królik - 923 przepisów (strona:39/62)

Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 164

najbardziej lubię w zestawieniu z dzikim ryżem. P.S. Z wydania #Chinatown polecam Wam ponadto pikantny bulion z tofu i warzywami, ostrą sałatkę z ogórków oraz pierożki won ton z królikiem i olejem aromatyzowanym pieprzem syczuańskim

Wylizany Rondel
Parówki w szlafroczkach 184

ręką.  A czasami to inni zazdroszczą nam naszego życia. Wiecznie tętniącego życiem domu, bałaganu na podłodze i zlewu pełnego naczyń. Kolejnej plamy na nowym dywanie i królika, przez którego regularnie dostaje się szału.  Każdy ma swoją definicję szczęścia. Bardzo szybka przekąska dla niespodziewanych gości. Wprawdzie nie przepadam za parówkami ze względu na ich zawartość ale raz na jakiś

My simple kitchen
Inny Wymiar w sercu Warszawy 163

mielony czy rosół… w zaskakującym wydaniu.      Kuchnia made in Poland a więc jest i ‘pierwsze danie’ do wybory mamy między innymi tradycyjny rosołu z polskich mięs (królika, wołowiny oraz kaczki) z polskim afrodyzjakiem czyli lubczykiem podanym z lanymi kluskami. Znajdziemy również polskiego śledzika, owczy ser oraz tatar. Z czystym sumieniem polecam Wam owczy smażony ser z pieczonym

Wylizany Rondel
Kurczak a'la królik 182

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Dziś u mnie na obiad kurczak a'la królik duszony w śmietanie z tymiankiem i rozmarynem. Mięso wychodzi bardzo smaczne, aromatyczne i delikatne. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka Spora garść tymianku oraz rozmarynu Sól, pieprz do smaku Czosnek świeży

W garach u Gosi
Magiczny las w słoiku 516

coś dla siebie i coś, co zmieści się w Wasz słoik i w Waszą konwencję lasu. Ja wybrałam zwierzęta typowo leśne – łanię białoogoniastą z jelonkiem, jeża, dorosłego lisa, dzikiego królika i szopa. Dodatkowo – puszczyka, który przycupnie sobie wiosną na jakiejś ładnej, przytaszczonej ze spaceru gałęzi poza słojem. SŁOIK Do zrobienia takiego lasu wybieramy elegancki szklany słój – to w końcu ozdoba

Karo in the Kitchen
Pasztet cielęcy 214

starożytni Rzymianie jadali dość podobne potrawy. Mimo tego to Francuzi cieszą się najbardziej kulinarną sławą pasztetową. Do wyrobu tradycyjnego pasztetu polskiego potrzeba kilka gatunków mięsa - najczęściej drób, wieprzowina, wołowina, królik, dodatkowo wątróbka, włoszczyzna. cebula. Ugotowane i ostudzone mięso mieli się dwu lub trzykrotnie, dodaje przyprawy, często także gałkę muszkatołową. Pasztet to wspaniały dodatek na świąteczny stół, jako przystawka lub kolacja

Zasmakuj Kuchni
Królik duszony w warzywach 189

Danie jest z cyklu : "łatwe", dlatego to jest moja propozycja na świąteczny obiad :)  Składniki : mięso z królika ok. 60 dag tj. 3 tuszki marchew, pietruszka, duża cebula czosnek 2 ząbki sól, pieprz czarny, liść laurowy, zioła prowansalskie, papryka mielona tłuszcz do smażenia Przygotowanie : mięso umyć osuszyć, posypać pieprzem, papryką Cebulę pokroić w piórka, marchew i pietruszkę w kostkę

Proste Potrawy
Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty 201

smarować. Pyszny i wilgotny . Jeśli nie macie jeszcze ulubionego przepisu a pasztet – to może być właśnie ten. Spróbujcie! I DZIEŃ – smażenie i gotowanie 500g szynki wieprzowej albo mięsa z królika 500g pręgi wołowej lub antrykotu albo szynki z dzika 500g karkówki wieprzowej 500g łopatki wieprzowej 500g surowego boczku 200g słoniny surowej 2 cebule /250-300g 2 marchewki /150g 1 pietruszka /150g

Karo in the Kitchen
Pomysły na prezenty dla pasjonatów gotowania 157

archiwum jakieś fajne zdjęcie, dołączyć plik do zamówienia i czekać na spersonalizowany fartuch. Proste, szybkie i efektowne! Kolejny fajny gadżet, który możecie podarować swoim bliskim to ocieplacz na jajka królik Luigi, kolorowy, zabawny a do tego niezwykle praktyczny.  Jeszcze jeden zabawny gadżet do podawania jajek to foremka kurczaczek. Podane w niej jajko przede wszystkim będzie miłą niespodzianką, a żaden

Cynamonowe szczęście
Kurczak w sosie śmietanowym 279

przygotowaniu, żeby móc „wstrzelić się w okno”. I dobrze by było, żeby można było je odgrzać, gdyby mała nie chciała jednak współpracować. Oryginalny przepis zakładał użycie królika, jednak ze względu na powyższe (oraz na cenę) postanowiłem użyć kurczaka. Składniki (dla dwóch osób): 1 pojedyncza pierś z kurczaka liście świeżej szałwii pół łyżeczki majeranku 5 ziaren ziela angielskiego

manslogblog
Paluchy z orzechami i czekoladą 135

listę zakupów. Że dzień znowu zleci zanim się obejrzę. Że tyle rzeczy na głowie a tu wieczny brak czasu. Wypijam do końca kawę. W międzyczasie wkurza mnie jeszcze niemiłosiernie królik, który daje czadu w klatce i zapomina, że to jeszcze pora spania. Aż czasami mam ochotę wyrzucić go na balkon ale moje sumienie mi na to nie pozwala. I wtedy

My simple kitchen
Powiew luksusu, czyli krem kasztanowy z truflami 156

sprawia, że czuję się taka dystyngowana i szykowna!), to ciągle mam problem z zaakceptowaniem daty w kalendarzu. Przecież jeszcze tyle jest do zrobienia! Już teraz czuję się jak Biały Królik z Alicji w Krainie Czarów : Muszę biec, jestem spóźniony! Czasem jednak warto się w tym przedświątecznym zamęcie na chwilę zatrzymać, usiąść przy stole (koniecznie z kimś bliskim!) i zjeść wspólnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
DRINK Z GINEM, CUKREM TRZCINOWYM I GAŁKĄ – DISHONORED 2 175

jabłka, to samych potraw jest bardzo mało. W pomieszczeniach kuchennych często spotykamy garnki, w których gotują jakieś niezidentyfikowane zupy, zdarza się też, że w bogatszych dzielnicach znajdujemy upieczone wielkie króliki. Jednocześnie już od samego początku widać, że mieszkańcy Cesarstwa Wysp uwielbiają wszelakie trunki, pełno jest win, cydrów, czy nawet napoju gruszkowego. Już w misji w Dunwall w barze widać wielką

Nerds Kitchen
Bistro La Cocotte 108

francuskie przystawki: grzanki z foie gras, żabie udka, ślimaki po burgundzku, zupę cebulową i ostrygi. Sałaty z kaczą piersią , wątróbką lub konfitowanymi kaczymi żołądkami. Z dań głównych boeuf bourguignon, królika w musztardzie lub konfitowane udko kacze. Z ryb i owoców morza, oczywiście mule, dorady i ośmiornice. My dotarliśmy do Bistro w połowie listopada, a jako że na Marcina króluje

królestwo garów
Puree brokułowo-ziemniaczane ze szpinakiem 140

puree robiłam raz na drodze eksperymentu kulinarnego i wyszło pyszne. A dodatkowo zielony kolor na talerzu nastraja optymistycznie. My jedliśmy jako dodatek do  duszonego królika . Składniki: • 4 ziemniaki • 1 duży brokuł • garść liści szpianaku • 2 łyżki masła • sól, pieprz do smaku • 1/2 łyżeczki cukru Wykonanie: • Zagotować posoloną wodę, dodać obrane, pokrojone ziemniaki

To co kocham

Proponowane wyszukiwania