięknie jednolita. Królewiec: Połowę gorącej masy budyniowej wylewamy na jeden płat kruchego ciasta. Przykrywamy biszkoptem. Resztę masy rozprowadzamy na biszkopcie. Przykrywamy drugim płatem kruchego ciasta. Polewamy

Słodkości i nie tylko
Kakaowy, kruchy placek ze śliwkami 166

szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 3 łyżki gorzkiego kakao 250 g masła  2 budynie śmietankowe 1 litr mleka 600 g śliwek 1 łyżka mąki ziemniaczanej przepis stąd Przygotowanie : Z mąki, cukru, kakao, masła i żółtek zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części w proporcji 3:2, formujemy z nich kule, zawijamy w osobne  folie aluminiowe

Proste Potrawy
Sernik z brzoskwiniami i orzechową bezą 216

zmielonego 220 g cukru 2 duże jajka 2 żółtka 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 1/2 szkl oleju rzepakowego 1,5 op. budyniu śmietankowego (60 g) duża puszka brzoskwiń Beza orzechowa: 5 białek (tych pozostałych z ciasta kruchego i masy serowej) szczypta soli 1 szkl cukru pudru 150 g orzechów włoskich, zmielonych Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść

Nastoletnie Wypiekanie
Keto babeczki z budyniem i owocami (Paleo, LowCarb) 156

podniebienie Babeczki są oczywiście bezzbożowe, beznabiałowe, a w dodatku niskowęglowodanowe i zgodne z dietą Paleo oraz ketogeniczną . Spód powstał z ciasta kruchego na bazie mąki kokosowej , oleju kokosowego , erytrytolu i jajka. Natomiast nadzienie to budyń na mleku kokosowym . Wszystko komponowało się wyśmienicie. Babeczki są idealnym towarzyszem popołudniowej kawy. Jeśli więc marzy Wam się jakaś słodka weekendowa przekąska, to biegiem(...)cieszyć się takimi cudeńkami! Keto babeczki z kremem budyniowym i owocami Babeczki z budyniem i owocami Obłędne w smaku i wyglądzie keto babeczki z budyniem i owocami sezonowymi to deser utrzymany w letnich klimatach. Musicie je spróbować! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Wege Keyword babeczki , budyń , ciasto z owocami , owoce Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania

Modern Cave Girl
Sernik "leśne runo" 216

sera twarogowego chudego 4 jajka ½ szklanki mleka w proszku ¾ szklanki słodkiej śmietanki 30% 1  budyń czekoladowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady 10 dag cukru Dodatkowo: 20 dag jeżyn 20 dag malin Polewa z gorzkiej czekolady Twister czekoladowy mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem i kakao, dodać zimne pokrojone masło, oraz żołtka, szybko zagnieść ciasto, wylepić

Wanilia i Kardamon
Sernik z jabłkami i kruszonką 195

Składniki: Ciasto kruche: 35 dag mąki pszennej szczypta soli 0,5 szklanki cukru 17 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 budyń waniliowy  1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 jajka Owoce: 2 jabłka (szara reneta) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu cukier puder(...)Sposób wykonania: Ciasto kruche: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Masło kroimy w  kostkę. Siekamy razem, na drobne kawałki. Dodajemy jajka i zagniatamy na gładką masę. 2/3 część ciasta wykładamy na tortownicę (wykładamy nim dno i boki formy).  1/3 część ciasta wkładamy do zamrażarki (na czas kiedy będziemy robić masę serową i jabłka

Qchnia po prostu
Ciasto kruche z pianką i agrestem 224

żółtek 3 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18 %  5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 1 szkl cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) Dodatkowo: 800 g świeżego agrestu cukier puder Przygotowanie: Agrest umyć i obrać. Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misie miksera i za pomocą końcówki do ciast ucieranych zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na 3 części. Jedną

Ala piecze i gotuje
Puszysty i delikatny sernik 125

prostokątna forma do pieczenia Składniki na kruche ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła 40 g cukru pudru 1 jajo M Składniki na masę serową 1 kg twarogu z wiaderka lub dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego 250 g śmietany do ubijania 30% lub 36% 8 jaj 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 170 g cukru szczypta soli Dodatkowo(...)czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Przygotuj kruche ciasto. Wsyp mąkę do miski i dodaj pokrojone w kostkę zimne masło,cukier puder i jajo. Zagnieć szybko kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum godzinę. Dno tortownicy lub blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciastem wyklej spód, nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTA BOŻEGO NARODZENIA 429

rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Następnie ciasto podzielić na dwie różne części, do jednej części ciasta dodać 1 łyżkę kakao - zagnieść. Oba kawałki ciasta owijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy jasne i ciemne ciasto. Z ciasta ciemnego wykrawamy małe kwiatki, układamy(...)rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Następnie ciasto podzielić na dwie różne części, do jednej części ciasta dodać 1 łyżkę kakao - zagnieść. Oba kawałki ciasta owijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Wyciągamy ciasto z lodówki i rozwałkowujemy jasne i ciemne ciasto. Z ciasta ciemnego za pomocą większej foremki

Ciastka - domowe słodkości
Mleczny sernik z miechunką i berberysem 158

masła 1 budyń śmietankowy -40 g 2 łyżki soku z cytryny Polewa z białej czekolady: 2 tabliczki białej czekolady dobrej jakości 2 łyżki słodkiej śmietanki 12% 1 łyżka masła 30 g  suszonego berberysu Helio 45 g  suszonej miechunki Helio Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę połączyć z zimnym masłem oraz cukrem i żółtkami, zagnieść szybko kruche ciasto, wylepić dno wyłożonej(...)umieścić w misie miksera wsypać cukier dodać mleko w proszku,  wbić jajka, dodać miękkie masło, dodać budyń, wlać mleko oraz sok z cytryny i wszystko razem krótko miksować tylko do uzyskania gładkiej kremowej masy. Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto kruche,     pieczemy w nagrzanym do 180*c piekarniku około 45-50 minut –do leciutkiego    zrumienienia

Wanilia i Kardamon
Sernik królewski 1008

wówczas użyjcie takiego, skróci to czas przygotowania. Sernik możecie wzbogacić o swoje ulubione dodatki, np. bakalie, ja dodałam jedynie otartą skórkę z pomarańczy i dla mnie było idealnie :).  Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 2,5 łyżki kakao 160 g masła 40 g smalcu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 jajko 160 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 6 jajek 200 g masła 250 g cukru opakowanie cukru wanilinowego ( 16 g ) opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego ( 40 g ) skórka otarta z pomarańczy, wyszorowanej i sparzonej Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z kakao, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, śmietanę oraz pokrojone w kostkę zimne masło i smalec

Opowieści z piekarnika
Kruche czekoladowe babeczki z kokosowym kremem i malinami 152

lepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)jednego gryza, ale spokojnie można przygotować z tego przepisu tartę, składników wystarczy na blachę o średnicy 26 cm. Składniki na około 60 sztuk babeczek o średnicy 5 cm: kruche ciasto: 300 g maki pszennej 140 g zimnego oleju kokosowego (margaryny roślinnej) 75 g cukru pudru szczypta soli 30 g kakao (2 czubate łyżki) krem: puszka 400 ml mleka kokosowego łyżka

greenscarf
Ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą 163

Rabarbar, jedni lubią inni nienawidzą. Ja należę jak pewnie wiecie do grupy rabarbarbalove, a jak z Wami? lubicie? To ciasto jest cudne w smaku, lekko słodkie

Moje Małe Czarowanie