gotuje, więc przygotowanie risotto z czerwonym ryżem nie jest znowu takie szybkie. Ale jakie smaczne Składniki (porcja dla 2-3 osób): ok. 250 g owoców morza (u mnie duże krewetki, ośmiorniczki, kalmary, mule) 2/3 szklanki ryżu 3 szklanki bulionu warzywnego. Zawsze ciepłego. Nie dodaje się zimnego bulionu do risotto, bo wydłuża to proces gotowania. Ja polecam ten koncentrat bulionu
gutfutOrientalne danie na obiad Składniki 1 arkuszy papieru ryżowego 1 filet z kurczaka 100 g krewetek koktajlowych 1 marchewka 1/2 papryki kawałek cukinii 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sos … Czytaj dalej Sajgonki z kurczakiem i warzywami
czarrna od kuchniNajprostsza wersja sushi. Bez zwijania Składniki ryż do sushi 100 g krewetki 5-6 sztuk paluszki surimi 1 szt łosoś wędzony 1 plaster ogórek zielony 2 plasterki papryka czerwona 2 paski … Czytaj dalej Sushi nigri
czarrna od kuchniCoś dla smakoszy krewetek i kalmarów Składniki 2 szklanki ryżu 250 g mieszanki owoców morza 2 filety z udka kurczaka 1 czerwona papryka 2 szalotki 1/2 młodej cukinii 1 puszka … Czytaj dalej Hiszpańska paella z owocami morza
czarrna od kuchniliści kafiru z aksamitnym i słodkim mlekiem kokosowym oraz pikantną papryką chili jest wprost niesamowite. W tajskich restauracjach trudno o wersję wegańską, zwykle podaję się ją z kurczakiem lub krewetkami. Te wersje oczywiście też są pyszne, jednak ja postanowiłem postawić na mięsiste boczniaki podsmażone na oleju kokosowym. Dzięki temu zupa jest bardzo sycąca i może robić za pełnowartościowy posiłek
Food Squareprzejściu na weganizm ciągle chciałam zrobić pad thai'a. Wreszcie mi się udało :) Oryginalnie do pad thai'a dodaje się sos rybny, pastę z tamaryndowca, jajko i najczęściej krewetki lub inne mięso, ale bez tych składników również można przygotować to danie. Zajęło mi trochę czasu, zanim obmyśliłam wegańską wersje, ale myślę że się udało. Zamiast sosu rybnego dodałam sojowy
wegujemyCzarny ryż to prawdopodobnie najzdrowsza jego odmiana. Ma mocno ciemny kolor zbliżony do czarnego i delikatny orzechowy posmak. Doskonale pasują do niego krewetki z dodatkiem upieczonej papryki i grillowana cukinia. Odpowiednie przyprawy i mamy wyjątkowe danie na wyjątkowe okazje
Milion Smakówthai to jedna z ulicznych potraw azjatyckich , ja zrobiłam na kurczaku choć są wersje również z krewetkami, sama nie wiem które lepsze obydwie uwielbiam, przepis jest prosty, wystarczy zaopatrzyć się tylko w składniki i co ważne żadnego nie pomijamy w przepisie! We wszystkie niezbędne produkty zaopatrzycie się w sklepie Kuchnie Świata Składniki: 15 dag makaronu ryżowego nitki
Wanilia i Kardamonparmezan – tak oto w 1942 roku powstała najbardziej znana na świecie sałatka. Wariacji na jej temat jej bardzo dużo. Cezar z kurczakiem, z grillowanym łososiem, czy nawet z krewetkami. Ja również postanowiłem zrobić swoją wersję bazując na dwóch podstawowych składnikach – sałacie i parmezanie. A ponieważ na zewnątrz coraz cieplej i czasami chciałoby się zjeść coś lekkiego
Jacob Tastesszybka konsumpcja, ponieważ tego typu dania nie mogą czekać. Zapewniam, że nie muszą, gdyż nie zdążą ;) Propozycje na inne dania z mulami : Mule w białym winie ; mule i krewetki ; mule w sosie curry . Składniki: 500 g mrożonych muli bez skorupek 500 g makaronu Conchiglie 2 szalotki 4 ząbki czosnku 200 ml cydru 300 ml słodkiej śmietanki sól
Wino Francja Kuchniazłagodzić jej smak, warto posypać ją delikatnie solą. A następnie odlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również ryb. Bardzo polecam, bo jej wykonanie to 5 min. Porcja
Mieszam w Garnkujeszcze o pisanie i przepisy - to tak wypadałoby wrzucić tutaj jakąś nową recepturę, co? Z tęsknoty za walizkami,Poznaniem i Siaśką - polecam na początek weekendu domowe burgery z indyka, krewetkami i sosem koperkowym. Szybkie, smaczne i zdrowe. Zapraszam. Dla nie-miesożerców: Wege burgery z botwiny i kaszy \ Czytaj więcej
Fiolka w kuchnistopień pikanterii zależy od Was), z delikatną nutą gałki muszkatołowej, która nie przeważa, a tylko wydobywa smak i nadaje bardzo ciekawego charakteru. Fantastycznie komponuje się z wędzonym łososiem czy krewetkami- wtedy krem jest bardziej treściwy, choć samym również można się nasycić. Zupa warta wypróbowania! * bulion warzywny/mięsny- 800 ml * por- 3 duże sztuki * ziemniaki- 3 duże sztuki * cebula
Kraina Miodem Płynącajeśli nie chcemy się przejść. Mój Mąż nie mógł sobie odmówić zupy rybnej z owocami morza (35 zł) . W mocno pomidorowej bulionie z lekką nutą rybną pływały sercówki, krewetki, krążki kalmarowe oraz mała ośmiorniczka. Bardzo mu smakowała, jak sam określił - ta zupa to klasa! Co ważne, porcje były naprawdę w porządku, a ceny według mnie rozsądne (w końcu
Chilli Czosnek i Oliwastir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chińszczyzna z makaronem ryżowym appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko