krem z pora - 2446 przepisów (strona:57/164)

Zupa krem z dyni 147

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną, rozgrzewającą zupę krem z dyni. Z dodatkiem chipsów kukurydzianych tortilla smakuje jeszcze lepiej. Zachęcam do wypróbowania przepisu. składniki: 1 dynia piżmowa  1/3 białej części pora 1 duży batat 3 ząbki czosnku pół papryczki chili świeży imbir - kawałek ok 4cm bulion warzywny 2,5 l chipsy kukurydziane typu tortilla z chili

noteskulinarnyfiga
Zupa krem z cukinii i pora 121

i smażyć aż nieco zmięknie. Bulion zagotować i wrzucić pokrojone ziemniaki i cukinię. Dodać także podsmażonego pora. Gotować aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać pokruszony ser pleśniowy aby się rozpuścił w zupie. Całość zmiksować na gładki krem. Jeśli potrzeba dosolić do smaku. Jeśli krem byłby za gęsty można dolać nieco bulionu. Gotowy krem podawać

Monia miesza i gotuje
Ziemniaczano-cukiniowa zupa krem 135

Chciałam napisać, że nie przepadam za zupami o kremowej konsystencji... ale jak prześledziłam przepisy, które do tej pory Wam proponowałam- okazuje się, że robię ich całkiem sporo. Ciekawe... Jedno jest jednak pewne, mianowicie to, że zwykle lubię do takiego kremu dorzucić jakiś chrupiący element. No i tutaj kolejne zaskoczenie, bo moja dzisiejsza propozycja jest tego przeciwieństwem. Rozkosznie gładka zupka

Pichceniomania
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 157

wrzucić czosnek , lekko go zeszklić , po czym dodać pokrojony por i dusić ok. 3 minut na małym ogniu. Przełożyć do garnka z 1 l wody . W momencie gdy por z wodą się zagotuje , wrzucić 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser się roztopił. Na koniec blenderujemy wszystko na gładki krem. Do kremu dodać usmażone pulpety . Sosik z pulpetami wylewamy

Różne smaki w kuchni
TOP 10 Przepisów ze szparagami w roli głównej 842

jedna zupka.. Jak szparagi to warzywa jak warzywa to? Oczywiście Jadłonomia ! - i jej kuchnia roślinna.     Krem szparagowy z kokosowym bekonem tak tak z bekonem..wejdźcie koniecznie zobaczyć jaki Jadłonomia przygotowała Bekon 6.  Pyszna Krucha tarta ze szparagami porem i parmezanem od Zosi Cudny z MakeCookingEasier uwaga! uzależnia.  nawet jak nie chcecie jej robić wejdźcie

Wylizany Rondel
Karpatka 204

Karpatka to ciasto, które moja rodzinka uwielbia. Często je robię ale jakoś jeszcze do tej pory nie pojawiło się na blogu bo tak szybko znika, że nie miałam jak zrobić zdjęcia. W przepisie podałam przepis na domowy krem ale często też wykorzystuję krem z torebki (wersję gotowaną bo jest też wersja na szybko do ubijania). Przy okazji tego smakowitego

Monia miesza i gotuje
Rolada z kremem i bakaliami 147

Koniec listopada to najwyższa pora za zabranie się do testowania nowych świątecznych przepisów. Ta rolada jest strzałem w przysłowiową dziesiątkę, chyba ze względu na mój ulubiony krem :) Może i Wam posmakuje :) Składniki: ciasto - 4 jajka - 5 łyżek mąki pszennej - 4 łyżki cukru kryształu - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka kakao krem - 3 jajka - 4 łyżki

Zainspirowana w kuchni
Zupa krem z pieczonych buraków 171

Chef Paweł Wałęsa , któremu kibicowaliśmy do samego końca.  Kolacja była prawdziwą ucztą dla podniebienia. Do tej pory wspominam najlepszą jagnięcinę jaką kiedykolwiek jadłam. Smak, zapach, sposób podania to mistrzostwo świata. Na przystawkę zamówiliśmy małże Św. Jakuba i  zupę krem z pieczonych buraków. Zupa stała się inspiracją do stworzenia swojego przepisu. Wszystkie dania podane na najwyższym poziomie

Pan i Pani Smith w kuchni
Krem z pieczarek smażonych w porach na bulionie drobiowym z serowymi grzankami. 175

stopnia, że mógłbym coś z grzybami jeść codziennie. Ostatnio ktoś w mailu poprosił mnie o łatwy przepis na krem z pieczarek, mówisz i masz. Czytelnik nasz Pan! Czego potrzebujemy: -bulion drobiowy, rosół z niedzielnego obiadu 1.5 litra -10 dużych pieczarek -por część biała i zielona -masło, duża łyżka -natka pietruszki -pół kostki sera topionego -łyżeczka sosu sojowego -kromka chleba czerstwego

BaRepas
Moja Słodka Pavlova 214

godziny. Wtedy jestem pewna, że będzie OK ;) Tutaj beza przed upieczeniem...  ... a tutaj po: A Teraz pora na wykończenie góry… I tu możecie popuścić wodze fantazji ;) Wszystko dozwolone w zależności, na co macie ochotę. Ja najbardziej lubię z kremem z mascarpone i białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks

Sajkofanka smaku
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 136

wrzucic czosnek , lekko go zeszklic , po czym dodac pokrojony por i dusic ok. 3 minut na małym ogniu. Przełożyc do garnka z 1 l wody . W momencie gdy por z wodą sie zagotuje , wrzucic 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser sie roztopił. Na koniec blenderujemy wszystko na gładki krem. Do kremu dodac usmażone pulpety . Sosik z pulpetami wylewamy

Słodkości i nie tylko
Tarte w kremie z dyni 170

Ciekawy region Włoch, gdzie jesień jest najpiękniejszą porą roku. Chciałabym tam jeszcze kiedyś wrócić, dokładnie w to miejsce, dokładnie do miejscowości Condove,z którym mam fajne wspomnienia, szczególnie kulinarne. Dlatego postanowiłam zająć się dynią właśnie. Nikt nikogo nie będzie tutaj straszył, nie będzie drążył i wycinal. Dynia godnie skończy w pysznym kremie.  Do zrobienia tego kremu użyłam celowo brytfanny

Z Kuchni Do Kuchni
ZUPA BROKUŁOWA Z JARMUŻEM I RICOTTĄ 137

Klasyczny krem brokułowy z dodatkiem ziemniaków i liści jarmużu. Podawany z oliwą i odrobiną ricotty. Przed samym podaniem posypany szczyptą kurkumy i opcjonalnie skropiony sokiem z cytryny lub limonki. Zdrowy, smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdzi się o każdej porze roku,  na uroczystym obiedzie lub jako codzienne danie np. w porze lunchu. SKŁADNIKI / 4-6 porcji(...)sera ricotta, kurkuma, oliwa -najlepiej smakowa, cząstki cytryny do wyciśnięcia WYKONANIE Głęboki średni rondel ustawiamy na dużym gazie . Dodajemy masło, oliwę, pokrojony por i 2 ząbki czosnku. Smażymy cały czas mieszając przez około 5 minut, aż por zmięknie. Nie rumienimy za bardzo. Dodajemy pokrojone ziemniaki, a po chwili także podzielony na różyczki brokuł wraz z drobno pokrojonymi łodyżkami. Wlewamy gorący

cool and minty
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze: Cytrynowy Pieprz !!! 206

odrzuca was na wejściu zapach przepalonego oleju. Karta dań nie jest bardzo duża, ale właściciel gwarantuje dzięki temu zawsze świeże potrawy. Zdecydowaliśmy się z mężem oboje na sezonową zupę krem z bagietką czosnkową, a jako danie główną mąż wybrał: Tagliatelle Supermirafiori (czyli makaron z polędwiczką wieprzową, szynką parmeńską i pieczarkami, z papryczki piri piri zrezygnował), a ja zdecydowałam się(...)karty Zupa sezonowa Tagliatelle Supermirafiori Polędwiczka Borowikowa Zupa sezonowa wpasowała się idealnie w porę roku za oknem, tego dnia było zimno i deszczowo, a zupa była mocno rozgrzewająca. W sumie tak nam smakowała, że nie zapytaliśmy co dokładnie było w środku Była to zupa krem i wydedukowaliśmy, że w jej skład musiała wchodzić jakaś fasola oraz szczaw (no chyba

Relaxtime
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2520

się też makowe smakołyki! Chyba o żadnej innej porze roku nie smakują one tak fantastycznie, jak właśnie wtedy, kiedy za oknem prószy śnieg, a choinka pięknie błyszczy kolorowymi światełkami. Dziś mam dla Was przepis na najlepszy na świecie tort makowy! Intensywnie makowe ciasto, wilgotne a zarazem delikatne pokryte 2 kremami – jednym z dodatkiem irlandzkiego, śmietankowego alkoholu, a drugim

Ostra na Słodko