krem - 19817 przepisów (strona:916/1322)

Sernik na zimno z rabarbarem 176

dalej, przez około 3 minuty do uzyskania jednolitej, gęstej i sztywnej masy. Następnie należy wlać ostudzoną, lekko ciepłą żelatynę i całość zmiksować do połączenia się z masą.  Uzyskany krem przekładamy do tortownicy na wyłożone wcześniej biszkopty, wyrównujemy wierzch i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny do schłodzenia. Tężejącą galaretkę wraz z rabarbarem należy wyłożyć na schłodzoną wcześniej masę

Plate of Joy
Pavlova z czereśniami, wodą różaną i pistacjami! 184

wierzch bezy wykładamy bitą śmietanę, układamy czereśnie i posypujemy całość siekanymi pistacjami. *aromat różny jest delikatnie wyczuwalny, taka przysłowiowa kropka nad i :) ** do kremówki możemy dodać mascarpone, wtedy krem będzie sztywniejszy, śmietana z taką ilością cukru nie jest bardzo słodka Smacznego

Plate of Joy
Zupa z pieczonych pomidorów 159

całość zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok.10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wrzucamy świeży tymianek i bazylię. Rozdrabniamy zupę przy pomocy blendera na gładki krem. Zupę możemy jeść czystą, ale ja najbardziej lubię z gęstym jogurtem naturalnym. Wam proponuje jeszcze wersję z dodatkiem mascarpone, lub łyżką śmietany. Smacznego :) * wykorzystałam pomidory pieczone według tego przepisu, ale możecie

Plate of Joy
Zupa dyniowa 175

wrzenia i ponownie zmniejszamy ogień. Gotujemy około 30-40 minut. Doprawiamy imbirem, kminem, solą i pieprzem. Dodajemy mascarpone i całość dokładnie miksujemy przy pomocy blendera do uzyskania gładkiego kremu. Zupa najlepiej smakuje podana z łyżką gęstego jogurtu naturalnego oraz przesmażonymi listkami szałwii. Idealnie do tego pasuje grzanka z bagietki, przesmażona na oliwie pozostałej ze smażenia szałwii, oraz delikatnie przesmażona

Plate of Joy
Pseudo tiramisu z truskawkami 205

dodać cukier puder. Truskawki umyć i pokroić w plasterki.  Biszkopty, o ile deser przygotowujemy w szklance, przekroić na pół, każdą część nasączyć likierem Baileys. Następnie tworzymy warstwy z kremu, truskawek, nasączonych biszkoptów, postępując tak do końca szklanki kończąc na kleksie z mascarpone i śmietanki, dekorując przepołowionymi truskawkami. Smacznego

Plate of Joy
Pavlova z truskawkami 342

się bezami nie przejmowałam i nigdy nie zdarzyło się, żeby coś poszło nie tak. Teraz zrobiłam dwie mniejsze sztuki zamiast jednej dużej - dzięki temu możemy zrobić dwie wersję - inne kremy, nowe smaki, różne owoce. Beza jest idealna - z zewnątrz krucha, w środku i piankowa i lekko ciągnąca. Przepyszna! Polecam. Ps. Teraz zrobiłam mały eksperyment - dodałam do bezy białego octu balsamicznego

Plate of Joy
Szybki deser z jagodami i czekoladą 264

szklanki, kieliszka czy miseczki wyłożyć biszkopty, możemy lekko nasączyć je Baileysem, albo sokiem jagodowym ( u mnie pół na pół - część biszkoptów zostało nasączonych likierem część sokiem), wyłożyć krem czekoladowy, na to lekko nasączone biszkopty i jagody, następna warstwa śmietanki ubitej z mascarpone i znowu nasączone biszkopty i jagody. Na koniec kleks z ubitej śmietanki z mascarpone i całość posypana tartą

Plate of Joy
Magiczny dzień! 205

Wszystkiego co najpiękniejsze dla Was wszystkich! Cudownego dnia :)  A dla dzieci proponuję zabawę z muffinkami! Dla siostry swego czasu przygotowałam muffinki z tego  przepisu , naszykowałam ten sam krem czekoladowy i ubiłam bitą śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem. Wszystkie babeczki są jej dziełem. :) Były miseczki z kolorowymi drażetkami, piankami marshmallows i różnego rodzaju posypki. Można się ubrudzić, pobawić

Plate of Joy
Spacer po Sopocie - Flaming & Co Sopot 248

dowiedzieć, od 7 rano możemy zjeść śniadanie, a w części restauracyjnej czekają lunche i obiady! My uraczyliśmy się lemoniadami - imbirową z chili i arbuzową, na deser było ciacho z kremem tiramisu i malinami! Warto zostać na dłużej i rozkoszować piękną pogodą, sącząc chłodny napój relaksując się w leżaku od plażowej strony Flaminga. Na koniec mamy dla Was kilka zdjęć

Plate of Joy
Zupa z białych szparagów 152

szparagi ;)) i bardzo smaczny obiad. Do przygotowania poniższej zupy potrzebujemy szparagi, śmietanę oraz przyprawy. Najlepiej smakuje podana z domowymi grzankami . Jeżeli macie zielone szparagi to zachęcam Was do przygotowania kremu szparagowego (przepis tutaj ). Składniki: 1 pęczek białych szparagów (500 g) 100 g śmietany 18% do zup 1 łyżką mąki pszennej 1 łyżka soli himalajskiej pieprz opcjonalnie 50 g serka topionego

Ugotować
Ciasto 3 bit 389

Lekkie, tortowe, aromatyczne ciasto, kakaowe, z nasączonymi herbatnikami, jakość kremu sprawia, że jest niesłodkie, efektowne, wspaniałe dla amatorów ciast kremowych Składniki: 6 jajek 0,5 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników

kgwjanczewo
Wiosenna kalafiorowa z pokrzywą 192

Podróżując po Roztoczu wstąpcie na tradycyjną zupę pokrzywową do Zagrody Guciów , gdzie znajdziecie prostą wiejską kuchnię wzorowaną na potrawach gotowanych przez tamtejsze prababki. Dziś polecam smaczną i zdrową zupę krem z młodego kalafiora podaną z blanszowanymi listkami pokrzywy. Będziecie zachwyceni :) Czas przygotowania: 25 minut Składniki: 1-1,5 l domowego bulionu, 1/2 młodego kalafiora, 2-3 młode ziemniaki, 2 łodygi

SzczyptaSmaQ
Chrupiące ciasto kokosowe z białą czekoladą i nutellą 216

Przelewamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Pieczemy, studzimy kroimy na 3 biszkoptowe blaty. Poncz: Zaparzamy herbatę i dodajemy sok z cytryny. Nasączamy każdy z 3 krążków biszkoptowych. Krem 1: Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy kokos i pokruszone wafelki. Krem2: Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę, Kasię i mleko. Mieszamy do momentu, gdy się idealnie połączą. Studzimy i ucieramy

Wielki apetyt
Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango 135

szklanki cukru pudru.Mieszać aż zgęstnieje. Następnie dodać pokruszoną czekoladę i masło.Dokładnie wymieszać.Wystudzić i stopniowo dodawać pianę z 3 białek(ubitą z resztką cukru).Delikatnie wymieszać.Wylać krem na ciasto i schładzać minimum 5 godzin.Następnie zdjąć boki tortownicy i wstawić ciasto na minimum godzinę.Im dłużej tym ciasto będzie miało lepszą konsystencję. Całość dekorujemy musem ze zmiksowanych

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania