Kruche ciastka z maszynki przywołują u mnie miłe wspomnienia z dzieciństwa. Jako mała dziewczynka uwielbiałam je moczone w mleku albo z kubkiem kakao. Są pyszne, maślane
Zrób to smacznieKruche tartaletki ze śmietaną, truskawkami i galaretką to takie moje małe co nie co do popołudniowej kawki. Bardzo smaczne , idealne na jeden kęs (no może dwa
Zrób to smacznieKruche maślane ciastka z orzechami brazylijskimi. Możecie dodać inne orzechy, migdały. Akurat takie miałam. Ciastka mogą leżeć kilka dni ale najlepsze są świeże wiadomo.
wesoła kuchniaPyszne, kruche, mocno migdałowe ciasteczka, które przygotujecie w niecałą godzinę. Idealne do kawy lub gdy będziecie mieć ochotę na coś słodkiego. To także świetny sposób na wykorzystanie białek, które zostały Wam z innych wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 2 białka 170 g migdałów bez skórki, zmielone 140 g cukru pudru szczypta soli 30 ml likieru amaretto jeśli nie macie
To co lubię - gotuję i polecamKruche ciasto orzechowo-jabłkowe - kuchnia podkarpacka Przekładane placki to specjalność kuchni naszego regionu. Przekładamy ciasta drożdżowe, placki na amoniaku i klasyczne kruche ciasto, ale smaczne są
Trzeci talerzKruche rożki z nadzieniem to jedne z moich ulubionych słodkości, które przygotowuję na różne okazje. Są naprawdę pyszne, idealnie kruche, wprost rozpływające się w ustach oraz
Di gotujeKruche rogaliki z powidłami, to w moim domu jeden z ulubionych jesiennych podwieczorków. Są lekko słodkie, delikatne i zupełnie nie twarde. Ciasto już na etapie
cool and mintyKruche ciasto z nadzieniem z mleka w proszku i kakao. Pychota! Składniki: Ciasto: 250 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 2 łyżki cukru pudru szczypta
Krokusowy Domwierzchu ułożyłam cytryny kandyzowane. Dzięki temu mazurek pachnie, smakuje i wygląda niezwykle cytrynowo. Z kruchego ciasta, tego samego które wykorzystuję na spód mazurka, można zrobić też cudownie kruche małe ciasteczka. Wystarczy ciasto rozwałkować i wyciąć dowolne kształty. Ja takie ciasteczka smaruję roztrzepanym białkiem i posypuję cukrem gruba rafinada. Podczas przygotowywania mazurka też zrobiłam kilka takich ciasteczek, przydadzą się do dekoracji(...)Zobacz jak zrobić wesołe ciasteczka owieczki Mazurek cytrynowy jest przepyszny! Kruche ciasto ze słodko kwaśnym kremem, kandyzowanymi cytrynami i chrupiącymi bezami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKruche maślane ciasteczka z kolorowymi drażetkami m&m's. Szybkie i łatwe do zrobienia, nie sprawią problemu nawet dzieciom. Nie trzeba w dodatku pamiętać o wcześniejszym wyjęciu masła i jajek z lodówki. Sprawdzą się na szkolne i przedszkolne eventy. Podczas pieczenia ciasto mocno rozpływa się na boki, tak ma być. Ciastka wyciągamy z piekarnika
cool and mintyKourabiedes (kurabiedes) to kruche, maślane ciasteczka rodem z Grecji. Są tam bardzo popularne. Piecze się je na BożeNarodzenie albo na większe święta rodzinne. Są delikatne i rozpływają się w ustach. Jestem pewna, że i Wam zasmakują. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKruche, imitujące jajka sadzone tartaletki z bitą śmietaną, mascarpone i orzeźwiającą brzoskwinią z pewnością będą słodką ozdobą „jajecznych” Świąt Wielkanocnych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g
Szalona Kuchnia EwelinyKruche misie przełożone powidłami śliwkowymi to świetny pomysł na walentynkowy upominek od serca. SKŁADNIKI Ciasto: 250 g mąki, 200 g masła, 100 g cukru pudru, 1
słodki bratekKruche na zewnątrz i miękkie w środku – kokosanki, smakują wyśmienicie. Tak samo smakują właśnie moje kokosowe babeczki. Z zewnątrz chrupiące, szczególnie zaraz po upieczeniu, a
Życie zaczyna się w kuchniKruche ciasto z delikatnym budyniem , kwaskowym rabarbarem i migdałami chrupiącymi. Niby nic takiego a jakie dobra ciasto do kawy. U mnie znikało jeszcze ciepłe z
wesoła kuchniaKruche różyczki, tym razem dwukolorowe. Są przepyszne i świetnie prezentują się na stole. Poprzednio robiłam jednokolorowe, na które znajdziecie przepis TU . SKŁADNIKI
słodki bratekśmietany. Upieczcie taką ukochanej osobie, na pewno będzie zachwycona. I wiadomo- przez żołądek do serca :) Do wypieku szarlotki użyłam mąki krupczatki od Młynomag . Jest ona najlepsza do wypieku kruchych ciast i ciasteczek. Polecam! Ciasto kruche: 2 czubate szkl mąki krupczatki Młynomag 250 g margaryny 1/2 szkl cukru trzcinowego jajko szczypta soli Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek np. szara
Smakołyki AsiKruche i efektowne pyszności na Tłusty Czwartek. To moja wariacja w karnawałowymi różami. Składniki 4 żółtka 1,5 szkl mąki 1 kieliszek spirytusu 3-4 łyżki
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPyszne, kruche i delikatne ciasteczka. Są wspaniałe jako przekąska na wycieczkę, jako słodki deser do kawki. Zakochałam się w nich! To najpyszniejsze ciasteczka jakie jadłam od dawna. Składniki: CIASTO: 200g zimnego masła 250g mąki 1 jajko 1 łyżka miodu MASA SŁONECZNIKOWA: 150g łuskanego słonecznika 4 łyżki miodu 2 łyżki śmietany 18% 50g masła Przygotowanie
Cakes By KejtKruche rogaliki z dżemem Słoiki z dżemem truskawkowym piętrzą się na mojej półce w spiżarce, prosząc, zrób coś ze mnie, zrób, no więc niech wam będzie
na moim stole...Kruche i delikatne. Kusząco uzależniające – nigdy nie można poprzestać na jednym. Co ja piszę – na jednym. Po jednego, to nawet nie warto sięgać. Trudno sobie bez
mojewypiekiinietylkopiękne, choć dawno myślałam, że ich czas dawno minął. Jeżeli tak jak ja lubicie te małe cudeńka, mam dla Was coś pysznego! Fantastyczny, lekki, słodko kwaśny sernik z ciasteczkami amaretto. Słodycz kruchego spodu z ciasteczek i słodko kwaśny wierzch malinowy sprawiają, że na jednym kawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej ja nie mogłam się powstrzymać. A jak będzie
Słodkie PrzyjemnościInspiracja przepisami mojej babci trwa nada. Tym razem chciałam wam pokazać przepis na ciasteczka, które zawsze robią furorę w domu. Znikają bardzo szybko i zawsze kojarzą
ciastkarnia na kruchym spodziekawałki) - 380g mąki orkiszowej (lub 2 szklanki mąki pszennej) - 1-2 łyżek ksylitolu (lub cukru) Dodatkowo: - powidła czekoladowe - mielony ksylitol (lub puder) do oprószenia ciasteczek Wszystkie składniki umieścić w misie i zagnieść kruche ciasto (ja używam do tego hak miksera). Podzielić na 2-3 części, każdą zawinąć w folię spożywczą i kilka minut schłodzić w lodówce. Wyjmować partiami, układać(...)zaczynając od podstawy trójkąta. Uformowane rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika (termoobieg) i pieczemy ok.30 minut , do lekkiego zarumienienia. Dla ciasteczek: rozwałkowujemy ciasto w kształcie prostokąta (lub inny dowolny kształt) i wykrawamy foremkami różne kształty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i umieszczamy blaszkę w piekarniku nagrzanym
Smaczne Zdrowewyrasta, a ciasteczka są pulchniutkie i chrupiące. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amoniaczki to ciasteczka, które można przygotować na co dzień, ale także na święta. Wówczas polecam do ich wykrawania użyć świątecznych foremek. Przepisów na ciasteczka amoniaczki jest naprawdę wiele. Uważam, że mój jest naprawdę prosty, a ciasteczka smakują wyśmienicie, dlatego też chciałabym się nim z Wami podzielić. Takie ciasteczka robi się(...)wymieszaną z amoniakiem. Całość zagnieść na kruche ciasto, rozcierając do momentu uzyskania kruszonki. Następnie dodać żółtka i zagnieść do połączenia składników. Z otrzymanego ciasta uformować kulkę. Ciasto lekko rozwałkować. Na stolnicy wysypać pozostały cukier, położyć na nim ciasto i wałkować do uzyskania placka o grubości około 0,5 cm. Za pomocą szklanki wycinać ciasteczka i układać na blaszce, cukrem
Przepiski.plTen przepis dosyć długo czekał na realizację. Zapisałam sobie go w notesie do zrobienia i ciągle go odkładałam na później. Musze przyznać, że czekać warto było
ciastkarnia na kruchym spodzieChyba jeszcze nigdy tak szybko nie zniknęły u mnie ciasteczka ze stołu tak jak te. Ciastka są miękkie(nie kruche), a marcepan, który się w nich znajduje tak uzależnia, że nie można przestać ich jeść:) Świetne połączenie, szkoda tylko, że ma dużo kalorii. Przepis znalazłam tutaj . Składniki: -125g masła -75g ksylitolu -100g masy marcepanowej -3 krople(...)Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto natychmiast po jego zrobieniu(dopóki jest jeszcze plastyczne) formować lub wycinać różne kształty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z ciasteczkami pozostawić do zastygnięcia na ok. 1 godzinę. Po tym czasie piec w temp. 190 * C przez ok. 15 minut na jasnozłoty kolor. Smacznego
Smaczne Zdrowe