tiramisu klasyczne 313whisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów
Domowy Smak Jedzenia
Rolada śmietankowa z truskawkami 220momentu aż będzie puszysta. Dodajemy cukier, cukier puder oraz śmietanxif i dalej mi ubijamy. Gdy zacznie sztywnieć zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżka po łyżce serka mascarpone. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy
Qchnia po prostu
mini torcik krówka 151samo. nasączenie: ok. 100 ml mocnej kawy, posłodzonej składniki na krem śmietanowy: 200 ml śmietany kremówki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru wykonanie: Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy mascarpone i miksujemy na sztywny krem. wierzch: ok. 4 łyżki masy krówkowej/ kajmakowej 2 garście orzechów włoskich, posiekanych + na boki złożenia ciasta: Wszystkie blaty nasączamy
Domowy Smak Jedzenia
Malinowa chmurka 187wrzącej wody Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na całkiem stężałą galaretkę. Beza z migdałami
kulinarnyswiatdomi
Ciasto Kinder Country 195posypania) Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ubić schłodzoną śmietanę kremówkę na sztywno. Następnie stopniowo dodawać po łyżce serka mascarpone ciągle miksując, aż powstanie śmietanowy krem. Do masy wlać wystudzoną czekoladę i zmiksować. Wsypać pszenicę i dokładnie wymieszać łyżką, tak aby ją równomiernie rozprowadzić. Formą (wymiary 20 cm x 20 cm) wyłożyć papierem
KuchniaWeDwoje.pl
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1070pojemności 250 ml Biszkopt kakaowy: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki oleju Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny
kolorowotorcikowo
Tiramisu z ciasteczkami Brześć. 231cukier, przelewamy do miseczki. W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy żelatynę deserową i mieszamy mikserem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i likier delikatnie ubijamy na krem. Do szklanki z żelatyną przekładamy 3 łyżki kremu i hartujemy, następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego
Sama słodycz i szczypta chili
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone + film 234pozostałe truskawki przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek
Smakowite Dania
bajaderki 219adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ok. 20 szt. małych: 150 g suchego biszkoptu lub biszkopcików lub dowolnego ciasta bez kremu 100 g powideł 50 g serka mascarpone 50 g czekolady 15 g masła 2-3 łyżki rumu lub dowolnego alkoholu opcjonalnie: bakalie dodatkowo: kakao drobno posiekane orzechy wykonanie: Masło roztapiamy z czekoladą. Biszkopt kruszymy rękami lub blenderem. Dodajemy powidła, serek
Domowy Smak Jedzenia
Makaroniki francuskie 214trzymamy je w lodówce. Podobno są jeszcze lepsze niż świeże. Niestety niedane mi się było przekonać, bo zostały zjedzone. Makaroniki można przekładać różnymi kremami. Samą Nutellą, kremem waniliowym, serkiem. U mnie to było mascarpone z wanilią. Post Makaroniki francuskie pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchen
Wafle trzy smaki 233posiekane orzechy. Suchy wafel posmarować wystudzoną czekoladą. Marmoladę delikatnie podgrzać, tak jak czekoladę, wystudzić i posmarować górę wafla położonego na czekoladzie. Przykryć suchym waflem. Zmiksować serek mascarpone z masą krówkową i powstałym kremem posmarować górę wafla przełożonego marmoladą. Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć np. 3 kg cukru lub innym ciężkim przedmiotem, jednak obciążenie nie może być
Kuchcik gotuje
Kostka królowej bez pieczenia 72317łyżki mąki ziemniaczanej 400ml mleka 200ml śmietany kremówki 150g cukru 1 opak. cukru wanilinowego 200g masła w temperaturze pokojowej szczypta soli Dodatkowo: ok. 170g herbatników 250g serka mascarpone 2-3 łyżki Nutelli lub kremu kakaowo-mlecznego 5 kostek gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka królowej bez pieczenia – Wykonanie: Obie mąki przesiać przez sitko, dodać żółtka i 200ml mleka
Kulinarne Przeboje
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 160łyżce dodawać ubitą śmietankę, mieszając delikatnie po każdym dodaniu np. szpatułką. Krem podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Do większej dodać brzoskwinie. Wymieszać. Krem do dekoracji tortu: 1 litr śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować do uzyskani gęstego kremu. Na paterze układamy pierwszy biszkopt, nasączmy połową ponczu, wykładamy
kulinarnyswiatdomi
Malinowa chmurka 12839szklanki wrzątku. Galaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając po łyżce serka mascarpone oraz nasiona wanilii
Z miłości do słodkości