Ciasto bez pieczenia to chyba najłatwiejsze z ciast. Herbatniki przełożone kajmakiem, budyniem i ozdobione bitą śmietaną z malinami. Taki ciacho to jedno z najpyszniejszych, idealne na
Kulinarne Fantazje MarioliPyszne i efektowne ciasto, typu babkowego o różnym smaku. Przełożone masą serowo - budyniową, polane czekoladą i posypane posypkami. Idealne na przyjęcia i święta.
Kulinarne Fantazje MarioliDelikatne, słodkie i czekoladowe ciasto, o posmaku adwokatu i orzechów. Bardzo smaczne, idealne na niedzielę, przyjęcia lub święta. Bardzo ładnie się kroi i efektownie wygląda
Kulinarne Fantazje MarioliStało się…upały niemające litości skutecznie odstraszają od gotowania i szaleństw w kuchni. Ale coś jeść trzeba, prawda? :) Jeśli nie zdążę przygotować sobie obiadu wcześniej
Mienta blogSezon na truskawki w pełni więc zajadamy się nimi do woli ;) Dziś przygotowałam pyszne, zdrowe mini serniczki, którymi możemy zajadać się do woli J Jeśli dalej
Kulinarna (nie)codziennośćZawsze lubiłam zupę pomidorową. Uwielbiam ją do dziś. Po jakimś czasie jednak nudzi mi się jej tradycyjna wersja. Wtedy kombinuję jak odmienić jej smak. Ta wersja
Pobite gary BarbaryWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class
Marta Gotuje"Leśny mech", to ciasto o niecodziennym wyglądzie. Wyrazisty zielony kolor zawdzięcza szpinakowi. Ułożone na nim czerwone owoce mocno kontrastują z zielenią ciasta. Jest nie
Przepisy KulinarneZapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z
Na Ciasteczkowych PapierachPanna cotta to po włosku po prostu gotowana śmietanka, to jeden z najprostszych deserów jaki można sobie wyobrazić, a przy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest
CiastkozercySkładniki: biszkopt jasny 1 opakowanie, śmietana 30 % 250 ml/zimna, galaretka 1 opakowanie, truskawki 50 dag, skrobia ziemniaczana 1 opakowanie/tortenguss red, woda zimna 250 ml/z sokiem truskawkowym
W Mojej Kuchni LubięDeser bez pieczenia o delikatnym rozkosznym smaku i fajnym wyglądzie. Z warstwą truskawkowej galaretki i ciasteczkowym spodzie. Łatwy w przygotowaniu, gdy zrezygnujemy z likieru zajadac mogą
Wanilia i KardamonLato to ten piękny okres w roku, kiedy wszystko w kuchni jest takie kolorowe, pachnące, można kombinować ile wlezie, a i tak będzie dobrze ;-) np. zupa
Czary - gary w kuchniChoć cukinia jest jednym z najchętniej uprawianych warzyw w Polsce,... Artykuł CUKINIA – OD PRZYSTAWKI PO DESER pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE