kurczaka, pieczarki i papryczki. Dodajemy do gotującego się ryżu - mieszamy. Gdy wino odparuje wlewamy bulion - gotujemy pod przykryciem, aż ryż i reszta składników wchłonie cały bulion. Ryż powinien nabrać kremowej konsystencji. Smacznego
Miksturownikdziś na blogu właśnie pojawiło się magiczne 100 000 wyświetleń i miałam świetną motywację do działania :) Cieszę się, że tu zaglądacie :) A teraz sernik. Jest pyszny, bardzo kremowy i delikatnie cytrynowy. Sam w sobie może nie wygląda bardzo "efektownie", dlatego warto posypać go kandyzowaną skórką z cytryny czy pomarańczy lub podać z sosem owocowym, czekoladowym itp. Użyłam ciastek digestive
Kraina Tysiąca Smakówbędzie Wam smakował. Być może dołączycie do grona tych zachwyconych? Na imprezę rodzinną wybrałabym jednak jakiś bardziej tradycyjny (polecam np. wiedeński ), zwłaszcza jeśli zapraszacie babcie ;) Sernik ma bardzo kremową konsystencję , ja od siebie dodałam odrobinę mąki pszennej, dzięki temu nie był rzadki i pozostał kremowy, ale jednocześnie delikatnie popękał. W oryginale przepisu nie ma i sernik jest mniej stabilny(...)jeszcze bardziej kremowy. Dodałam też jedną limonkę mniej niż w oryginalnym przepisie i myślę, że trzy w zupełności wystarczą, bo i tak jest dosyć kwaśny. Składniki: - 200 g ciastek czekoladowych - 75 g masła - 750 g twarogu sernikowego - 200 g cukru pudru - 4 duże jajka - 2 żółtka - sok wyciśnięty z 3 limonek (w oryginalnym przepisie z czterech
Kraina Tysiąca SmakówDrugi przepis na danie z wykorzystaniem szparagów. Zupa jest niezwykle kremowa i delikatna w smaku. Bardzo ciekawy efekt daje połączenie szparagów z zielonym groszkiem, które jest wykorzystane w tym przepisie. Na pewno wrócę do niego jeszcze nie raz :) [ źródło przepisu] Składniki: - 600 ml wywary z warzyw - 1 duża cebula - 450 g mrożonego zielonego groszku - 150 g małych szparagów - 3 łyżki
Pasja Smakupewnością sprawdzi się również w wersji na zimno, jako składnik sałatek czy samodzielny dodatek do potraw. Czy już próbowaliście? Jeśli nie może skusicie się na moją wersję ;) Kremowy makaron z łososiem wędzonym - 200g makaronu ryżowego wstążki Tao Tao - 100g łososia wędzonego - połowa dużej, świeżej papryczki chili - 2 ząbki czosnku - 200g śmietany 18% - 400ml mleczka kokosowego - pieprz, sól, płatki
Sajkofanka smakumasy kakaowej, ważne aby całość nie przekraczałą 3/4 wysokości foremki. Pieczę przez ok. 20 min w temp. 180st.C ( oczywiście bez termoobiegu). Pyszności. Składniki na krem: 150 g serka kremowego typu Philadelphia 150 g miękkiego masła 1 szklanka cukru pudru cynamon 1/4 łyżeczki Masło trzeba utrzeć do białości. Stopniowo dodaję cukier puder, cały czas ucierając. Następnie(...)wszystko ręcznie robić ja jednak do całego kremu używałem miksera. Schłodzić przez 1 godzinę i dopiero wtedy przy pomocy rękawa cukierniczego udekorować babeczki. Jeśli macie problem z zakupem serka kremowego typu Philadelphia możecie śmiało użyć sprawdzonych zamienników.Serek Philadelphia można zamienić na : Turek Kremowy serek śmietankowy Łaciaty serek śmietankowy Łowicki serek śmietankowy Piątnica Twój smak
Mechanik w kuchniłyżki jasnego jogurtu( u mnie waniliowy) - 8 sucharków Serek ricotta ukręcamy łyżką na krem, stopniowo dodajemy jogurt i sprawdzamy, czy serek jest już wystarczająco kremowy. Serek można również podgrzać w garnuszku, wtedy szybciej otrzymamy kremową konsystencję. Do kremowego serka dodajemy połowę cynamonu i ziaren sezamu, mieszamy. Wykładamy porcję na talerzyk, przybieramy płatkami migdałów, pozostałym cynamonem i sezamem
Mia Cucina Sofietazarówno latem jak i zimą, podany na gorąco, ciepło czy zimno. Aby nadać puddingowi nutkę egzotyczności, część zwykłego mleka zastąpiłam mlekiem kokosowym…., które doskonale spełnia rolę śmietanki i dodaje kremowej konsystencji. W przypadku puddingu ryżowego zawsze najpierw gotuję ryż w wodzie, aby pozbyć się nadmiaru skrobi, a dopiero potem poddaję go dalszej obróbce z dodatkiem mleka. Wydaje mi się(...)mało przypalającego się garnka. Ryż w garnku zalewamy mlekiem zwykłym i kokosowym, dodajemy również cukier i aromat waniliowy. Gotujemy na małym ogniu, aż masa będzie gęsta i kremowa (okolo 30 minut). Pamiętamy, by często mieszać ryż, aby sie nie przypalił. Ciepłym puddingiem napełniamy salaterki i ozdabiamy wg uznania **. Tym razem użyłam słoiczków po dżemie. Napełniłam je ryżem
Mia Cucina Sofietacucchiaio” –jedzonych łyżeczką, zimnych, szybkich i bez pieczenia. Ten deser przygotowuje się z dosłownie kilku składników: śmietany (i /lub mleka), cukru, wanilii i żelatyny. Ma niezwylke kremową strukturę i delikatny śmietankowy smak. Jedyną sztuczką jest dobranie odpowiednich proporcji żelatyny. Idealna panna cotta ma być kremowa i delikatnie rozpływać się w ustach, ale jednocześnie powinna trzymać pion(...)żelatyny, tj 3 listki. Aby “wycyrklować” ulubioną konsystencję Waszej panna cotta, zachęcam do eksperymentów z żelatyną i niewielką ilością śmietany i mleka. Wtedy na pewno dojdziecie do perfekcyjnej, kremowej i subtelnej cotty) Dla pewności można ją schłodzić w szklaneczkach, nie będziecie musieli obawiać się czy wyjęta z pojemniczka się nie rozjedzie. Z reguły panna cotta podawana jest
Mia Cucina Sofietagoracym plynem, a Ona zaraz zaczyna sie zachwycac. Zupa z dzisiejszego menu jest prosta, ma nieskaplikowany sklad, ot zaledwie dwa podstawowe skladniki. Jest szybka i idealna na zime. Zawiesista, kremowa o przyjemnym smaku. Pierwszy raz ugotwalam ja kilka lat temu gdy jeszcze mieszkalismy we Fracnji, bo tez i jej pochodzenie jest francuskie. Zupa porowo-ziemniaczana z Vichy skladniki: 2 pory
Przysmaki Karolkiktórej była) ze śmietanką .Przelać do garnuszka. Podgrzać. Doprawić do smaku solą, szczyptą utartej gałki muszkatołowej sokiem z cytryny i szczyptą otartej skórki cytrynowej. Sos jest gęsty, kremowy, lekko słodkawy z nutką gałki
Buniabaje w kuchniewoluują i za każdym razem smakują trochę inaczej bo zawsze dorzucę coś nowego , albo nie dorzucę czegoś bo akurat nie ma w domu. Dziś ugotowałam wersję kremową bo na taką było zapotrzebowanie ( Mama nie miała zupełnie ochoty na jedzenie). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnimacie już żadnych wątpliwości, że chodzi o markę Nutella®! Ten pyszny sernik z dodatkiem tego słynnego kremu czekoladowo-orzechowego, który polecam Wam przygotować na Walentynki jest pyszny i mega kremowy! Nigdy nie zrobiłam, ani tym bardziej nie jadłam tak kremowego sernika. W smaku nie odnajdziemy klasycznego smaku Nutelli®, ponieważ nieco ginie w połączeniu z serem, bardziej przypomina kremowy deser Monte
Pora coś zjeśćPoezja smaku , ser z gruszkami to to, czego chciałam skosztować już od dawna :) . Delikatność sera i dodatek śmietanki sprawia , żę każdy kęs rozpuszcza się w buzi niczym kremowa chmurka pozostawiając niezwykły smak gruszki. Polecam wszystkim smakoszom łakoci :) Sporo pracy i cierpliwości wymaga , ale naprawdę warto :) Tortownica wymiary średnica 22 cm Temp. pieczenia 175 st. Czas pieczenia ok. 20 minut
Słodkości i nie tylkoPost Kremowe tłuczone ziemniaki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje