Grudzień rozpoczął się dla mnie wprost bajecznie. Nie przesadzam, naprawdę. 1. grudnia miałam okazję gościć na niesamowitych warsztatach prowadzonych przez Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirlpool . Tematem warsztatów była bożonarodzeniowa kuchnia włoska, a w roli głównej wystąpili oliwa z oliwek i tuńczyk. Warsztaty rozpoczęliśmy od degustacji oliwy , którą poprowadzili Joanna Świątek i Michał Ceglarz z Monini . Było to dla mnie cenne doświadczenie, gdyż moja wiedza na temat oliwy była do tej... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.