Nawet nie przypuszczałam , że można zrobić coś tak smacznego w tak prosty sposób. Wystarczy mieć pod ręką puszkę kukurydzy i trochę śmietanki. Zmiksować- podgrzać i doprawić. I już . Pasuje do warzyw, jajek , drobiu czy ryb. Czas: 10 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól szczypta gałki muszkatołowej sok z cytryny do smaku szczypta otartej skórki cytrynowej Przygotować składniki . Zmiksować w malakserze kukurydzę ( z zalewą w której była) ... czytaj dalej...
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Kremik brzmi smacznie, ale Buniu, jaką Ty masz śliczna łyżeczkę!
Kremik rzeczywiście smakowity, a łyżeczka to ,,łup" targu staroci tyle że w Anglii .Zawsze tam coś wygrzebię. Któregoś dnia nakupowałam pojedyńczych łyżeczek ozdobnych chyba po 20p ( pensów).Antyki to nie są :) - ale mam frajdę.