Mohito to chyba jeden z najpopularniejszych drinków na świecie . Jest on serwowany praktycznie w każdym barze. Dla jednych jego przygotowanie wyda się czasochłonne dla innych raczej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Musicie koniecznie wypróbować ten przepis na te faworki po włosku! Są one delikatne i kruche i lekko słodkie i ogólnie boskie :)! Przepis znalazłam u Renaty i
UgotujmyTo.plMoże to kogoś zdziwić, ale pierwszy raz w życiu piekłam pierniczki. Po prostu nie było u mnie tradycji pierniczkowej w moim rodzinnym domu, zawsze królowały
Gotowanie...to proste !Wybieranie tortu na ósme urodziny mojej córeczki było bardzo trudne. Dziecko miało duże wymagania, najwięcej radości sprawił by jej tort ze świeżymi truskawkami lub malinami, ale
dom-agi.plDzisiaj cały ranek chodziła za mną piosenka i śpiewam sobie: „U babci jest słodko , świat pachnie szarlotką , a może chcesz placka spróbować? Popijasz herbatę i
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMazurek to tradycyjne, słodkie ciasto kuchni polskiej, które przygotowuje się na Wielkanoc. Mój mazurek ekspresowy sporządzony jest z ciasta kruchego w czterech wersjach, każdy z mazurków
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSmaczne ciasteczka z marmoladą. Maślane, a zarazem kruche z nutą słodkości. Przepis nie jest trudny, ale ważne, aby nie doprowadzić ciasta wyciągniętego z lodówki do temperatury pokojowej - musi być zimne. Nie nakładamy też za dużo marmolady, gdyż może wypłynąć w trakcie pieczenia. Ciasteczka polecam, bo ładnie się prezentują i dobrze smakują :) Normal 0 21 false false false(...)font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 szklanki mąki 2 jajka 4 łyżki jogurtu naturalnego 6 płaskich łyżek cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g masła szczypta soli marmolada Przygotowanie: Mieszamy na stolnicy mąkę, sól, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Następnie dodajemy zimne
Symfonia smakowaPączusie z twarogu Szybkie, delikatne, puszyste i przepyszne mini pączki serowe. Polecam! Składniki: 0,5 kg sera twarogowego półtłustego (nie mielonego) 0,5 kg
Blog z ApetytemKruche, smaczne a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu ciasteczka na każdą okazję Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding(...)mąki pszennej 3 jajka 150g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 spore łyżki suchego maku, nie mielonego 2 łyżeczki cukru waniliowego Marmolada lub dżem u mnie ulubiony domowy dżem morelowy Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto, rozwałkować niezbyt cienko. Wzdłuż brzegu wyłożyć dżem. Ciasto zawinąć w rulonik na dwa razy, odciąć
W garach u GosiRustykalna tarta z jeżynami czyli galette – ciasto, które można upiec bez formy. Wzorowałam się na przepisie na galette z jeżynami Nigelli Lawson, ale ciasta było
Poezja smakuCześć :D No dziś to pogoda cudo! :D Jak słońce świeci to wszystko chce się robić :D No to troszkę odpoczęłam....znaczy się posprzątałam, sadziłam i
Pieprzyć z Fantazją25.06 .2018 Magda Te słodkie małe babeczki nie tylko urzekną Was pięknym wyglądem, ale ujmą także swoim smakiem. Delikatny, puszysty mus cytrynowy to idealne wypełnienie chrupiących
Smaczna StronaDostaję powiadomienia chyba o wszystkich wpisach na stronie Ciastkożercy i z niektórymi przepisami stamtąd mogliście się tu spotkać. Tym razem moją uwagę przykuły Ciasteczka Imbirowe, bo
W kuchni bez szafekkwaśnej śmietany(np 18 %) dam truskawkowy,lub jakiś inny ulubiony szczypta soli Przygotowanie: z mąki,soli,cukru,i masła śmietany i żółtka zagnieść gładkie ciasto,(nie ugniatajmy za bo kruche ciasto jest lepsze jeśli jest szybko i krótko zagniatane) ciasto podzielić na dwie części i każdą rozwałkować na prostokąt(odsypując mąką stolnicę),posmarować dżemem, zwinąć w roladkę zawinąć w folię(...)jajka 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 10 dag masła 1-2 łyżki masła orzechowego lub nutelli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag maki pszennej 10 dag mielonych orzechów włoskich szczypta soli na lukier: 15 dag cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki wody Przygotowanie: Zagniatamy ciasto na ciasteczka z w/w składników,schładzamy
Swojskie jedzonkoSerwus! Witamy po nieco dłuższej nieobecności, która spowodowana była wirem obowiązków na uczelni.. Jutro jest ostatni dzień letniego semestru, a z uwagi na to, że
Symfonia Smaków