królik - 923 przepisów (strona:38/62)

Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 171

dokładnie 70 receptur na greckie przysmaki. Mamy przystawki (np. nadziewane bakłażany, smażoną fetę, sałatki, pasty), zupy (grecka fasolowa, z cukinii czy rybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki, faszerowane cukinie) i oczywiście desery (lody, suflety czy ciasteczka).  Wszystkie dania są proste

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak z grzybami 202

były. Duszone z miodem. Totalny niewypał, dlatego nie opiszę :P. Tak czy inaczej, smacznego! Sos powinien być słodko – słony z wyraźnie wyczuwalnym smakiem wermuta. Powinien pasować też do królika, wołowiny, a także słodkowodnych

manslogblog
Polędwica z dorsza w płatkach migdałowych z kaszą i brązowym ryżem 143

Weekend to nasz czas picia świeżo wyciskanych soków lub zmiksowanych koktajli. W sobotę, gdy zimowym popołudniem wracamy z łyżew, podgrzewamy smakowitą zupę- krem z warzyw albo aromatyczny rosół z królika. W niedzielę zaś, po spacerze na naszym ulubionym Kopcu Kościuszki taka porcja polędwicy z dorsza smakuje wyśmienicie! Jedno jest pewne i tego uczę moje dziecko od małego. Celebrowanie dobrego posiłku

Raj dla Podniebienia
Perliczka nadziewana quinoą, jabłkiem i króliczą wątróbką 158

wymaga tylko trochę czasu, bo piecze się około półtorej godziny. Dla 2 osób w sam raz na 2 obiady ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 180 gram wątróbki z królika 1 jabłko 1 łodyga rabarbaru 1 perliczka majeranek rozmaryn pieprz sól Wykonanie: Perliczkę warto namoczyć przez noc w osolonej wodzie. Następnie osuszamy ją papierowym ręcznikiem,  nacieramy majerankiem i pieprzem

Quinoa Raz!
Mięso w sosie chrzanowo – miodowym (jak wykorzystać mięso z rosołu?) 186

których linki umieszczone są poniżej przepisu – znajdziesz tam wiele zdjęć i filmików Przepis na kaszę jaglaną ze zdjęcia: https://www.youtube.com/watch?v=Kxt5ZxaLP1E // Składniki: 300 g gotowanego mięsa (u mnie królik) 1 cebula 1/2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka miodu 50 ml wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej olej lub masło (u mnie klarowane) zioła i przyprawy – sól, pieprz, curry, czosnek

Via Gusto
Odchudzanie po świętach 190

organizmu, który zaczął ją magazynować by otoczyć toksyny wodą i się przed nimi bronić, serwując nam spuchnięcie zwane potocznie otyłością. Rozwiązanie było proste! Wyobrażam sobie, że jestem królikiem i zajadam zielsko. Inaczej mówiąc dieta wegańska i to na samych warzywach.      Piątek rano - Czas START! Zaczynam Maraton sałatkowy! A teraz zgadnijcie ile zajęło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pascha czekoladowa 142

wszystko i to codziennie przez cały rok, a na Wielkanoc jest za dużo mięsa, jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak danie, które uwielbiam pasjami – pascha. Zwłaszcza jeśli nie wpakuje się do nie za dużo bakalii i nie przesłodzi. Zwykle robię paschę z suszonymi śliwkami

Ugotowane pozamiatane
Kruche ciasteczka imbirowe 154

zaczęły się już dzisiaj. Kruche ciasteczka imbirowe W planie mam nie tylko sprzątanie ale i upieczenie przynajmniej części zaplanowanych na Wielkanoc ciast. Zaczęłam od upieczenia ciasteczek imbirowych w kształcie królików i kwiatków. Ciasteczka mam zamiar podjadać w trakcie moich dzisiejszych prac Mam nadzieję, iż do niedzieli chociaż kilka sztuk ciastek zostanie Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam

mecooks
PRZEPISY NA WIELKANOC - PRZYSTAWKI Z JAJ 638

złotym deszczem. Podajemy lekko przechłodzone nie później niż 30 minut po przygotowaniu. 2)JAJKA FASZEROWANE W MAJONEZIE SKŁADNIKI: 10 jajek ugotowanych na twardo puszka pasztetu z drobiu lub królika (20dag) 3 łyżki gęstej śmietany 25 dag małych pieczarek 2 czerwone cebule 2 łyżki oliwy 2 łyżki keczupu szklanka majonezu 1/2 szklanki śmietany musztarda sól cukier pieprz zielenina, pomidor, ogórek orzechy

Moja Książka Kucharska
Wielkanocne pomysły- ozdabiamy świąteczny stół 214

stole przygotowuje je w różnego rodzaju formach. Podstawową i chyba najczęstszej eksploatowaną (nie tylko w święta) jest forma na babkę. W swoim zbiorze posiadam również formy w kształcie królika czy jajka. A wy? Macie jakieś ulubione, zaskakujące formy? 7. Kwiaty na stole? To podstawa! Macie swoje ulubione świąteczne gatunki? Żonkile, tulipany, narcyze, a może fiołki? Wszystkie wyglądają pięknie, a szczególnie

Tradycyjna Kuchnia
Owocowy, wegański koktajl 2.0; Łąki Łan 155

POŃ KOLNY aka Jarosław Jóźwik – piano BONK aka Michał Chęć – gitara, wokal MEGA MOTYL aka Piotr Koźbielski – drums, wokal PAPRODZIAD aka Włodzimierz Dembowski – wokal ZAJĄC COKICTOKLOC aka Bartek Królik – bass, keyboard, wokal JEŻUS MARIAN aka Marek Piotrowski – keyboard. Źródło Vegan, fruit smoothie 2.0 If you want, you can sweeten your smoothie with some honey or agave/date syrup, etc. Best

Qlinarnie i Qlinarnie
Warsztaty kulinarne Pasta fresca część 2 148

wyszło, prawda ? Lasagne gotowa do pieca ! W trakcie warsztatów przygotowaliśmy: Lasagne classica (klasyczna włoska lasagne) Lasagne vegetarian (wegetariańska lasagne) Pappardelle alla lepre (makaron pappardelle z sosem na bazie mięsa królika) Strascinati broccoli e salsiccia (włoski makaron w kształcie kluseczek z dodatkiem brokuła i włoskiej kiełbaski) Cristina, dziękuję pięknie za tak miło spędzony czas ! Było pracowicie, bardzo pysznie i sympatycznie. Warsztaty

Kulinarne przygody Gatity
WARSZTATY Z E.WEDEL I PASZTET WIELKANOCNY NA SŁODKO ;-) 145

Wami przepisem na Pasztet na słodko z czekoladą i bakaliami. A w kolejnym poście podzielę się z Wami przepisem na najlepszą drożdżową babę i obłędnie dobry przepis na królika! PASZTET NA SŁODKO Z CZEKOLADĄ I BAKALIAMI: składniki: - 500g Torcika Wedlowskiego E.Wedel - 100 g prażonych orzechów laskowych - 100 g rodzynek - 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej - 600 g mlecznej czekolady E.Wedel

SMYKWKUCHNI
Pieczona młoda marchewka 170

marchewki zmiękną. Podczas pieczenia od czasu do czasu polewać marchewki marynatą, która zebrała się na blasze, dzięki temu będą bardziej aromatyczne. Podawać ciepłe, jako dodatek do np. pieczonego królika. Smacznego

gutfut

Proponowane wyszukiwania