Były mielone i zostało trochę mięsa, był rosół też zostało mięso i pasuje coś z tym zrobić. Aby rodzina nie narzekała, że stare, aby się
Dieta moja pasjaJeszcze jedna bardzo słodka wielkanocna propozycja. Jeśli ktoś nie ma pomysłu czym tym razem zaskoczyć swoich bliskich, to te jajka z pewnością Wam w tym pomogą
Kuchnia w czekoladzieciasto Rozwałkuj dosyć cienko ciasto u wykrawaj ciastka Piecz ciacha 12-15 minut najlepiej na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 C Ja dodatkowo posmarowałam je dla bajeru delikatnie czekoladą a tu ugryzłam No ok, w sumie to 3 zjadłam, ale to dla pewności, że są smaczne- tak, są pyszne, i jak wszystkie kruche najlepiej przechowywać w metalowej
greenscarfGdy nie mam czasu na długie wypieki lub nachodzą mnie niespodziewani goście wyjmuję ze spiżarni paczkę korpusów do babeczek i napełniam je kremem, do tego trochę
Mania WypiekaniaSkładniki na kruche ciasteczka z jabłkiem , czyli uśmiechnięte ciasteczka 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżki mąki poznańskiej (wrocławskiej) 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko 3 mniejsze jabłka cukier puder do posypania Mąki wysypujemy na stolnicę, dodajemy cukier puder, mieszamy, dodajemy pokrojony tłuszcz, żółtko i wyrabiamy za pomocą noża (siekamy aż ciasto będzie miało konsystencję
Rozpustne gotowanieposmarować jedną stronę ciasta, przykryć drugą i docisnąć. 5. Wrzucać rurki na rozgrzany olej i smażyć jak faworki - do zrumienienia. 6. Następnie za pomocą łyżki cedzakowej przełożyć na ręcznik papierowy - do odsączenia. Zanim całkowicie ostygną usunąć metalowe rurki. 7. Rurki nadziewać kremem po ich całkowitym ostudzeniu, tuż przed podaniem - wtedy zachowają swoją chrupkość. 8. Kruche rurki (bez nadzienia) można
Domowa Cookierenka Agiwodzie, potem formować z ciasta kulki trochę większe od orzecha włoskiego - kulki spłaszczać tak, żeby powstało ciasteczko grubości około 1-1,5cm - układać na papierze do pieczenia w lekkich odstępach - piec w 180stopniach przez 25 minut - ciastka powinny być zrumienione od spodu, z wierzchu mogą być lekko miękkie - stwardnieją po ostygnięciu Ciastka owsiane są wspaniale kruche, można je przechowywać
Smakołyki Berenikijędrne i urodziwe, jednak możemy również wykorzystać nasze mrożonki, gdyż ich smak i wygląd nie odbiegają zbytnio od letnich okazów. Beza z truskawkami to mój ulubiony deser. Słodkie, kruche blaty, soczyste owoce i kremowy, aksamitny krem. Wszystko ze sobą współgra idealnie! Zawsze korzystałam z serowego kremu, ale tym razem połączyłam go z białą czekoladą. To musiało się udać! Składnika(...)kroimy na mniejsze kawałki, owoce do dekoracji pozostawiamy zamrożone. Na wcześniej przygotowane i całkowicie ostudzone blaty nakładamy krem i pokrojone 3-4 truskawki, Na wierzchu układamy pozostałe owoce. Ciasto trzymamy w lodówce. Smacznego
Słodkie Przyjemnościmnie grzebyki krucho-drożdżowe. Nie chwaląc się wyszły naprawdę pyszne! Obficie nadziałam je marmoladą o smaku róży. Najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe, ale następnego dnia są również pyszne, szczególnie gdy towarzyszy im świeżo zaparzona kawka:-) Kto jeszcze ich nie próbował to szczególnie polecam i życzę Wam kochani miłego odpoczynku w niedzielny wieczorek💗 Składniki: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukier
kulinarne odsłony patiupieczeniem. Składniki na kruche ciasteczka świąteczne (3 blachy): 1/2 opakowania przyprawy do piernika jajko 1/4 kostki masła 130 g miodu 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody 2-3 szklanki mąki Wymieszać przyprawę z odrobiną wody aż do jej rozpuszczenia. Dodać jajko, masło, miód, cukier, sodę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Dosypywać mąki w czasie wyrabiania ciasta tak, aby przestało lepić
Karola gotujemaślane i kruche ciasteczka - idealne do kawy na dwa kęsy - uwielbiam. Składniki: 24 dag mąki 16 dag masła 8 dag cukru 2 żółtka gotowane przetarte przez sitko 2 białka marmolada bądź wiśnie z konfitury Z mąki,masła,cukru oraz ugotowanych żółtek zagnieść szybko ciasto.Schłodzić w lodówce ok 1-2 godz. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Niespełnione zdolności kulinarneWspaniałe,kruche ,rozpływające się w ustach . Krem zależy od waszych upodobań ,u mnie zostały nadziane domowym kremem budyniowym. Przepis podpatrzyłam u Małgosi z bloga Na Piecyku – polecam bardzo!. Składniki : na około 30 rurek 2,5 szklanki mąki 125 g masła Szczypta soli 1 szklanka śmietany 18 % Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy mąkę
Ladylaura.jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 12 minut w 190 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją i staną się kruche. Możecie zrobić
Di gotujemaślane i bardo kruche ciasteczka . Dzięki mące krupczatce rożki są przepyszne, po prostu rozpływają się w ustach. Ten jeden składnik tak wiele zmienia w konsystencji ciasteczek. Jest to mąka pszenna, bardziej sypka o grubszej podobnej do kaszki mannej konsystencji. Masło a nie margaryna to podstawa maślanych ciasteczek. Powinny mieć maślany smak i aromat. Ja z ciasta uformowałam rożki
potrawyregionalnepieczarkami i serem. Kruche babeczki: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 250g margaryny 3 żółtka 1 łyżeczka soli Farsz: 500g pieczarek 2 cebule 200g żółtego sera sól, pieprz olej 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojone drobno pieczarki, smażymy do odparowania wody, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Składniki na ciasto przekładamy do miski
Szefowa kuchni