Sezon szparagowy w pełni. W osiedlowych warzywniakach szparagi można zakupić teraz w bardzo korzystnej cenie. Lubię je za delikatny smak i aromat, który od zawsze kojarzy
Pobite gary BarbaryW okresie gdy truskawki zerkają na nas z każdego możliwego miejsca takie ciacho to niemal obowiązek. Zakorzenione od lat ,ale wciąż niezmiennie lubiane i pożądane. O
Malinowa KawiarenkaDziś mam dla Was kapuśniak :-) trochę inny, bo bez kiełbasy i wędzonki, za to z kurczakiem. Bez smażonej cebuli, pomidorów, a z wyrazistą zieloną cebulką, koperkiem
Czary - gary w kuchniCzy macie tak samo, że gdy nadchodzi Dzień Dziecka pozwalacie sobie na coś więcej niż jeden deser? Z moim mężczyzną już od trzech lat, tego dnia
Be Fit Be StrongZrobienie tahini jest tak samo proste jak zrobienie masła orzechowego. Wystarczy jedynie patelnia i dobry blender kielichowy lub robot kuchenny, by w rezultacie uzyskać rewelacyjną, zdrową
Be Fit Be StrongOd dawna chciałam się z Wami podzielić przepisem na kolejny czekoladowy tort. Czekoladowy tort przełożony czekoladowym ganache i dulce de leche. Słodki, kaloryczny (a jakże) znikający
codojedzeniaLukier królewski w zależności od konsystencji jaką stworzymy będzie nadawał się zarówno jako polewa do ciasteczek, pierników, jako lukier do ozdabiania pierniczków, a także jako masa
Kulinarne PrzebojeProszę państwa oto ptyś. Ptyś jest najwspanialszy dziś. I dla dużych i dla małych Ten ptyś będzie doskonały. Kto się dziś na ptysia skusi Gościem będzie
mojewypiekiinietylkoHej :) Mój młody kocha wszystko co słodkie, jadłby słodycze na okrągło. Walczę z tym ile mogę i w domu jestem w stanie go przypilnować, tak w
kruche babeczkihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Solony karmel to doskonały dodatek do naleśników, lodów - czy prażonych owoców. Można nim przekładać wafle tortowe lub rożne ciasta/ciasteczka. Smakuje tak
Di gotujeRewelacyjne ciasto, zachęcam do wypróbowania. Mam ten przepis od mojej siostrzenicy Madziuni. Ona podsuwa mi ciągle nowe pomysły. Buziaki, dziękuję. Kruszonka – masło, cukier, mąkę zagnieść
Kuchnia PokoleńBiałe szparagi często traktowane są po macoszemu. Zupełnie bez powodu. Ich goryczkowaty smak nie musi być w potrawie wyczuwalny. 1 pęczek białych szparagów 500 ml wody
KucharzycaKolejna moja przygoda z ciastem bez glutenu :-) Kolejna pyszna przygoda, którą zachwyciłam moich gości :-) Szczególnie waniliowa masa z kaszy jaglanej zrobiła furorę :-) Lekko schłodzona smakuje jak
Czary - gary w kuchniPierwszy raz robiłam chłodnik. I bardzo mi smakuje ;) ale ja to w ogóle "nabiałowa" się zrobiłam :) w tej wersji bardzo też przypadł do gustu mojej 2
Kolorowy PrzepisownikCiekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho W sam raz na upalne dni Składniki biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm 2 małe kubeczki
czarrna od kuchni