kruche ciastka - 4086 przepisów (strona:142/273)

3 BIT – 20 minutowe babeczki! 226

Delikatny maślany krem, bita śmietana oraz kajmak, wszystko w kruchej tartaletce, to nasze 3 BIT – 20 minutowe babeczki! Bez wątpienia, to doskonały pomysł na oryginalny

Kuchnia Na Wypasie
Chrupiące rogaliki z malinami 139

06.10.2019 Pyszne chrupiące rogaliki z konfiturą z malin. Wykonane na bazie ciasta kruchego drożdżowego, dość proste w przygotowaniu więc możemy do nich wracać często:) Myślę, że

gotuj ze mną
Ciasteczka z czekoladą 152

5-6 60 min Łatwe Tanie Przepis na ciasteczka z czekoladą. Kruche, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Składniki Ciasto: 4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1

PysiaGotuje.pl
Cytrynowe ciasteczka kukurydziane 104

 Bardzo cytrynowe ciasteczka z dodatkiem mąki kukurydzianej rozpływają się w ustach:) Są kruche, odpowiednio słodkie i bardzo cytrynowe. Polecam:) Potrzebujemy: 100g mąki pszennej 150g mąki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kruche kulki serowe z suszonymi pomidorami 191

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).   Kuleczki są kruche i mocno seeerowe. Idealna przekąska, od której ciężko się powstrzymać. Naprawdę

Di gotuje
Rogaliki – zawijane szczęście 109

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze drożdżowe ciasteczka. Kruche, delikatnie słodkie, rewelacyjne. Mój średni syn nazwał je „zawijane szczęście”. Każdy kto je te mini-rogaliki, po

My Blueberry Corner
Babeczki kokosowe z borówkami (bez glutenu, mleka i jajek) 327

Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione waniliowym kremem z mleka kokosowego i borówkami. Warto było poświęcić trochę czasu - dzieci były nimi zachwycone :) Składniki: ciasto kruche: bezglutenowa mieszanka

głodny alergik
Rurki maślano-drożdżowe z nadzieniem (z drożdżami instant) 164

Były już rurki francuskie - klik , czy np. ekspresowe z ciasta kruchego - klik ... (Wszystkie tu - klik .) A co powiecie na takie małe, drożdżowe, maślane i po prostu przeeeeepyszne? Ciasto jest rewelacyjne (przepis z moich notatek na rogaliki) i nie wymaga wielkich umiejętności. Rurki możecie napełnić ulubionym nadzieniem, np. samą bitą śmietaną. Przyznam, że już chyba przerobiłam wszystkie swoje pomysły(...)Osobiście wolę od strony grubszej.) Rurki posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do minimalnie rozgrzanego piekarnika.   Piec około 20 minut w 180 stopniach - do zarumienienia się. Po lekkim ostudzeniu ciastka zdjąć z foremek, pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie wypełnić dowolnym nadzieniem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego).  ( *) Warto zaopatrzyć się w gotowe foremki do rurek (dla wygody

Di gotuje
Ciastka pierożki z powidłami i orzechową posypką 149

Pierożki z powidłami i orzechową posypką to doskonały deser do kawy lub herbatki. Ciasteczka są bardzo kruche i rozpływają się w ustach. Każdemu będą smakować. Polecam!!!  SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 4 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 słoiczka powideł śliwkowych, 50g orzechów włoskich HELIO, 1,5 łyżki cukru kryształu, białko do posmarowania(...)puder oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. W cieście wykrawam krążki. Na środek każdego z krążków nakładam porcję powideł. Krążki składam na pół lekko dociskając brzegi. 2. Ciastka układam na blaszce. Orzechy włoskie siekam nożem i mieszam z cukrem kryształem. Ciastka smaruję białkiem i posypuję przygotowaną orzechową posypką. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kruche ciasteczka cytrynowe przekładane kremem toffi 171

oknami szaro, buro i ponuro. Na poprawę nastroju proponuję Wam przepis na pyszne kruche ciasteczka przekładane kremem toffi. Bardzo szybko i łatwo się je przygotowuje. Doskonale smakują ze szklanką gorącej herbaty z miodem i cytryną.  SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki, 100g masła, 2 żółtka, 2 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka śmietany 18%, 1/2 łyżeczki(...)ciasteczek dekoruję kakaową posypką. Zachęcam do zakupu produktów  ZENTIS.  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych ciast, ciastek i deserów

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rogaliki z kruchego ciasta z marmoladą 241

jakiegoś czasu "chodziły" za mną rogaliki z marmoladą, smaczny i lekki słodki smakołyk :) Podzielę się z Wami przepisem na ten deser, którego sekretem i kluczową kwestią jest niesamowicie kruche ciasto, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 1/4 szklanka mąki 20 dag masła 2 żółtka 1 czubata łyżka gęstej śmietany 1/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Ze składników zagniatam ciasto(...)zawijamy formułując rogalik. Ponieważ ciasto nie rośnie, powstały rogalik po upieczeniu będzie miał niemal identyczne rozmiary, jak przed wstawieniem do piekarnika, dzięki czemu sami możecie zdecydować jaką wielkość ciastek preferujecie i wycinać odpowiedniej wielkości figury :). Jak wspomniałam do rogalików nakładamy marmoladę, nie np. dżem, nutellę, etc. ponieważ takie nadzienie w wysokiej temperaturze staje się płynne i wycieknie z ciasteczek

Taste Of My Day
Cytrynowe ciasteczka świąteczne z lukrem 103

Dzisiaj zapraszam Was po kolejne świąteczne inspiracje. Tym razem są to kruche ciasteczka mocno pachnące cytryną. Będą idealne na bożonarodzeniowy stół, jako urozmaicenie dla klasycznych pierniczków. Cytrynowe ciasteczka świąteczne z lukrem są bajecznie proste do zrobienia. Do wykrawania ciasta użyjcie Waszych ulubionych foremek, a potem polukrujcie je i ozdóbcie różnego kształtu cukrowymi posypkami. Cytrynowe ciasteczka świąteczne Cytrynowe ciasteczka Czas przygotowania(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy je na kratce. Gdy ciastka całkowicie wystygną, szykujemy lukier. W szklance mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny. Lukier powinien być gęsty, jeśli będzie za rzadki dodajemy nieco więcej cukru. Gotowym lukrem polewamy ciasteczka

Kulinarne przygody Gatity
Krucho-drożdżowe zawijańce z marmoladą 140

marmoladą, serem czy makiem. Co macie akurat pod ręką, świetnie się sprawdzi w roli nadzienia. Specjalnie nie piszę drożdżówki, właśnie ze względu na rodzaj ciasta. Jest mięciutkie i zarazem kruche. Wszystko to, zawdzięczamy tajnemu składnikowi jakim jest…smalec. Tak, ten zły smalec, na którym wszyscy wieszają psy Ja nie używam smalcu w kuchni na co dzień, więc jeśli zdarza(...)kupuję go tylko na tą okazję. Zalety takich bułeczek są nie do przecenienia. Dobre są do kawy, na śniadanie, na drugie śniadanie dla pana męża. Ich format, podobnie jak ciastek powoduje, że łatwo niemal przypadkiem przechodząc koło talerza z nimi pochwycić taką jedną i zniknąć niepostrzeżenie. A zawijańców robi się coraz mniej i mniej i nikt nie wie gdzie

Mieszam w Garnku
Kruchy przekładaniec z żółtym serem 159

Przepis autorski (mój). Jest to bardzo prosta i szybka przekąska, która oprócz smaku - zachwyca wyglądem. Kruche blaty można przełożyć przeróżnymi składnikami, akurat tym - na co macie ochotę. Ja tak na szybkiego użyłam żółtego sera, który rewelacyjnie połączył moje gigantyczne ciastka, a później kusząco rozpływał się w ustach. Taki przekładaniec idealnie smakuje na ciepło, jak i po ostygnięciu. Wystarczy puścić(...)zimnego) Nadzienie: żółty ser (użyłam plastrów) Przygotować ciasto. Mąkę przesianą z solą - posiekać z zimnym masłem i smalcem. Dodać jajko, wlać mleko i szybkimi ruchami zagnieść jednolite ciasto.  (Kruche ciasto nie lubi długiego zagniatania i ciepłoty naszych rąk.) Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki - minimum na pół godziny.  Po tym czasie ciasto rozwałkować (w razie

Di gotuje
Ciasteczka z mąki ryżowej z białą czekoladą i malinami 91

mąki ryżowej z białą czekoladą i malinami to słodka przekąska dla całej rodziny. Ciasteczka są bardzo delikatne i wyjątkowo kruche dlatego zaraz po upieczeniu należy pozostawić je, aż lekko przestygną. Idealnie sprawdzą się na podwieczorek Składniki (na około 34 ciastka) : 2 i 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 200 g miękkiego masła 70 g białej

Oryginalny smak
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 2 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 26-27.08 ) 121

26 i 27 sierpnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 2 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
MOJE SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 13-14.07 ) 101

13 i 14 lipca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 15-16.06 ) 119

15 i 16 czerwca po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić kolejne Szkolenie cukiernicze 1 stopnia w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie.   To miejsce ma

Ostra na Słodko
Markizy orzechowe 159

Pyszne kruche ciasteczka orzechowe przełożone dżemem morelowym z polewą czekoladową. Tak do poobiedniej kawy, na przyjęcie urodzinowe, na Boże Narodzenie.  Składniki ciastek orzechowych: 30 dag mąki 20 dag masła 10 dag cukru pudru 10 dag zmielonych orzechów 2 żółtka cukier waniliowy szczypta imbiru szczypta soli kilka kropel soku cytrynowego Przełożenie: marmolada/dżem morelowy 100 g czekolady + łyżka

Rodzinka w kuchni
Sernik Ze Śliwkami Na Kruchym Cieście 122

miksowanie napowietrzy masę serową która następnie podczas pieczenia bardzo wysoko wyrośnie, a następnie opadnie ) 4. Gotową masę wylewamy na kruchy spód który wcześniej posmarowaliśmy surowym białkiem. Na wierzchu układamy połówki śliwek (wcześniej umytych i wypestkowanych). na nie ścieramy resztę ciastka które było w zamrażalce. Sernik pieczemy w  170-180  stopniach przez około  60-70  minut

Gotowanie...to proste !
KURS CUKIERNICZY, KTÓRY POPROWADZIŁAM 11-12.08 166

11-12.08 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy I stopnia. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!

Ostra na Słodko
KURS CUKIERNICZY PROWADZONY PRZEZE MNIE ( 3 ) 162

Kolejny Kurs cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów prowadzony przeze mnie zakończony sukcesem! Tym razem był to Kurs I stopnia. Zobaczcie jakie słodkości przygotowaliśmy! Ps. kolejna fantastyczna

Ostra na Słodko
MÓJ KURS CUKIERNICZY 2 147

Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w

Ostra na Słodko
Kruchy placek z rabarbarem 144

Sezon na rabarbar trwa, a ja dzięki cioci i kuzynce od których otrzymałam rabarbar mogłam zrobić placuszek. Kruche ciasto z nutą kwaśnego środka i słodkiej kruszonki. Wyglądem przypomina krajankę, a kosztując kawałek czułam jak bym jadła duże ciastko z nadzieniem. Skala smaku 8/10 smaczny lecz nie powalający;) Źródło blog "słodkie impresje" Normal 0 21 false false false PL X-NONE

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania