układam 9 krakersów po 3 w każdym rządku formując prostokąt. Następnie smarujemy herbatniki dżemem porzeczkowym, wykładamy część masy budyniowej. Nasączamy kolejne herbatniki i układamy je na wierzch naszego kremu następnie smarujemy je masą korówkową układamy kolejną warstwę masy budyniowej Powtarzamy układanie warstw. Ważne by ostatnia warstwa była nasza masa budyniowa,którą smarujemy dokładnie całe ciasto łącznie z bokami..Posypujemy
NaKońcuJęzykaKochani! Jak mija dzień? Macie już pomysł na obiad? Jeśli nie zapraszamy Was post niżej na dyniową zupę krem - przepyszna. A dziś zajmiemy się przygotowaniem deseru. Jako, że dostałyśmy mnóstwo produktów od firmy Polmlek ( facebook klik ) zaczęłyśmy już z nimi sporo działać. Pierwszy wpis na słodko. Użyłyśmy twarogu i serka waniliowego puszystego capresi (smakuje jak danio tylko jest tłustszy
Symfonia Smakównatkę pietruszki czy szczypiorek i dodać do masła. Musicie po prostu sprawdzić co Wam bardziej smakuje ;) Osobiście często używam takiego masła do grzanek, które stanowią dodatek do zup-kremów ;) Składniki: 100g miękkiego masła szczypta soli 3 ząbki czosnku czubata łyżka ziół prowansalskich Czosnek siekamy drobno. Do masła dodajemy przyprawy i czosnek. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki i chłodzimy
Czerwona PorzeczkaCiasto marchewkowe to idealna propozycja na jesień. A to idealny przepis. Lekkie, proste, smaczne, z kremem serowym świetnie się komponuje. Propozycja dla łasuchów i nie tylko, bona taki kawałek skusi się każdy. Źródło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikAromatyczna, rozgrzewająca, o wyjątkowym smaku... nie wiem jak jeszcze można ją opisać :) Jest to jedna z najlepszych zup- kremów, jakie jadłam! :) Musicie koniecznie spróbować ;) Polecam :) Składniki: 1,5 litra bulionu 1 duża cukinia lub 2 małe 4 pomidory 2 czerwone papryki 1 marchewka sól, pieprz ziołowy papryka słodka ulubione zioła: oregano, zioła prowansalskie, bazylia (możecie wybierać) czosnek granulowany przyprawa
Czerwona Porzeczkażeby masa się nie zważyła. Dodajemy cukier i czekoladę, mieszamy. Z zimnych babeczek ucinamy wierzch, kruszymy. Spód babeczki delikatnie wydrążamy, mniej więcej 1/4 górnej części babeczki. Do środka nakładamy krem, z tzw. "górką" i obsypujemy pokruszonym zielonym ciastem. Wierzch dekorujemy. SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkabistra, gdzie zjecie śniadanie czy lunch. Targ czynny jest tylko do 14.00 i mieści się w pobliżu stacji kolejowej, dlatego skierowaliśmy tam nasze pierwsze kroki w czasie zwiedzania Florencji. Kremy z trufli i oliwy truflowe dla koneserów najdroższych grzybów świata. Ja jednak nie jestem fanką tego smaku i ze stoiska wyszłam z octem balsamicznym z nutą chilli. Wspaniałe sery
Chilli Czosnek i OliwaDanie w całości przygotowane przez moją Mamusię :) Pyszny, lekko pikantny krem. który na pewno trafi na listę moich ulubionych dań. Polecam baaardzo! Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 6 dużych ogórków gruntowych 2 szklanki wywaru z warzyw 2 łyżki oliwy sól, pieprz szczypta chilli koperek do posypania śmietana kwaśna do zabielenia Przygotowanie: Ogórki obieramy, ucieramy na tarce
My Culinary ArtKolejna potrawa mojej mamy. To był weekend pełen smakowitości. TUTAJ znajdziecie przepis na inne danie tego wspaniałego weekendu: KREM ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW. Pate najlepiej smakuje z ciepłymi, chrupiącymi tostami :) No to zaczynamy! Składniki: 1 cebula duża 3 ząbki czosnku 0,5 kg wątróbki drobiowej sól, pieprz tymianek do smaku gałka muszkatołowa mielona do smaku 1/4 szkl. brandy 1/2 kostki
My Culinary Artproszku do pieczenia. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i miękkie w środku. Po upieczeniu środek ciasta opada dzięki czemu powstaje miejsce na wypełnienie kremem z mascarpone i śmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć również malin, truskawek itp). Ciasto jest bardzo smaczne i bardzo nam posmakowało
Marta GotujeMasa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J 500 ml mleka 3,2% tłuszczu 130 dag masła 150 dag cukru 1 łyżka kakao aromat waniliowy Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej
RAROSSAgalaretki wiśniowe 500 g serka waniliowego Ponadto 400 g dżemu wiśniowego 500 ml śmietany 36% cukier waniliowy 1,5 łyżki żelatyny Lub zamiast bitej śmietany krem budyniowy Sposób przygotowania: biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
RAROSSAGęsty, mocno owocowy krem, który może być dodatkiem do większości deserów. Kombinacja trzech rodzajów owoców leśnych nadaje mu piękny kolor i ciekawy smak. Przepis pochodzi ze strony myrecipes.com Składniki na 2 szklanki: szklanka jagód szklanka malin szklanka jeżyn 2/3 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny 3 duże jajka 2 łyżki masła Wszystkie owoce wrzucić
wyzwania kuchenneMleko wlać do rondelka, dodać ekstrakt waniliowy i zagotować. Wystudzić. Truskawki wrzucić do blendera, dodać sok z cytryny i zmiksować na mus. Żółtka zmiksować z cukrem na puszysty jasnożółty krem. Dodać wystudzone mleko i wymieszać. Przelać do rondla i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa lekko zgęstnieje. Uważać, aby nie zaczęła wrzeć, ponieważ wtedy od razu się zwarzy
wyzwania kuchenneCudowny puszysty krem sabayon - ekspresowy i łatwy deser z żółtek, cukru i szampana. Przepis pochodzi z książki "Mała Paryska Kuchnia" Rachel Khoo. Składniki: 4 żółtka 30 g cukru 100 ml szampana 200 g truskawek Żółtka i cukier umieścić w żaroodpornej misce postawionej na rondlu z wrzątkiem. Ubijać, aż masa zrobi się jasnożółta i gęsta. Wolno wlewając szampana, nadal ubijać
wyzwania kuchenne