Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango

Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango

Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango

Przepis na : deser

Składniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki pszennej 530g mleka skondensowanego słodzonego 6 jajek limonka cukier wanilinowy 200g śmietany 12% 200g cukru pudru 1 łyżka kakao 200ml śmietany kremówki 30% 100g masła 250g czekolady Sposób przygotowania: Do  miski włożyć ser, mąkę,mleko skondensowane,  sok z limonki i cukier wanilinowy.Wszystko dokłądnie wymieszać.Dodać pianę z 3 białek-delikatnie połączyć. Wyłożyć tortownicę papierem i wylać ciasto.Piec ok.35 minut w temperaturze 175stopni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wielki apetyt

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Autor

Alicja DrzewieckaAlicja Drzewiecka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mleko skondensowane, czekolada, mielone, ser, sok, krem, ciastka kremówki, mus, truskawka, truskawki, kakao, ciasta z kremami, ciasto z kremem, wielkanoc, boże narodzenie, impreza, deser, desery, ciasto z białek , ciasto z truskawkami, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Wielki apetyt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.